Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Monodoks ve Vitaminin Birlikte Kullanımı

OnurEry

Yeni Üye
Katılım
3 Şub 2011
Mesajlar
9
Kaplumbağam maalesef akciğer enfeksiyonuna yakalandı.Dün şişen gözlerine Terramycin göz merhemi uyguladım.Bugün Monodoks ile ilaç tedavisine başlayacağım.Ancak kaplumbağamda sanıyorum vitamin eksikliği de var.Vitamin olarak ne kullanmamı önerirsiniz ve vitamini Monodoks ile birlikte verebilir miyim?
 
SERA marka reptilin
BİO marka tortvit
deepfix
Kullanılan vitaminler.Ben bio tortvit kullanıyorum.Kışın güneşlenme imkanı olmadığı için 2 hafta bir devit 3 kullanıyorum.
Daha önce monodoks kullanmadığım için vitaminle kullanılabilir mi bilmiyorum.
 
Evet beraber kullanabilirsiniz. Petshoplarda kaplumbağalar için multivitaminler var. Sera marka alabilirsiniz.
 
Bende beapher ve serayı öneririm zorda kalmadıkca deepfix almayın :)
 
zencefil' Alıntı:
SERA marka reptilin
BİO marka tortvit
deepfix
Kullanılan vitaminler.Ben bio tortvit kullanıyorum.Kışın güneşlenme imkanı olmadığı için 2 hafta bir devit 3 kullanıyorum.
Daha önce monodoks kullanmadığım için vitaminle kullanılabilir mi bilmiyorum.

2 haftada bir 1 kez mi kullanıyorsunuz vitamini?
 
tortviti hafta da bir kere devit i iki haftada bir kullanıyorum.
 
sera marka vitamin kullanabilirsiniz.bildiğim kadarıyla monodoks ve vitaminin beraber kullanılması bir sorun yaratmıyor
 
Ancak eve gelebildim.Monodoksun kullanımını bazı yerlerde yarım kapsül,bazı yerlerde ise 1 kapsül olarak okudum.Sizce nasıl kullanmalıyım?Ayrıca sürekli kuru alanda durduğu için su seviyesi yükseltilip kuru alanda da bir miktar su olmalı,böylece suyu içmesi sağlanmalı diye okudum.Bu doğru mudur?
 
Su seviyesini kapluş ters döndüğünde kendi kendine düzelebileceği ayar yani eni kadar yapın.Kapluş zaten hasta olduğu için bir de yüzmek için enerji harcamasın maksat. Kuru alan nasıl bilemiyorum ama tedavi süresinde küçük bir kaya kullanabilirsiniz. Kapluş büyük ihtimal yüzmeyecek kuru alanda durmak isteyecektir. O yüzden ilacı döktükten sonra hemen kayayı koymayın ki biraz içebilsin sudan. Zaten genelde içeceği kadar içiyor kaya olsa da olmasa da. Tedavide küçük kapluşlar için 1ml doksisiklin kullanımı olarak geçer. Direk veremediğimiz, ne kadar su içeceği de belli olmadığı için ve günde 1 kez yapacaksanız 1 kapsulu tamamen boşaltmanızı öneririm.
 
Öncelikle önerileriniz için teşekkür ederim.Evet dediğiniz gibi şu an kuru alanda duruyor.Arada bir kabuğu çok aşırı kuruduğu için birkaç dakika suda yüzmesini sağlıyorum.Kuru alanı kaya.Dün 1 tablet Monodoksu suyuna karıştırdım.Bugün daha iyi gibi durumu.Kendi kendine birkaç kez suya girip çıktı.
 
Geri
Üst