Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Körlük

Msryzclr

Gümüş 2 Üye
Katılım
16 Tem 2013
Mesajlar
195
Merhaba. Geçen gün arkadaşımdan duydum bir tanıdığının kaplumbağası körmüş ve yemek yemiyormuş. Görmediği için yemediğini düşünmüş. Araştırmalarına göre aç 3 ay yaşarmış ve zaten 1 ayı kalmış falan filan. Acaba bunun biöxümü yok mu? Yani gercekten kör olma ihtimalleri var mı? Görmedikleri için yemek yememe durumları var mı? Bana kokusundan yemeği bulur ve yer gibi geliyor çünkü?
 
Cvp: Körlük

kaplumbağa kaza veya saldırı sonucu kör olmadıysa, ciddi iltihaplanma durumunda gözler kapanır veya uygun olmayan bakım yüzünden kör olabilir. bakıma bağlı kör olma sebepleri arasında tuzun göze gelmesi, kabuk jeli kaçması (bu jel ölümcül nitelik taşıdığı için tehlikelidir). deri için kullanılan pomadların göze teması ve menülerinde bulunmayan aşırı tuzlu ve tatlı yiyeceklerin verilmesi sayılabilir. A vitamin eksikliğini de unutmayalım.

bunlar içinde göz iltihaplanması varsa gözler şişer ve göz kapağı kapanır. bu durumda göz damlası veya göz merhemleri tedavide endikedir. kurtulma olasılığı yüksektir. ve A vitamini eksikliği de vitamin desteği ile düzelir.

arkadaşının tanıdığının veterinere gitmesi gerekli. bu kadar beklemesi de ayrı bir enteresanlık.
 
Kaplumbağaların gözleri çeşitli nedenlerle kapanıyor ; Bunların en başında gelen sebepler A vitamini eksikliği ve su kirliliğidir. Fakat kaplumbağanın gözlerinin kapalı olması onun kör olduğu anlamına gelmez. Eğer gözü kapalıysa kaplumbağanızın gözlerinin yanlarına kulak pamuğu ile günde 2 defa terramycin merheminden sürüm ve akvaryumunuzdaki ısıyı biraz daha arttırın. Yaklaşık 1 ayda bu yöntemle kaplumbağanın gözleri düzelecektir . Eğer akvaryumda başka tosbağalar da besliyorsanız hasta olanı tedavi sürecinde başka bir akvaryumda tutun. Eğer dediğiniz gibi kesin körlük ise bunun tedavisi neredeyse imkansızdır . Çünkü insanlarda bile istisna-i durumlar haricinde görme engelliler tedavi edilemiyor. Kaplumbağanız kör ise bu beslenmesini etkilemez yemek yemiyor ise başka hastalıkları da vardır . İştah açıcı yemler var onları pet shoplarda pek bulamazssınız internetten sipariş edebilirsiniz . Ama dediğim gibi başka hastalıklar da olabilir bu yüzden veterinere de bir götürün . Bu arada siz terramycin sürmeye bir an önce başlayın eğer kör olduğu kesin değilse.


Cem abi yazdığını göremedim yazarken
 
Cvp: Körlük

yazdığın iyi olmuş ben detaya inmedim. tedavi sürecinde yapılacakları yazmışsın iyi olmuş. her cevaptaki en ufak katkı dahi ihtiyacı olana fayda sağlayacaktır. yazmaya devam.
 
Cvp: Körlük

Bende şaşırdım hiçbir şey yapmamasına. En azından araştırsaydı. Resmen ölümlerini bekliyor hayvanın. Ben arkadaşıma haber vereceğim. Umarım tanıdığı da gerekli tedaviyi yapar. Çok sağ olun :)
 
Hayvanın gözleri açık ve şiş değilse büyük ihtimalle kör değil hastadır. Hastalık durumlarında iştah gider. Yaşam şartlarınıda öpğrenip daha detaylı bilgi gerekir. Su ve kuru alan ısısınıda öğrenmeli.
Ayrıca veteriner kontrolü şart.
Her ihtimalde acil olarak hayvana ağızdan vitamin verilmeli. Sera reptilin yada jbl aqua. Besinsizlik bünyeyi düşürmüştür.
 
Ben de dedim. Vitamin alıp ağzına damlatsın diye. Muhtemelen akvaryum yok. Ölüm kabındalar. Ve ölümü bekliyorlar.
 
Bence hayvan hastalığa bağlı iştah kaybı yaşıyor. O kaptaki ısı sorunuda metabolizmayı iyice altüst etmiştir. Hastalığı büyük ihtimal akciğer enfeksiyonudur. Tabi buna bağlı iştahsızlık vardır. Hayvan sadece kör olsa yemin kokusunu alırdı. Hayvanın sahibi hemen bilinçlendirilip ekipmanları alması sağlanmalı. Gene hemen veterinere gitmesi belirtilmeli. Teşhis ve tedavi aşamasına geçilse dahi ekipmanlar olmadan sonuç alınamaz. Bünyesi hem hastalıktan hem açlıktan bitkindir.
 
Hayvanın sahibi yerine sizin araştırma yapmanız sayesinde eğer sahibi sorumlu davranışla herahet ederse sağlığı ve hayatı açısından sizin katkınız büyük olacak.
 
Geri
Üst