Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Mantis Karidesi

Restart

Gümüş 4 Üye
Katılım
19 Ağu 2013
Mesajlar
156
mailto:/wikipedia/commons/thumb/b/b5/Odontodactylus_scyllarus1.jpg/800px-Odontodactylus_scyllarus1.jpg

Mantis Karidesi ( Peygamberdevesi Karidesi)

Alem ( Hayvanlar Alemi )

Şube ( Eklem Bacaklılar )

Alt Şube ( Kabuklular )

Deniz Akvaryumu olanlar için şahane bir canlı. İsmine nazaran bu canlı ne bir Mantis(Peygamberdevesi) ne de bir karidestir. Okyanusun diplerinde kendilerine uygun bir boyutta bir kabuk bulup kabuklarının içinde bekleyip çeşitli canlılarla beslenmektedir.Büyüklükleri 3 ila 20 santim arası değişmektedir ve dünyadaki en gelişmiş gözlere sahiptir. İnsanların bile göremediği bir çok rengi ayırt edebilmektedirler. Boksör karides olarak da bilinen bu canlılar düşmanlarıyla savaşırken kuvvetli kıskaçlarını kullanmaktan çekinmez ve sadece bir yumruğu 10 kalibrelik bir silahın mermisi kadar kuvvetlidir ki sadece bir yumruk atmaz . Besin zincirinin doruklarındaki bu canlı belkide su altındaki en titiz canlılardan bir tanesidir. Okyanusun dibinde bulduğu kabuklarının kirlenmesini hiç sevmezler ve eğer savunmasız bir okyanus canlısıysanız mantis karidesine bulaşmamanız gerekir. En azılı düşmanları zehirli ahtapotlardır . Mantis karidesleri renge çok duyarlıdır ve gereğinden fazla zekilerdir bu karideslerin zeka küplerini tamamladıkları görülmüştür. http://imgur.com/a/aguYc/layout/blog . Bir deniz akvaryumunuz varsa bu canlıyı size öneririm.

[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=F5FEj9U-CJM[/video]​
 
Cvp: Mantis Karidesi

Güzel paylaşım ama tuzlu su akvaryumları çok maliyetli oluyormuş :) Ayrıca o canlıyı nerde bulacağız o da var.
Ama güzel paylaşım :)
Birde merak ettim. Mermi gibi yumruk atiyormus. E buna akvaryum da dayanmaz :D
 
Paylaşım için teşekkürler Emre. Çok ilginç ve güzel bir canlı.
 
Cvp: Mantis Karidesi

@Himura-Kenshin

Evet maaliyetleri çok fazla oluyor ve ebatlarınıda büyük yapmak gerektiğinden çok zor bir akvaryum . Bu canlıyı Türkiyede yemek olarak satıyorlar bir iki tane çiftlik var araştırmıştım. Oralardan canlı olarak temin edilebilir . Kendisi için tehtid oluşturmayan nesnelere , canlılara saldırmazlar . Akvaryumu kırmazlar yani :)

@aek

Evet çok ilginç özelliklede göz hareketleri cezbediyor .
 
Cvp: Mantis Karidesi

paylaşım için teşekkürler emre yalnız bu hayvan akvaryumda beslenmeyecek tek kabuklu. ben bunun belgeselini izlemiştim. darbesi çok sert, şiddetli ve bir o kadar hızlı. normal göz ile görülemiyor.
 
Youtube da izlemiştim akvaryumda videoları var fakat zordur tabi bakması çok zeki hayvanlar olduğu icin camı kırmayacaklardır.
 
Cvp: Mantis Karidesi

Bilgi için teşekkürler Emre.

Zeka küpü olayını bilmiyordum ve kısa bir "yok daha neler" demedim değil :)
 
Renklere hassaslar benim attığım linkte tam belli olmasada videoları vardı.
 
Cvp: Mantis Karidesi

İzledim ve tepkiyi ondan sonra verdim zaten.

Çok önce izlediğim bir belgeselde gözlerinin öneminden çok bahsetmişlerdi, tam hatırlamasam da bilimsel farkları onları izlerken kendimi kör gibi hissetmiştim.
 
Geri
Üst