Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kırmızı kaka ?

Feya

Bronz 3 Üye
Katılım
12 Haz 2011
Mesajlar
62
5 ve 3 yaşlarında kaplumbağalarım var. akvaryumda kırmızı kırmızı kakalar var. sanırım kaka. kaplumbağalar kırmızı kaka yapar mı ki? yapıyorlarsa eğer, nedeni nedir?
 
Cvp: kırmızı kaka ?

isal olabilir.Genelde kahverengi olurlar çok mu kırmıkzı kanlı ishal de olabilir.
 
Cvp: kırmızı kaka ?

kırmızı yani ama eğer kan olsaydı suya dağılması gerekirdi değil mi? normal kakanın aynısı ama rengi kırmızı :(
 
Cvp: kırmızı kaka ?

domates vermişsin, sarı çıkacak hali yok ya :)
 
Cvp: kırmızı kaka ?

ama yediklerinin renginde kaka yapmazlar yani mısır da veriyorum bazen sarı olmuyo.
 
Cvp: kırmızı kaka ?

Midesi tam eritememiştir belki o yüzden dometesi öyle olmuştur.2 gün üst üste domates vermemelisin :D
 
Cvp: kırmızı kaka ?

Domatesi kabuğuyla verdiysen o renk birşey çıkması normal. İnsanların midesindeki asit HCL o kadar güçlü olmasına rağmen kabuğu eritemiyor ve bizde dışkılarımızda kabuğunu atıyoruz :haha:

Kaplumbağadada aynı olay olmuştur.
 
Cvp: kırmızı kaka ?

Kanlı olması için sıvı olması gerekmez, kaka şeklindeki kırmızılık da kan olabilir ancak yedikleri şeyler de kaka rengini değiştirebilir, domatesler sitede nadiren verilebilecekler arasında yazıyor iki gün üstüste fazla olmuş. Kakayı yakından inceleyerek kan-domates ayırımını yapabilme şansınız var aslında az da olsa. Normal yemlerine devam edip bu kırmızı kakanın tekrarlaması halinde veterinere kontrol ettirmek daha sağlıklı olacaktır.
 
Cvp: kırmızı kaka ?

teşekkür ederim gözlemliycem :)
 
Cvp: kırmızı kaka ?

merak eden varsa belki diye sonucu açıklamak istedim. şu an herşey yolunda normale döndü kaka rengi. yine sizin dediğiniz gibi domates fazla gelmiş olmalı :)
 
Cvp: kırmızı kaka ?

Lütfen bana yardımcı olun 2 gün önce kaplumbağalarına sosis verdim ve o günden sonra yemek yemiyorlar bügünde ilk defa kaka yapıyorlar ölürler mı :(
 
Cvp: kırmızı kaka ?

Salam sosis kıyma gibi yiyeceklerden sonra asıl yemlerini reddedebilirler ancak yem yememesinin sebebi hastalık durumu da olabilir, bakım şartlarınız nasıl ve yem yememe haricinde başka hastalık belirtisi var mı?
 
Geri
Üst