Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kedimimin iltihaplı gözü

mustafayılmaz

Altın 4 Üye
Katılım
6 Nis 2013
Mesajlar
258
arkadaşalar koyde bahçede bulduğumuz kediyi evede bakıyorduk artık yemekler sütardada kedi maması veriyorum sonra küçük çocuklar kedının annesını bulmuş kedıyı verdeım annesıne resmen onu aldı ve götürdü sonra kediye bkmaya gittiğiğimde gozlerı sulanıyor kızarmış hjafiften iltihaplama var biraz araştırdım şu ilaçları kullanmaya karar verdim novartis okasin göz damlası thiocilline göz pomadı bunun kullanımıdan once soğuk çayla gozunu sıleceğim sonra uygulayacağım sizce yaptığım doğru mudur ?

not: veterinere sorun demeyin bişe anlamıyolr sadece ineklerde uzmanlar :D
 
Cvp: kedimimin iltihaplı gözü

benim kedimin birinde göz nezlesi vardı. sokakta beslediğimde dediğin gibi bir durum vardı. her ikisinde de genta kullandım. önce gözüne damlat iltihap yumuşasın sonra pamuk ile temizle ve sonra tekrar damlat. bunu geçinceye kadar uygula. çaya gerek yok dediğin ürünlerde emsal üründür. pomadı kullanırsan gözün burun tarafı köşesine süreceksin o eridikçe göze geçer.


bu arada sizin kokunuz geçtiği halde annesinin kediyi kabul etmesi enteresan başka kedi olsa kabul etmezdi. veya yakın zamanda aldıysanız bu durum mümkün.
 
Cvp: kedimimin iltihaplı gözü

dediklerinizi anladım bide bana geldiğinde kedi sapa sağlamdı onu yıkadım ve ilaçladım o yüzden olmuş oolabilirmi ilaç derken pudt-ra şeklinde evcil hayvanların bit pire lerden kurtulmsaı için bir ilaçtı


genta ilaç mı pek anlamadımda benım yazdığım damla yerıne onu mu kullanayım
 
Cvp: kedimimin iltihaplı gözü

gözüne geldiyse belki. sonuçta yalanma durumları var. patisini suratında gezdiriyor. gerçi öyle bir şey olsa o ürünü satmazlardı. ben hiç kullanmadım dışarı çıktıklarında banyoda yıkardım. diğer yandan da temiz ortamda baktığından dolayı dışarda mikrop kapmış olabilir. biliyorsun dışarda pek çok kedi çöp tenekesine girip çıkıyor. öyle pis bir yerde gezdiyse veya annesi pis olupta annesine sürtündüyse bağışıklığı da olmadığı için enfeksiyon kapmış olabilir. sonuçta yavru hayvan.

gentamisin göz damlası diğerini aldıysan gerek yok bu damlalar birbirine emsal nitelikte. eczanede satılıyor fazla pahalı birşey değil. teramisinin göz damlası var mıydı onu hatırlamıyorum şimdi, göz pomadı var o da iyidir. ama damla olmasının iyiliği göz içine nüfuz etmede iyi olması. pomadı sürdüğünde huylanırsa teti atıp pisliği yapıştırabilir.
 
Cvp: kedimimin iltihaplı gözü

Hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum mustafa bey ama İstanbul Veteriner Klinikleri kısmında yer alan online veterinere soru sor kısmından uzman veteriner hekimlere ücretsiz soru sorabilirsiniz çok kısa süre içinde sorunuz cevaplanıyor. Böylece kedinize yardımcı olmuş olabiliriz.
 
Geri
Üst