Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Pasif

Bronz 2 Üye
Katılım
2 May 2011
Mesajlar
97
Hemen hemen tüm petshoplarda bulabileceğimiz sevimli ve acınası sürüngenlerdir. Neden acınası dediğimi çoğu petshopların bakım şartlarını bilen arkadaşlarımız hemen anlamış olmalıdır..

Su kaplumbağları genel olarak güçlü ve dayanıklı sürüngenlerdir. Ama yavru kaplumbağalar iyi bakılmadığı takdirde geri dönüşü olmayan sonuçlarla karşılaşmak mümkündür.

Genel olarak Kırmızı yanaklı su kaplumbağasını tanıyalım!

Latince ismi :Trachemys scripta elegans

Büyüklük : Dişiler 35 cm e kadar, erkekler 25 cm kadar ulaşabilir.

Yaşam ortamı sıcaklığı : Yazları 32 – 34 derece, kışları 28 derece civarı.

Anavatanı : USA / Florida / Meksika

Su kaplumbağası alırken dikkat edilmesi gereken noktalar!

Kaplumbağa satış işi ile uğraşan kişilerin asıl amaçlarının para kazanmak olduğunu göz önüne getirmek gerekir. Bu amaçla çalışılan bir ortamda ikame ettirilen kaplumbağların iyi bakılamadığını düşünmelisiniz. Kaplumbağa alırken bir kaç önemli noktaya dikkat ederseniz ileride kötü sonuçlar ile karşılaşmaktan kurtulmuş olursunuz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası alırken!
  • Kabuk renginin parlak olması
  • Kabuğun çok yumuşak olmaması
  • Hareketli ve aktif olanların seçilmesi
  • Alt kabukta kırmızılık olmamasına
  • Gözler parlak olmalı, kapalı ve şiş olmamalı
  • Kloak ve çevresi temiz olmalı
  • Mümkünse yem yedirmeyi denemeli
Bunlara dikkat ederseniz kaplumbağanızı alımından itibaren hastalıksız uzun zamanlar beraber günleri garanti altına alabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası için uygun ortam yaratmak!

Su kaplumbağası alırken 2 kere düşünün 30 seneye yaklaşan yaşam süresi ve 30 cm civarlarında bir büyüklüğü ileri zamanlarda size problem yaratmamalı. Su kaplumbağası almadan önce ortamını kurmanız, onun daha kolay ve hızlı ortama alışmasını sağlayacaktır.

Ortamını en iyi şekilde nasıl hazırlarım!

Akvaryumunuz ne kadar büyük olursa kaplumbağanız kendini o kadar rahat ve huzurlu hissedecektir. İlk sene için tavsiye edebileceğim en az 60 cm (60LT) yeterli ama ileriyide düşünüyorsanız en az 100 cm lik bir akvaryum almanız en az 2 sene kadar idare edecektir.

Gelelim akvaryum içinde kullanılması gereken araç ve gereçlere!
  • Filtre
  • Isıtıcı
  • Kuru alan
  • UV Spot, florasan
Filtre ; Akvaryumunuzdaki temizliği ve su akımını sağlar. Ucuz kalitesiz ürünlerden kaçının. Güçlü ve kaliteli filtreler ilk seçeneğiniz olsun. Su kaplumbağalarının suyu balık ve diğer tatlı su canlılarına kıyas ile daha fazla kirlettiğini unutmayın.

Isıtıcı ; Su sıcaklığını sağlayabilmek için 35, 50, 100, 200 wattlık ısıtıcılar satılmaktadır. Akvaryumunuzun büyüklüğüne göre ısıtıcınızı seçebilirsiniz. 60 lık bir akvaryum için 35 veya 50 lik bir ısıtıcı işinizi görecektir. Su sıcaklığı yaklaşık 27-30 derece olmalıdır.

Kuru alan ; Akvaryumunuzun içine taşlardan veya hazır satılan kuru alan ürünlerden koymalısınız. NEDEN? Kaplumbağalar ara sıra sudan çıkıp vücut ve kabuklarını kurutmaya ihtiyaç duyarlar. Bunun nedeni olarak gösterilen sudan kapılan çoğu bakteri ve parazitlerin kuru alanda yaşayamamalarıdır. Kuru alan lambası (spotu) ;Kuru alandaki sıcaklığın 30-35 derece olması gerekmektedir. Bu sıcaklığı sağlamak için tavsiye edebileceğim UV spot lambalardan koymanız olacaktır, eğer bulamıyorsanız bu sıcaklığı sağlayabilecek uygun bir spot veya armut lamba kullanmanız olacaktir.

UV Lamba ; UV florasan, Spot, Kompakt florasan.. bunlardan biri veya 1 kaçı kaplumbağalarınızın iştahı ve kabuk sağlığı için önemlidir. Bunun anlamı güneş ışınlarından karşıladıkları UV ışınlarını bir miktarda olsa kapalı ev ortamında simüle edebilmektir (D3 vitamini).

Akvaryumumuzu temel olarak hazırladık! Su sıcaklığımızı 27-30 derece arasına sabitledik, Kırmızı yanaklı su kaplumbağamızı yerleştirdik. Sıra geldi nasıl besleyeceğiz?!?!

Kırmızı yanaklı su kaplumbağalar genel olarak etcildir. Bu et ile besleyeceğimiz anlamına gelmez. Gerekli vitamin ve protein gereksinimlerini karşılayacak yem ve stickler satılmaktadır. Sağlıklı bir kaplumbağanın doğru beslenmesi önemlidir.

Nasıl? Kaplumbağanızı iyi beslemek çok yem vermek anlamına gelmez. Basit bir bakış ile kafa hacmi ile orantılı olarak yem vermeniz uzgun olacaktır. Yeteri kalsiyum ve vitamini sadece hazır yemlerden sağlamak mümkün değildir. Kaliteli ve adı bilinen kalsiyum ve vitamin tozları, damlalarından kullanmalısınız. Kabuk için kalsiyum ve D3 iştah ve organların düzenli çalışmaları için ise vitaminlerin çok önemli olduğunu unutmayın.

Ve son olarak kaplumbağalarınızın doğasından gelen vahşi yapısını göz önüne alın onlar köpekler veya kediler gibi okşanmayı sevmeyen hayvanlardır. Sadece yem verirken elinizle yaklaşmanızı ve gereksiz yere başka şekilde rahatsız etmemenizi tavsiye edebilirim.

Bu yazdıklarımı uyguladığınız zaman pek fazla bir sorunla karşılaşacağınızı sanmıyorum. Soru ve görüşleriniz için üye olup yorum yazmanız yeterli olacaktır. En çok karşılaşılan kaplumbağa hastalıkları için aşşağıdaki başlıkları kullanabilirsiniz.
Alıntıdır. Site içinde görmedim paylasayım dedim biraz araştırmayla
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst