Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Mantar ile savaşıyorum.

yungan

Yeni Üye
Katılım
22 Tem 2016
Mesajlar
2
Merhaba 2 ay önce hiç aklımızda yokken bir petshopta kendi büyüklüğünün 4 katı plastik bir kutuda leş gibi suda yaşamaya çalışan kenara tılmış kaplumbağayı kızımın ısrarıyla aldık. Büyük plastik bir kapta 1 gün misafir ettikten sonra büyük bir cam akvaryumun daha uygun olduğunu okudum ve hemen sağladım. 

Ne yazıkki bir ısıtıcı ve filtrenin gerekli olduğunu bilmiyordum. Bizdeki 1. ayında kabukta beyaz lekeler farkettim. İşin garip yanı ne oldu bunlar ne diyene kadar fazla değil 2 günde lekeler oyuk olmaya başladı.

Bir panikle mantar olduğunu anladık ve bostancıda veterinere götürdük. Önerisiyle iç filtre ısıtıcı sağladık. Kabuk üstü Derisiv Sülfediazin ve Terbisil hidroklorür karışımını her gün uygulamaya başladık. 2-3 hafta geçmesine rağmen bir gerileme olmadı. Daha fazla araştırıp sitenize ulaştım. 2 gün önce DeepFix Reptivit vitamin, Mr.Turtle kabuk geliştirici, ve suyuna Contra Ichthyo metilen mavisi kullanmaya başladım.

Bugün de bu başlıkta kuruluğun önemini ve tuz tedavisinin gerekliliğini okudum ki yarın hemen edinip iyotsuz kaya tuzu solüsyonuyla tedaviye devam edeceğim. Akvaryumu bu arada boşalttım. 

Fakat kaplumbağamla ilgili kafama takılan bazı sorular var yardımınızı rica ediyor ve tedavimle ilgili öneri / yorumlarınızı bekliyorum:

1. Kuruluğun önemi uzun süre hatta iyileşene kadar kuru kalması gerektiğinden bazı konularda bahsedilmiş. Ne kadar susuz ortamda dayanabilir bu kuru bırakmanın süreci nedir?

2. Kaplumbağam şu anda 210 gr. Bu genç mi yoksa yetişkin bir kaplumbağa boyutu mudur? 

3. Tetra Reptomin ve ara öğünde karides veriyorum ama miktarında emin olamıyorum. Üstelik sitede öğünlerin sayısı ve aralığı konusunda tereddütte kaldım. 3 günde bir yem vermek gibi bir bilgi bile gördüm. Bunun hakkında ne kadar aralıkta ve ne kadar yem vereceğim konusunda yardımcı olur musunuz?

Not: Görüne leke ve oyuklardaki beyazlık yeni yaptığım ilaç tedavisinden kalan kremler.


Teşekkürler

mailto:/image1.JPG
mailto:/image2.JPG
mailto:/image3.JPG
 
Kaplumbağa bakımı ile ilgili bilgi bu konuda mevcut.
mailto:/forum/konu-slider-turu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu.html

Mantar süreci sıkıntılıdır. Her işlemde eldiven kullanılması iyi olur.

Mantar ilaçları oral yollu temasta tehlikeli olur. O krem artıklarını kulak pamuğu ile temizleyip o bölgeleri bir miktar kazımak gerek fazla değil yüzeyden. Sonra baticon alıp kulak pamuğu ile o bölgelere sabah öğle akşam sürüp 10 dakika kuru bir yerde bekletmek yeterli.

8 cm kabuk boyuna kadar günde iki öğün toplamı kafa hacmi kadar; 8 cm'den sonra günde tek öğün kafa hacmi kadar verilir.

Kabuk boyu ne kadar hayvanın ?

Mantar tamamen yok olduktan sonra iyileşip deliğin kapanması ayları bulabilir.

Kabuk geliştirici dediğiniz kabuk jeli ise o zararlıdır. Mantarı daha beter eder. Kabuğun hava almasını önler. Kabuk için faydalı olan jbl agil yemdir. Kemik kıkırdak ve kas dokuyu geliştiren lizin amino asidi ihtiva eder.

Şu an hava sıcak. 27 derece altına düşmüyorsa ısıtıcıyı çıkarın. Bunun yanında kuru alan ve ısıtıcı lamba en elzem malzemelerdir. Kuru alan 32 derece ısıda olacak hayvan bu şekilde kendini ısıtıp kabuğunu kurutarak mantar oluşmasını da önler.

Haftada bir de eczaneden devit damla alıp yemine bir damla damlatıp elden ağzına verin. Uzak bir günde de vitamin damlayı yeme bir damla damlatıp verin.

Aynı hastalıkla ilgili bilgi bu konuda da mevcut bunu da inceleyin.

mailto:/forum/konu-yan-kabukta-delik.html?pid=165891#pid165891


Akvaryumdaki suyu alıp temiz su koyun 2 günde bir iki damla contrayı damlatın fazla değil. Fazlası zehirler.

Hastalık geçtikten sonra akvaryumu tam sterilizasyon yaparsınız. Şimdilik kabaca akvaryuma ait bulaşık süngeri ile camları ovalayıp suyu yenileleyin. Süngeri de kullanılmayan maşrapa vb'de tuzlu su çözeltisi hazırlayıp içine koyun dursun. Bu akvaryuma ait olan maşrapa da olur. Akvaryum için lazım zaten. Şu an ki su alçak akvaryumun yarısını geçkin olsun. Kuru alan akvaryum içi olacak ise üstte kaçış boşluğu olsun bu hayvan ayakları üstünde durduğunda çenesi cam üstüne değmeyecek gibi olsun yoksa atlayıp kaçar.

Geçmiş olsun.
 
Geçmiş olsun.
Sizden bi ricam var. Bu deliklerden alt kabukta da var mı? Varsa onlarında resmini koyabilir misiniz. Birde mümkünse kremsiz olursa daha iyi olur. Mantar yarası nasıl gorunuyor tam olarak görmemiz açısından.
 
Alt kabukta yok bugün kaya tuzuyla temizledikten sonratekrar birresim koyacağım

Cevaplar için teşekkürler elinize sağlık
 
Kaya tuzu açık yara varsa yakar yerine baticon daha iyi olur. Acı vermez ve içinde iyot var.
 
Geri
Üst