Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Mango Çürür mü?

charlsteve

Bronz 5 Üye
Katılım
5 Nis 2015
Mesajlar
35
İyi günler, dün akvaryumu temizlerken bir şey fark ettim. Akvaryumun solundaki mangonun olduğu taraftaki kumun rengi değişmiş, yosunlanmış gibi olmuştu ve ciddi anlamda kötü kokuyordu. Mangoyu yıkayacaktım ki onun da aynı şekilde koktuğunu fark ettim ki koyduğum daha 1,5 ay falan anca olmuştur. Mango çürür mü? Ya da başka neden dolayı olabilir? Teşekkürler şimdiden.
 
Cvp: Mango Çürür mü?

Mango ilk başta kendi öz suyuna sahiptir. Steril etme amaçlı kaynatırken bu suyun büyük bölümü gider kalan kısmı akvaryumda bir miktar salınım yapar. Özsuyu bittikten sonra akvaryum suyunu emmeye başlar bu noktada lifler gevşer ve çürüme başlar. Sünger gibi yumuşamaya başlar. Kuru hali ilk aldığındakinden hafif olur. Kuma çakıl taneleri şeklinde ufak parçalar bırakır. Bu süreç yani işinin bitmesi 3 seneyi bulur. Büyük mangolarda daha uzundur.

Belli sürelerde akvaryumdan çıkarıp diş fırçası veya uygun bir fırça ile temizlemek gerekir. Mango yosun tutmuyor ama yem artıkları uçuşan deri ve kirler yüzeyini kaplıyor. Mango sirkülasyonu engellediği için gerek üstünde gerekse altında kir birikir. Bunlarla birlikte akvaryum suyunu da emince koku yapar.
 
Cvp: Mango Çürür mü?

Kaplumnağalara bir zarar vermez değil mi kum falan?
 
Cvp: Mango Çürür mü?

silis kum kaplumbağalar için gerekli bir kum. 0.5-1 mm kalınlığı arasında olmalı. daha küçük ve büyük olmaz. tabi bu resler için gerekli. katı yemleri hazmetmede midelerinde parçalamaya bağırsaktaki olası parazitleri atmaya, alt bağa plakalarını atmaya ve bacaktaki derilerinin soyulmasına yardım eder.
mailto:/Product/vitasand-dogal-silis-akvaryum-kumu-800-gr-0-7-mm-/JPM013104
 
Cvp: Mango Çürür mü?

Mango liflesmeye basladiginda (Dokunuldugunda kesinlikle anlasilir) curumustur ancak sizin bahsettiginiz durum bana ustunde yosun ve pislik biriktigini dusundurttu, eger tirnagini uzerinde surtunce siyah bir tortu cikiyor ve rengi aciliyorsa pislik birikmis, fircalamalisiniz demektir.
 
Cvp: Mango Çürür mü?

Merhaba, mango kökünün Orjınal mı degıl mi nasıl anlarız ? Bırde silis kumu koymadan önce tabana strafor koymalımıyız


Bırısının düzenleme yaparken görmüştüm kumdan once strafor köpük koyup sonra kum yerlestırmıstı.boylemı yapılmalı yoksa dırekt kumu koymalımıyız?
 
Kumu direk koyacaksın. Mango koyu kahverengi olur. Mopana kökü ise içte koyu kahverengi dış yüzeyinde beyaz kabuk doku olur. Biraz daha dairesel şekilleri vardır. Uygun şekil önemli her iki kökuen birini alabilirsin. www.juenpetmarket.com balıklar bölümü / taban malzemeleri / kökler bölümünde örnekler mevcut.
 
Cvp: Mango Çürür mü?

Mangrov Kökü

*/files/fotob/product-493.jpg

Mopani Kökü

*/files/fotob/product-504.jpg

Opuwa Kökü

mailto:/Buyukresim/502-9158.jpg
 
Cvp: Mango Çürür mü?

Cem bey o dedıgınız ınternet sıtesınden aldım tesekkurler
 
Kaynatmayı unutma sakın. Sivri kenar ve lifleri kesip iyice fırçala.
 
Cvp: Mango Çürür mü?

strafor koyan iyimiş  :D :D aklınca yalıtım mı yapıyor  :D

bunun dısında genelde kaya kullanan insanlar ızgara biçiminde şeyler koyuyor bu alt cam uzerine binen yükü yaymak için yapılır

metilen mavisi kullandığım zaman silis kumun üst yüzeyi grimsi-siyah bir renk alıyor ( deep dezapor ) bu tarz bişi kullanıyorsanız ondan da olabilir
 
Ağır kaya gibi dekorları kazara düşürüp kırmasın diye düşünmüşler ama bizimkilerde kullanışlı değil. Bazı noktaları tabana kadar eşeliyorlar. Haliyle straforu da parçalayacaklardır. Strafor kalınlığı yerine kum koyulduğunda yine darbeyi emebilir. Tabi bunda akvaryum ağırlığını hafifletme veya az kum kullanmayı da düşünebilirler.
 
Geri
Üst