Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kara kaplumbağalarının kış uykusu

gulce

Yeni Üye
Katılım
1 Eyl 2012
Mesajlar
16
Merhaba benim kara kaplumbağamın adı Ebru ve kış gelince kış uykusuna yatıyorlarmış kış uykusu ne kadar sürer ve kış uykusunda olduğunu nasıl anlarız?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cvp: kara kaplumbağalarının kış uykusu

kış uykuları eylülde başlayıp mayısta sonra erer kış uykusan girme belirtileri hareketsizlik gözlerinin kapanmasıdır yem yemezler kara kaplubağınıza nasıl nerde bakıyorsunuz merak ettimde fotoraf atarsanız daha güzel olur
 
Cvp: kara kaplumbağalarının kış uykusu

teşekkür ederim kara kaplumbağasına geniş fazla yüksek olmayan bir kutunun içinde bakıyorum. içinde toprak ve yiyebiliceği maydonozlar ekili birde fazla yüksek olmayan bir su kabı lazım yoksa içine kafa üstü düşüp boğulabilir. Aşağıda baktığım yerin fotoğrafı var cevap için tekrar teşekkürler. :smile:
 

Ekli dosyalar

  • 2012_09_01_20_41_20_871.jpg
    2012_09_01_20_41_20_871.jpg
    241.1 KB · Görüntüleme: 42
Cvp: kara kaplumbağalarının kış uykusu

nedemek rica ederim yanlız o kutu bence atınn onun yerine güzel tahtadan kutular var suluk içinde küçük tatlı kasesi olabilir bide ona güzel tahtadan bi mağra yapmaya çalışın bence hem kaplumbağınızın ömrü uzun süre artar 5 ayda bir toprağı değiştirmeyi unutmayın yoksa böcek oluşabilir sandığım kadarıyla kullandığınız kutu ayakkabı kutusu bence hemen havyan kış uykusuna girmeden değiştirin hayvancağızın iyiliği için
 
Cvp: kara kaplumbağalarının kış uykusu

ÖNCEDEN YOĞURT KUTUSUNDAYDI BUNU RAHATLAMASI İÇİN ŞİMDİLİK YAPTIK KULLANDIĞIM KUTU BİR OYUN KUTUSUYDU HAFTAYA ONA GÜZEL BİR YER ALIRIM TEŞEKKÜRLER :smile:
 
Kara kaplumbagalari tirmanmakta gucluk ceker. Yasam alaninizda kaplumbaga bulundugu noktaya cikmak icin cok ugrasiyor olmali. Oraya gerek yok. Banyo yapmasi icin suluk, yem kabi, magra, uvb lamba ve isitici ped almalisiniz.
 
Cvp: kara kaplumbağalarının kış uykusu

kara kapluşlarının bakımı zormuş ya :D
 
Su kaplumbagalari kadar degil :) ama her canli gibi zor :)
Gulce hanim bilincli gerekli ekipmanlari mevcutmus :)?
 
Cvp: RE: kara kaplumbağalarının kış uykusu

BENDE 4 KEZ SU KAPLUMBAĞASI BAKTIM İLK DEFA KARA KAPLUMBAĞASI BAKIYORUM :)
 
Cvp: kara kaplumbağalarının kış uykusu

ecem hanım sizde bakıyorsunuz galiba , resimleri bekliyoruz :)
 
Sarisinin fotografi bu :) kara kaplumbagasinin evde bakilmasina karsi oldugum icin paylasmiyorum :) Ben bahcede bakiyorum zaten :)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst