Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın sıkıntısı nedir?

Donatello1

Bronz 5 Üye
Katılım
29 Mar 2018
Mesajlar
32
Bende iki adet kaplumbağa ikisinide aynı anda aldım ve aynı yemleri aynı anda onlara verdim diper konulardada söylemiştim bir tane kaplumbağam büyümedi diye kaplumbağaların gelişimleri farklıdır demiştiniz şimdi o büyğmeyen kaplumbağam yediği kadar yemek yememeye başladı kafasındada böyle bir şey var ve önceden büyüyen kaplumbağamın önündeki yemleri bile yemeye çalışırken şimdi onu görünce uzaklaşıyor ama aynı anda güneşlendikleride oluyor yardım ederseniz çok sevinirim onun haline üzülüp duruyorum önüne yem atıyorum o yesin diye büyüyen kaplumbağı onun yanına gitmesin diye tutuyorum ama yinede yemiyoru
https://i.hizliresim.com/4zgDvQ.jpg
 
Bu deri kalıntısı mı plaka parçası mı tam seçilmiyor. Kuru bir kapta başını çıkardığında resmini çekebilir misin, bir iki açıdan çekersen iyi olur. Hayvanın sol ayağı tarafında üstteki pembelik et parçası mı nedir ?

Vitamin damla var mıydı bu arada ? İki günde bir yemine bir damla damlat iştahını açar.
 
Plastik kapfı şeffaf prmbe et parçası dediğiniz elim falandır belki tam anlayamadım bende bugün öğlen fırsat bulursam iki üç tane fotoğrafı atıcam size net bir şekilde elime alıpda atarım vitamin damlam yok gerek duymadım bugüne kadar maşallahları vardı çok iyidiler yarın resimlerle birlikte yorumlaşırız yine sağolun iyi günler
 
Bugün gözlemlediğim kadarıyla kesin bir sonuca vardımı zannediyorum akvaryumu gözetlerken büyük olan küçüğü rahatsız edip edipr durdu hatda videosunuda çekme fırsatım oldu şuraya linkini koyuyorum daha çok yardımcı olacaksa bakabilirsiniz https://www.facebook.com/100001372176730/posts/1699800293409027/
Akvaryum onlar için yeterince büyük olduğunu düşünüyorum rahatcana yüzebiliyorlar ve saklancak yerleride var küçük olan kaçtıkça büyük olan kovalayıp duruyor ıssırıyor artık bunaltı geldi hep gözüm onlarda bugün 3 kere ayırdım ıssırmaya kalkıştı bende sinirlendim başka kaba aldım büyük olanı aslında ikisinide aynı anda almıştım boylarıda aynıydı aynı yemlerden ikisinede eşit verdim ne yapmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz çözülecek gibi değilsede sahiplendirmek istiyorum yorumlarınızı bekliyorum çok sağolun şimdiden ?


Ensesi gittikçe kötüleşmeyede başlamış ne yapmam gerekiyor yara açılmış gibi acil yardım edin bu konu içinde
 
Son olarakda şu şekil resimlerini atim küçük kaplumbağamın kabuğundada beyaz lekeler var bunlarında neden olduğunu söylerseniz çok iyi olur burdaki konulardanda araştırdım batikon sürdüm resimde yaralı yerde onu görebilirsiniz



Altıda çok pembeleşmiş bunun sebebi nedir kablumbağamı iyileştirip sahiplendirmek istiyorum artık yardımlarınız için çok sağolun şimdiden
 
Bu tip yaralanmanın kaynağı ya üst kabuğun uç kısmı tahriş edecek şekildeyse sürtünerek, ya ısıtma lambası çok yakınsa ampul veya çanak boynunu yukarı kaldırdığında dağlar. Lamba altında diğerinin üstüne çıkma halleri varsa bu da lamba mesafesini kısaltır yada büyük ısırmıştır. Bunu şu şekilde yapar, hayvan kendi halinde iken arka üstten göremeyeceği şekilde yaklaşıp tepeden inerek yakalayıp ısırır. Çene kitlenince hayvan başını içeri çekemez. Bu sık başvurdukları saldırı biçimidir. Aynı şekilde arka ayak ve kuyruğa da bu şekilde dalar.

Bu ihtimal daha yüksek görünüyor bunun hastalıkla alakası yok. Büyük olan alfa olduğunu kanıtlamış. Alfa olan hayvan bunu hergün göstererek diğer hayvanı sindirip ve yerini bilmesini öğretir. Yem yemeden uyurken yada dinlenirken sevdiği yerin kendine ait olduğunun bilinmesi gibi. Bunun çaresi yok. Sadece küçükte büyüyüp tepki gösterecek hale gelinceye kadar. Savunmayı öğrenince yani özgüveni yerine gelince bu yoklamalar azalır. Gün gelir aynı şeyi o diğerine yapar.

Şu anki durum biraz psikolojik. Ama hayvanda büyüme belirtisi var o pembelik gelişmeye dair kılcal damarların genişlemesi.

