Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kendi dışkısını yemesi

dolap

Bronz 4 Üye
Katılım
16 Mar 2017
Mesajlar
58
kaplumbağam arada kendi dışkısını yiyor. yerken gördüğümde hemen sudan çıkarıyorum yemesin diye. yeme sebebi ne? sizce
 
Cvp: kendi dışkısını yemesi

kaplumbağalar dışkılarını yer. kış uykusuna yatan hayvan grubundan oldukları için yağ depolama meyili ile ne bulsalar yerler. doğal ortmlarında yiyecek bulmaları kolay değildir. bu içgüdüsel olarak hayatta kalmanın da bir sonucudur. açlık eşikleri yada doyma noktaları yüksektir. normal öğünlerini yeseler de dışkının kokusu cazip gelir. yem yada yiyecek olarak algılarlar. bundan dolayı yemi ölçü üstü vermeyiz. yine de dağılmasını istemiyorsan gördüğünde alabilirsin. 

yediklerinde  akvaryum tabanını da temizlemiş olurlar. bir kısmını yer bir kısmını havalandırarak filtrenin çekeceği seviyeye havalandırırlar. birden fazla hayvan olması durumunda bir nevi aşılama gibi bir durum oluşur. hayvanlar arası bakteri transferi olur. bir diğer neticesi de davranışsaldır. sonradan aynı sistemde bir araya gelen hayvanlar birbirlerinin dışkısını yemez. birbirlerinin dışkılarını yeme noktası diğer hayvanı kabullendiğinin son noktasıdır.
 
Geri
Üst