Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Mantar tedavisi

Raccolta

Altın 2 Üye
Katılım
4 Nis 2012
Mesajlar
298
Fotoğraf koyamıyorum ama anlatayım.

Bir süredir kaplumbağamın üzerinde beyaz bir leke var. Bugün baktığımda dahada yayıldığını gördüm. Kötü bir kokusu da var -kaplumbağanın kendi kokusu olduğunu sanmıyorum-
Fırçaladım ama geçmedi. Vitamin eksikliği zaten olamaz.
Birazda bitkin, sanırım bu yüzden.

Akvaryum suyuna mavi damla damlattım. Antifungal ilaçlardan tavsiye ettiğiniz var mı? Ve başka ne yapabilirim yayılmaması için?
 
Cvp: Mantar tedavisi

İlerlemiş mantar hastalıklarında genelde bitkinlik, yem yememe gibi durumlar oluyor. İlerlememiş mantar hastalıkları kaplumbağanın davranışlarına pek etki etmiyor. Antifungal ilaçlar haricinde kaya tuzu tedaviside yapabilirsiniz. Kabuğunu geçmeyecek derinlikte bir kaba su doldurun ve içine bir çorba kaşığı kaya tuzu ekleyin. 1 2 saat bekletin ve içinden alıp kuru bir yerde üzerine 1 2 saat lamba tutun. Kuru kalması mantar tedavisinde önemli. Bunu günde iki kere yapabilirsiniz.
 
Cvp: Mantar tedavisi

Teşekkür ederim. Kaya tuzunu nerden bulabilirim?
 
Cvp: Mantar tedavisi

Markette olmazsa akvarvum balığı satan pet shoplarda kesinlikle vardır.
 
Cvp: Mantar tedavisi

Teşekkür ederim. :) Markette buldum ve tedaviye başladım.
 
Cvp: Mantar tedavisi

Kaplumbağamda mantar enfeksyonu varmis... lezyonlarin temizlenmesi ve ilaç kullanilmasi gerekiyormus.. bunun disinda onerebileceginiz bişey varmi.. kaya tuzu tedavisi için çok mu geç kalmisim.. fotoğrafini cektim ama yukleme yapaiyorum basarisiz oluyor diyor.. yardımcı olabilirmisiniz?
 
Cvp: Mantar tedavisi

Hayvani veteriner hekime goturdunuz mu ? Bu teshisi veteriner mi koydu ? Birde hangi ildesiniz ona gore hekim onerelim


mailto:/forum/Konu-konu-acarken-resim-upload-ozelligi-kullanimi-resim-yukleme.html
 
Kaplumbagami goturmedim henuz bir veterinerle gorusup Bilgi aldm bu teshisi koydular.. fotoğrafi yukleyebilsen gorurdunuz.. sizinde bilgilerinizden faydalanmak isterdim.. ma tavsiyenizi mutlaka dikkate alirim..


Ankaradayim onu yazmayi unutmuşum..
 
Cvp: Mantar tedavisi

Cem abi veteriner onerir size yinede attigim linke bakip fotograf yukleyin tabi
 
Cvp: Mantar tedavisi

oradan başaramazsan hızlıresim.com üstünden de atabilirsin. bir resimlerine bakalım ona göre mantar olup olmadığını görürüz. foruma hoş geldin.

bu arada hayvana kapta mı akvaryumda mı bakıyorsun ekipman olarak elinde neler var. yeni bir ürün koydun mu ? gibi bunlar yardımcı olur ona göre yapman gerekenleri söyleriz.

bu beyazlık tam olarak neresinde çizgiler civarında mı yoksa sadece belli bir bölgede mi ? tırnağınla kazınıyor mu ? elini antibakteriyel sabunla bolca yıkamayı unutma.
 
Hoşbuluk çok teşekkür ederim..kaplumbagam yeni sayilir bi bucuk ay kadar oldu.. akvaryumda bakiyorum ama ekipmanlari henuz tam tamamlayamadim daha isitici filtre yakinda tamamlanacak ama hergün iki kere kabini yikayip temizliyorum.. yazliktan dogal deniz taslari getirttim altina onları kullaniyorum.. onlarida koymadan önce dezenfete ettim.. vitaminlerini kulaniyorum.. ufak olduğu için bol proteinle besliyorum ( balik,tavuk karides kurusu sebze ve yem hiç sevmiyor) elimden geldigince bakmaya calisiyorum ama basarili olamadim galiba..


Fotoğrafi yukleyebilirsem diğer sorularda cevaplanmis olacak inşallah..
 
Evet kosullar gercekten kotu bu linki iyice okuyun sorulariniz hala varsa yardimci oluruz ornegin kuru alan isitma ampulu mantar tedavisinde onemlidir
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html
Eger akvaryum boyutu uygun degilse onuda degistirin ki hayvan gelissin

Fotograf atmayi verdigim linkten cozemediniz mi ?
 
Linki göremiyorum ben.. ama hergün kurumasini sagliyorum aksama kadar yari gölge yari gunesli.alan yapiyorum kurmak için cikiyo


Fotografi atabilmek için link


Yada bana bi mail adresi verebilirseniz oradan da atabilirim..
 
Ilk mesajimda link vermistim neyse http://tinypic.com buradan yukleyip buraya linkini atabilirsiniz
 
Kusura bakmayin.. olustur umarım..ugrasmak zorunda kaldiniz

mailto:/1goheh.jpg
 
Cvp: Mantar tedavisi

Bana resim kireç gibi geldi ama Cem de bir baksın. Olmadı 2-3 kez tuz uygulması ile kontrol edilebilir.

Koku var mı? Tırnak sürtünce beyaz yerde kazınma oluyor mu?
 
Yok kirec değil eminim kirec daha beyaz oluyor.. fircaliyorum geciyor.. tirnak surtunce tirtikli yerleri dokulebiliyor tam.cikmiyor .. kaybolmuyor ve gitgide cogaliyor
 
Cvp: Mantar tedavisi

resim ufak tam seçemiyorum. temiz bir diş fırçasını ıslatıp üstüne tuz dök sonra hayvanın üst kabuğuna komple uygula, yavaşça ovala. 1-2 dakika kadar sonra akvaryum suyu ile yıka ve akvaryuma koy. bunu sabah akşam 3 gün yapıp tekrar resim at. kabuğuna başka bir şey sürme. o kabukları çıkar. suyu içme suyu ile yenile. pH değeri 8:0 değerine yakın veya geçkin olsun. pH'ı yüksek suda bakteri üremez. petshoptan mavi metilen al. deep fix metilen veya dezopur yada sonu ichthyo ile bitenlerden. kabuk jeli alma veya aldıysan çöpe at o zararlıdır. petshop satmaya çalışır sakın alma. dediklerine inanma. akvaryumun kaç litre veya boy*en*yüksekliğini verirsen su miktarını öğrenip metilenin oranını söylerim.
 
Geri
Üst