Yapacağın vitamin takviyesi bu iştahını açar. Yemlerini bir iki fazla ver. Her ikisine de en azından yem kaynaklı saldırının önüne geçersin.

Akvaryumdaki bitkileri biraz daha ortaya doğru uzunlamasına diz dairesel dönüşler olsun. Bu onlar içinde akvaryumu olduğunda büyük gösterir. Suyu da max derecede yükselt. Sürekli tabanda gezmek durumunda kalıyorlar. Derinlik artında kafa kafaya gelme durumları da biraz azalır.

Şimdilik farklı köşelerde besle. Tabana yem kırıntıları indiğinde fazla temizleme en azında büyük kumu karıştırıp bunlarla oyalanırken küçükten ilgisini kaybetmiş olur.

Büyük 10 cm civarlarında olmalı. Bu boylarda cinsel gelişim sürecine girerler. Vücuttaki hormonel ve fiziksel değişimler biraz asabilik yapar. Vücudunu tanıma sürecinde biraz dengesizlikleri olur.

Dikkatli bakmadım ama bu tavır ve haller erkeklere özgü durum dişiler bu konuda sakindir. Sadece rahatlarını bozacak hallere tepki gösterirler kovalamazlar oldukları yeri ve kendilerini korurlar.

Kabuktakiler plaka atımı kaynaklı bazı hayvanlarda tek parça bazılarında ince olduğu için belli noktalardan parça parça çıkar. Mineral yemin var ise küçükte öğün sayısını iki kata çıkar. Haftada bir veriyoruz. Sen ona haftada iki yap. Mineral yemde kalsiyumda var. Arada yiyorlarsa marulda ver o da kalsiyum içerir.

Aslında jbl agil yem yok ise onu alman faydalı olur. Kemik geliştirici lizin amino asidi içerir.
 
Yem için falan değil saldırması ayrı bir kaba aldım 1 saat bekletsim dur koyayım dedim yine 5 dakika sonra yerden yüze yüze dediğiniz gibi üstüne çıkıp ıssırmaya çalıştı bunu 2 gündür 1 saat aralıklarla yapıyor küçük olan saklanmak için gittiğinde ise onu sıkıştırıyor ve daha çok saldırmaya çalılıyor bende büyük olanı ayrı bir kaba aldım bugün siz yazana kadar orda bekletmeye bıraktım şuanda orada duruyor küçük olan yem yememeye başladı azını geceliyor yeme bakıyor biraz yakınlaşıyor yeme azını geveleyerek sonra derinlere iniyor yara için ne yapmam gerekiyor ne kadar süre sonra geçicek ve küçük olanın bir sıkıntısıda yok demi dediğiniz gibi yani başka bir akvaryumda tek başına kaldığında büyüyebilir demi ?
 
Bence akvaryumları bir süre ayırmalısın en azından küçük 10 cm olana kadar
 
Bu hayvanların iyileşme süreci bize göre daha hızlıdır. Hayvan diğeri yine ısırmaz ise 2-3 haftaya kalmaz iyileşir. Baticon sürmüşsün bu yeterli yara açık değil sadece üst deride hasar var ise tekrar sürmeye gerek yok. Deri kopmuş alt tabaka gözüküyor ise 3 gün günde birkez uygularsın. Baticon o bölgedeki yapıcı hücreleri öldürüp kabuk bağlamasını sağlar. Ayrı sistemlerde büyürler. Yaz ayına girdik hava kadar suda sıcak olacaktır. Ama kuru alan ve ısıtma lambası her ikisi içinde gerekli. Su ısıtıcı küçük olanda dursun. Büyük yağ bağladığı için soğuktan fazla etkilenmez. Yazın geceleri o kadar soğukta olmaz. Kendini ayarlar. Eylül başı boy durumlarına bakarız.

Küçüğe vitamin takviyesini unutma. En azından haftada bir durumunu bildirirsin. İştah yerine gelecek mi bakalım. Suyu 28 derecede sabit olsun. Metabolizmayı canlandıran sıcaktır.
 
Küçük olanı sahiplendirmiyim yani Eylüle kadar akvaryumu ikiye bölerek bakmaya devammı ediyim ?
 
Sahiplendirme opsiyonu açık dursun. İsteyen olursa verirsin. Ama bu sürede hayvanı akvaryuma koyman riskli olur. Kabuğu yada ayakları koparırsa tekrar uzamaz. Kabuktaki hasar büyük parça olarak sökülürse hayvan yaşamaz. Ayaktaki hasar ise hayvanın hareketlerini kısıtlar.

Olurda sahiplendiremezsen en azında 8 cm kabuk boylarına gelmesini bekle. Kabuk sertleşir. Deri kalınlaşır. Hasar fazla olmaz. O vakit bir araya koyarsın. Akvaryum yeterince uzun değil mi ikiye bölecek kadar.
 
Geri
Üst