Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kuşumun Dışkısı siyah renk ve kabarık

yelizece

Bronz 3 Üye
Katılım
25 Nis 2017
Mesajlar
72
Cem abi uzun bir aradan sonra tekrardan merhaba muhabbet kuşum 3 yaşında 2 gündür halsiz durgun konuşmadı hiç üşüttüğünü düşünüyorum titrek duruyordu çünkü bende vitamin verdim kendisine toparlansın diye ama bugün kabarık şekilde hiç hareket etmiyor tünekte durmuş ve dışkısının siyah renkte olduğunu görünce korkmaya başladım hiç yemek yemiyor uyukluyor şimdide  kanatları aşağı sarkmış bir şekilde duruyor ne yapabilirim neyi vardır sizce bişey olacak diye çok üzülüyorum hava değişikliğinden mi acaba ?  Resimleri gönderiyorum





 
Bu hayvana sprey sıktıysan yada soğuk bir odada duruyorsa üşütmüştür. Kaloriferin olduğu odada dursun. Çok sıcakta değil ama. Hayvana neo-terramycin alıp tatbik edeceksin.

https://imgyukle.com/i/IwrSK1

Ama veteriner hekime de bir danışman iyi olur. Belki başka birşey olabilir. Neo-terramycin yerine baytril önerebilir mesela.

Geçmiş olsun.
 
Cem abi hiç yemek yemiyor vitamini bile zorla damlattım o kadar halsiz ki şuan sanki canı yokmuş gibi çok fazla kabartmış kendisini uyuyor şuan yemek yedirmek için zorlamalı mıyım yada ağzına şırıngayla ?
 
Cem abi veterinere götürdük. Vücut ısısı düşmüş. Sıcak tutmamız gerektiğini söyledi ve birkaç ilaç verdi.. ayakları hiç tutmuyor şuan ısınmaya çalışıyor sürekli ? sardık örtüye.. sanki ölecek
 
İlaçları uygularken hayvanı dik tut. Ciğerlerine sıvı kaçmasın. Çok sıkı da sarma. İlaçları alsın da bakalım durumuna birkaç güne belli olur. Ciğerlerde hırıltı bir ses var mı?

Hekim nasıl uygulayacağını ve dozajı belirtti değil mi? Fazla kaçırma.

İlaçların ismi var mı, yoksa şırıngada mı verdi?

Hayvana şekerli su verebilirsin. Yalnız şırınga ile verme. Tazyikli gider. İlaç damlalıkları var onunla ver. Yine hayvanı dik tutarak vereceksin.

Ortam soğuksa bizim kaplumbağalardaki ısıtma lambası gibi lamba koy üstüne ama 29-30 dereceyi aşmasın ısı. Hayvan bunalırsa ağzını açık tutup hızlı nefes alıp verir o zaman mesafeyi yükseltir yada lambayı komple kaldırırsın.
 
Geri
Üst