Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Lepistes yavruları yem oluyor ACİL!!

seyyah

Bronz 2 Üye
Katılım
6 Şub 2011
Mesajlar
99
Lepistesler yavruladı ve suan buyuk lepisteslere yem oluyorlar teker teker. Kaplumbağa hiç oralı değil balıkları yemeye yeltenmiyor fakat balıklar kendi yavrularını yiyor ne yapmalıyım balık konusunda tecrübem yok ayırıyım dedim ama yavru lepistesleri görüp yakalamak çok zor içine saklanabilcekleri bardak magara gbi kaya falan koydum ama yinede yem oluyorlar annelerine
 
İnşallah kurtarırsın.:( o balıklar kapluşlarla birlikte yaşaya biliyormu?
 
Merhaba,

3 yolla yavruları kurtarabilirsiniz.
1. yol: Akvaryumdaki yetişkin balıkları alın veya yavruları tek tek yakalayın
2. yol: Rafyayı resimdeki gibi akvaryuma koyun.Su üstünde kalır ve yavrular aralarına saklanabilir
mailto:/img154/6315/s4030216gy9.jpg
3. yol: Akvaryumu bitkilendirin

İyi akşamlar,
 
Akvaryumu bitkilendirin derken ben plastik bitki diyorsunuz sanmıştım. Bugun gittim petshopa ve mağara gibi seramikten yapılmış bir ağaç kütüğüyle plastik bitkiler aldım akvaryumun bi köşesine yaptım şuan yavrular o bitkilerin arasında kenardan içeri bakınca görünüyorlar bir sürü.. Büyük balıklarda sürekli o civarlarda gezip dışarı çıkanları yakalamaya çalışıyorlar fakat yaptığım bitkilerin arasına giremiyorlar çünkü çok sık yerleştirdim. Birde merak ettiğim ne yiyor bu yavrular ? dibe düşen yemek artıklarını falan mı? Büyümeleri ne kadar sürer ?
 
Lepistesler yavrularını yiyormuş.İnternette yavruluk kullanılmalı falan yazılmış.Ama onun için biraz geç kalmışsın galiba.Dişi doğurmadan ona alın diyordu.Bir de beslenme ile ilgili artemia veya pul yemle beslenmeli yazıyor.Ben daha önce lepistes beslemedim maalesef daha fazla yardım edemiyorum.
 
Plastik bitki aldıysanız ve yavrular saklanıyorsa hiç problem yok. Yavruluk çok sakıncalı anne balık strese girip ölebiliyor. En iyisini yaptınız.
 
Geri
Üst