Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

korkak kaplumbağa

pakizecik

Yeni Üye
Katılım
13 Ara 2010
Mesajlar
7
arkadaşlar benim kaplumbağam yaklaşık olarak 3 yıldır bende eskiden böyle değildi ama artık ona ne zaman dokunmaya kalksam benden korkuyor.sürekli tetikte en küçük bir harekette kabugunun içine giriyor artık ona dokunamıyorum bile.üstelik yemde yemiyor çok mutsuz:(bunu nedeni ne olabilir?
 
Onun güvenini sarsacak bir harekette bulunduysanız sizden korkacaktır mesela canını acıttıysanız az ilgi gösterdiyseniz ve ya yere düşürdüyseniz gibi...
 
Onun canını acıttıysanız, ki yaparken belki farketmediniz, ya da küçük kardeş, küçük kuzen vs. canını acıttıysa böyle yapması doğal. Yem yememesiyle beraber ele alacak olursak alanı küçük olabilir, stres yapıp depresyona girmiştir belki. Ya da ortamı değiştiyse, yanına yeni bir kaplumbağa geldiyse böyle davranışları olabilir. Zamanla geçecektir ama böyle şeyler olmadıysa bir veterinere gitmenizde fayda var diye düşünüyorum, gerçi bu havada nasıl götüreceksiniz, orası da bir muamma.
 
siz veya başka birisi daha önce korkuttuysanız olabilir diye düşünüyorum
 
yukarıdaki mesajı kardeşim yazmış ve yanlış bir bilgi idi.bende o mesajı sildim.kaplumbağanızın güvenini sarsmış olabilirsiniz.bundan dolayı size güvenmiyordur
 
haklı olabilirsiniz.ona çok ilgi gösteriyorum ama belki bu ilgi sırasında onu korkutmuş olabilirim.zaten son zamanlarda cok mutsuz bide yanındaki arkadaşı öldü:(bunun da bi etkisi var mıdır??
 
?!?! Niye öldü? Hemen ölüsünü gömmediyseniz veterinere götürün, hastalığı neymiş öğrensinler. Sonra diğerine de bulaşabilir, onu a veterinere götürmelisiniz.
 
akciğer enfeksiyonu oldu o yüzden öldü:( pakizenin böyle bi sorunu yok ama sanırım depresyona girdi:(ona her zamankinden daha fazla ilgi gösteriyorum sürekli başını okşuyorum konuşuyorum onunla ama hala korkuyor benden bakalım eski haline gelmesi ne kadar zaman alacak:(
 
Kaplumbağanızı elinize alın ve kabuğunun üstünde parmağınızla çeyrek daire hareketi yapın. Belki geçebilir. Bu arada ıstıcınız yoksa edinin.
 
Geri
Üst