Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağaya yumurta ve makarna vermek

sarcoptes

Bronz 4 Üye
Katılım
22 May 2015
Mesajlar
53
Arkadaşlar kaplumbağalarım biraz fazla olduğu için yem almak çok masraflı olmaya başladı ben de yumurta haşlayıp, beyazını küçük küçük doğrayıp veriyordum bir öğün normal yem bir öğün yumurtaydı diyetleri ancak bugün makarna da verdim (suda bekletip yağ ve tuzundan arındırdığıma emin olduktan sonra) acaba yumurta önerileri okudum ancak makarna vermemde bir sakınca olur mu ? Teşekkürler.
 
Cvp: Kaplumbağaya yumurta ve makarna vermek

Benim yemlerim bittigi zaman söyle yapiyorum.Birkac gunde bir tam yumurtanin sarisini cikarip veriyorum kabuguyla beraber Komutan buyuk oldugu icin bitiriyor hepsini yiyor.Onun disindaki gunlerde marul yapragi veriyorum.Karides,alabalik tavuk gogsu veriyorum bazen evde varsa.Yagsiz tuzsuz sekilde tabiki.Makarna vermemek lazim basit seker oldugu icin.Murekkep baligi sirti veya kirec tasi koyuyorum suyuna,kemiriyor ara sira.Kuslar icin olan kirec taslarindan,petshoplarda satiliyor.Yeminiz bitse de mineralli yem en azindan bulunmali bana gore haftada bir verirsiniz.Kafa miktari kadar yem verince hemen bitmez aslinda.Internette 2.5 lt lik,12.5 lt lik jbl agil,herbil kovalari satiliyor bilirsiniz belki.Uzun sureye vurunca uygun oluyor.Taksitle satin alabilirsiniz.Yani 1 sene kullanilrsiniz oyle soyleyeyim.Yumurta yiyince degil de marul yiyince kakalari cok dagiliyor.Yalniz yumurtayi proteini cok fazla oldugu icin hergun vermek buyuk hayvan icin iyi degil.Hayvanin kabugu kendisi kadar hizli buyumedigi icin.Ama 3-4 gunde bir iyi besindir kalsiyum protein acisindan.Marul da kalsiyum ve lif acisindan iyidir.
 
Cvp: Kaplumbağaya yumurta ve makarna vermek

Kıvırcık marul ara öğünlerde veriyorum hemen ishal oluyorlar :D. 7 tane kaplumbağam olduğu için 1 ayda 2 kutu rahat çok rahat bitiyor ancak yumurta beni ekonomik açıdan baya rahattı. Makarna da 3 günde 1 falan vermeyi düşünüyodum ancak sorayım dedim. Mürekkep balığı kemiğini daha geçen attım kenarlarını yediler ortası kalmıştı :D Sera raffy P ile gammarus veriyordum ancak agile geçeceğim. Teşekkürler.
 
Cvp: Kaplumbağaya yumurta ve makarna vermek

7 tane bakmak yurek ister:)


Kac yasindalar kaplumbagalar hepsi res mi
 
Cvp: Kaplumbağaya yumurta ve makarna vermek

makarna yani hamur işi ürünler olmaz. haftada iki defa yumurta verebilirsin. ayrı bir kapta verebilirsen sarısından da verebilirsin. akvaryumu kirletir. alabalık en az 10 günde bir verilebilir. alabalık vücuttan kalsiyumu çeker. onun için sürekli verilmemeli. karides değil ama kerevit verilebilir. büyükçe olanlarından seçip kaynattıktan sonra kabuklarını temizleyip verebilirsin. temizlemesi biraz sıkıntılı ama tatlı su hayvanıdır. eti sertleşene kadar kaynatılmalı. 15 cm'den büyük olanlardan alınmalı, küçüklerinden et çıkmıyor. kaynayan suya yağsız kıyma atılıp bir dakika sonra çıkarılıp soğutulup verilebilir ama bunu iştahsız hayvanlar için öneriyorum. sağlıklı hayvanlar alışırsa yem yemiyorlar. işlenmiş et ürünleri vermiyoruz.

hayvanlar büyüdüyse (8 cm üstü) jbl energil al. gammarusu rahat yiyemedikleri gibi akvaryumu kirletir. içinde balık ve büyük tatlı su karidesi var. agil gerekli bir yemdir. sera mineral veya prodac pellet yem alabilirsin prodac daha ucuzdur ve kutusu 1200 gr omega 3-6 var. tetra reptominde olsun. yemleri fazla verme standard bir oran tuttur. sonuçta dışkılarını ve yem artıklarıyla silis kum yiyorlar. 7 hayvan sıkıntı. bir kısmını sahiplendirmen iyi olur. çünkü ilerde masraf yem ile kalmayacak.
 
Cvp: Kaplumbağaya yumurta ve makarna vermek

Alabaligin boyle bir ozelliginin oldgunu bilmiordum bak yeni ogrendim bilgi icin tesekkurler.Zaten versem versem topu topu 2-3 kez vermisimdir komutana.


Alabaligin kalsiyumu cekmesiyle ilgili baska bir yerde bilgi bulamadim emin misiniz?
 
Cvp: Kaplumbağaya yumurta ve makarna vermek

evet alabalık kemiği yumuşatır. bir dönem bu bel fıtıkçıları da bele sarma yoluyla kullanıyordu bunu. sadece hayvanlar için değil bizim içinde sürekli yenmesi sakıncalıdır. alabalıkta bulunan birşey kalsiyuma bağlanıyordu unuttum adını şimdi A harfi ile başlıyordu diye hatırlıyorum.
 
Geri
Üst