Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kapluşum yemsiz kaç gün yaşar

snmr17

Bronz 5 Üye
Katılım
8 Nis 2013
Mesajlar
31
Arkadaşlar ben Mersinde Yaşıyorum Öğrenciyim 5 gün için memleketim Urfaya gideceğim bu sitede birinden 15 gün yemeden yaşayabiliyorlar diye okumuştum bi kaba koyup yanıma mı almam mı daha uygun olur yoksa evde 5 gün boyunca aç kalmalarımı arkadaşlarım hep öğrenci olduğu için herkes aynı zamanda gidiyor yem verecek kimse kalmıyor çevremde ne yapmalıyım sizce lütfen kesin bi bilgiye sahip olanlar cevap yazsın tahminler üstüne kapluşlarımın sağlıklılarını zedelemek istemiyorum :/
 
Erişlin kaplumbağalar için çok daha kolay ama yavruların besinsiz kalmasını istemeyiz. Gitmeden önceki 3 gün boyunca 1,5 kafa hacmi kadar yem verinki depolasın. Gelincede ilk 3 gün bu şekilde besleyip devam edersiniz. Ancak bu durum arda sırada olacaksa hayvanların götürülmesi iyi olur. Bir konuda lambalar. Lambaları zamanlayıcıya taktınız mı?
 
Cvp: Kapluşum yemsiz kaç gün yaşar

hayır zamanlayıcım yok malesef ve bi kereliğe mahsus olacak bu ayrılık durumu
,
 
Cvp: Kapluşum yemsiz kaç gün yaşar

Alternatif bir çözüm olarak otomatik yem makinesi kullanılabilir
 
Cvp: Kapluşum yemsiz kaç gün yaşar

tşk ederi ama bi defalık birşey için masrafa girmek istemiyrm
 
Sürekli açıkmı bırakacaksınız lambayı. Gece uyuyabileceği karanlık yer var mı?
 
Cvp: Kapluşum yemsiz kaç gün yaşar

tabi hayvanlarn sağlığını etkilemeyecekse


genelde hava filtresinin üstünde uyuyorlar karanlık oluyor orası kuru alanın altında kaldığı için ışık görmüyor
 
Cvp: Kapluşum yemsiz kaç gün yaşar

Kuru alan ısıtma lambası açık kalacaksa en azından başka eksiklik olmaz.
 
Cvp: Kapluşum yemsiz kaç gün yaşar

Emre'nin dediği şekilde hareket ederseniz, sorun olmayacaktır. Ben zamanında ailemle çok gezerdim. Aynı yöntemi uygulayarak kaplumbağalarımı besledim. Zaten yaşını doldurduktan sonra daha rahat oluyor.
 
Cvp: Kapluşum yemsiz kaç gün yaşar

Sanırım birşey olmaz.Hemen açıklamasını yapıyım ; Kaplumbağalar kış uykusana yatar ve kalkıp yemek yemezler.Önceden tükettikleri besinleri depolarlar.Açlık sorun olmayacağını düşünüyorum ama tabiki bende hayvanın aç bırakılmasında hoşnut olmam.Şuan Emre beyin önerdiği yöntem en iyisi gibi duruyor.
 
Tamam o zaman gitmeden once 3 gun boyunca fazla yem verecegim isiklarinida acik birakacagm... Bide ben kurutulmus balik almistm yem olarak gittigim gun sularina o
kurutulmus baliktan 1-2 tane biraksam nasil olur... Kabuk boylari 3-4 cm baliklarin ortalama boyu onlarin iki kati bi kereden bititremezLer 3-4 gun surer yemeleri diye dusunuyorum sizin oneriniz ne sekilde olur
 
Cvp: Kapluşum yemsiz kaç gün yaşar

Bence kurutulmuş balığı daha sonra dilimleyerek verseniz daha iyi. Hem o şekilde su değerleri çok kötü bir hal alır.
 
Cvp: Kapluşum yemsiz kaç gün yaşar

mersin urfa arası kaç saat sürüyor. 3 saatten kısa ise bir ayakkabı kutusuna koyup hava alacak şekilde ufak delikler açarak götürebilirsin oralarda hava sıcak yalnız bir çay tabağına bir ara ortam sıcaklığında suyu koyup su içmelerini sağlayabilirsin. kutunun altında da kullanmadığın bir havlu sermelisin. suyu dökselerde havludaki nem iyi gelir.

balık konusunda endişelerim var hayvanlar büyük olsa sorun olmayabilir. ama ufak oldukları için büyük parça kopardıklarında yutamayıp boğulabilirler.
 
Cvp: Kapluşum yemsiz kaç gün yaşar

Bence götürülüp getirilmesi sıkıntı doğurabilir Cem. Gittiğinde alışma zorluğu çekebilir, döndüğünde de ona keza. Zaten 5 günlük bir süreden bahsediyoruz. Bu süre için düzenini bozmamak daha mantıklı geliyor. Bir hafta ya da daha uzun olsa, dediğine bende katılıyorum.
 
Geri
Üst