Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın sürekli çırpınması

Tosbic

Yeni Üye
Katılım
22 Tem 2018
Mesajlar
15
Selam dostlar, son 2-3 haftadır sürekli buradan yardım alıyorum çok teşekkürler. 2-3 hafta öncesinde hayvan kuru alanda çok vakit geçiriyordu, iyice halsizleşmişti onu atlattık. Şimdi ise sürekli akvaryumda çırpınıyor, kaçmaya çalışıyor (özellikle beni görünce) bir hayvan yem kabını gördüğünde nasıl hareketlenirse öyle davranıyor. Hatta kaşınması için ısıtıcının yanında üç tane mangrow kökü var onu darmadağın ediyor ve dış filtrenin giriş çıkış hortumlarını söküyor. Bir kaç kere filtreyi hava aldığı için boş çalışırken gördüm. Alta video koydum izlerseniz sevinirim.
[video=youtube]
Artık yem de yemiyor. Bir şey daha fark ettim dışarıya çıkarmak doğru değil ama bize bir şey anlatmaya çalıştığı için dışarı çıkardık ve salonda parkenin üzerine geldi ve sanki tırnaklarını törpülüyormuş gibi parkeye sürttü bunun üzerine akvaryumdayken elimizle bayağı bir kaşıdık yarım saat kadar o gün gayet sakindi ama ertesi gün yine aynısını yapmaya başladı ve bizim kaşımamızı istemedi. Onun da videosu aşağıda
[video=youtube]
Filtre malzemesinide yanlış dizdim sanırım suyu tam temizlemedi. Tetra 800 plus var.
En alt sepette seramil
Üstünde percell water recine
Onun üstünde zeolit
En üstte karbon var
Akvaryum 100x45
Konu biraz uzun oldu ama lütfen yardım edin, bir şeyler istiyor ama ne istediğini çözemedim teşekkürler.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Filtrenin seramik üstü sünger olmak kaydıyla diğer malzemelerin arasına altlı üstlü elyafı ıslatarak iyi yerleştir. Özellikle kenarlarda boşluk olabilir buraları parça elyaf ile sıkıla ki su yandan kaçak yapıp o sepetteki malzemeyi geçip üst kata çıkmasın.

Karbon tozu çıkıyor olabilir mi? Karbon koyduğumuzda ilk çalıştırmada suyu kovaya boşaltırız. Bir miktar siyah su akar sonra berraklaşır.

Bu hayvan yumurtlayacak bütün sıkıntı o akvaryumdan kaçmaya da çalışır. Kum üstündeki taşları da çıkar.
 
Karbon toz çıkartıyor olabilir ayrıca substrat ve clearmec siparişi verdim. Yumurtlaması için toprak falan ayarlasam olur mu? Forumda öyle bir şey gördüm çünkü.
 
Bir kap veya leğene kum koyup hayvanı üstüne koyabilirsin. Altına gazete birşey ser kumu dışarı saçabilir. Sonuçta yumurta boş ama hayvan istediği biçimde yumurtlasın. Yalnız ne zaman yumurtlayacağı da belli olmaz. Zamanı gelir akvaryuma da bırakabilir.
 
Geri
Üst