Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru Alan (halı kaydırmaz)

Virulence

Gümüş 2 Üye
Katılım
12 Şub 2011
Mesajlar
193
Arkadaşlar ben kuru alan yaptım ve üstünüde halı kaydırmazla döşedim fakat halı kaydırması yıkarken bişey fark ettim sıktığımda sanki elime köpürcükler geliyor gibi. Deterjan, sabun vb. gibi birşey olmasından korkuyorum fakat anlamadığım şey sabun falan hiç deydirmedim normal suyla yıkıyodum. Acaba halı kaydırmazın yapısından dolayımı oluyor bu?
 
Eğer üstüne herhangi bir kimyasal yoksa yapısından kaynaklı bir durumdur.Emin olamıyorsanız iyice yıkayın ya da yeni bir tane alabilirsiniz.
 
Ya bilmiyorum anlıyamadım. suya koyduğumda etrafına köpükler bırakmıyor. Sadece ıslakken sıkınca öyle oluyor. kokluyorum ama öyle sabun vb. gibi birşeyde korkmuyor anlıyamadım bir türlü..
 
Herhangi bir halı kaydırmazı alıp ıslatıp sonra elinizde buruşturup sıktığınız zaman foşşşş diye ( :D ) köpürcükler halinde aralarda kalan sular çıkacaktır bahsettiğin şey bumu ? Sadece halı kaydırmaz değil herhangi bir sünger veya bir bezi bile ıslatıp sıkarsanız aynı şey olur tabi bu basbayağı bir köpürme değil sadece minik hava boşluklarının suyun köpürüyormuş gibi görünmesine sebep olan bir köpürmecik :D Senin halı kaydırmaz bildiğimiz beyaz beyaz köpürüyorsa durum farklı at gitsin o zaman..
 
Evet aynen bahsettiğin şey. Sesler cıkıyo hatta :) tamam çok saol ohh içim rahatladı..
 
Zaten bu sadece halı kaydırmaz için geçerli değil.Çoğu cisimde suyu sıktığınız zaman köpük çıkar.Bu yüzden içiniz rahat olsun :)
 
kuru alana illaki halı kaydırmaz şart değil zaten eyer içiniz rahat etmiyorsa delikli banyo paspası alip silikonla yapıştıra bilirsiniz.
 
Geri
Üst