Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Musluk Suyu

Garubey

Gümüş 3 Üye
Katılım
15 Kas 2011
Mesajlar
165
Öncelikle herkese iyi akşamlar. Ben daha önce hiç musluk suyu kullanmadım. Bu yüzden sorularım olacak. Akvaryuma bitki ve kum aldım. Onları degiştirdim biraz önce ama bir sorunum var...

Suyun yarısı akvaryumun eski suyu diğer yarısı musluk. Sera aquatan almıştım ama herşeyi kurduktan sonra iş yerinde unuttuğumu fark ettim. Şu an su bulanık, 1 saattir böyle, aquatani yarına kadar bekleyebilir miyiz? Kaplumbağalarım üşümesin diye suya bırakmak durumunda kaldım ne yapmam gerek?
 
Mavi damla sık biraz içme suyu koy ki suyu yumuşatsın. Mavi damla da mantarı falan önler.
 
Cvp: Musluk Suyu

Normalde içme suyu kullanmak en iyisidir ama 2 - 3 gün dinlendirilmiş çeşme suyu da kullanabilirsiniz. Eğer kaplumbağalarınızı koyacak başka bir kap gibi bir şey varsa ona koyun ama ısıtıcı takmak şartı ile.
Aquatan' ı yarın da ekleyebilirsiniz.
 
Cvp: Musluk Suyu

Bir problem olacağını sanmıyorum. Çeşme suyu kullanan çok kişi var. 1 gün idare ederler bence.
 
Cvp: Musluk Suyu

Çeşme suyunu akvaryuma koyduktan sonra biraz içerisinde de dinlendirseniz olur.

Kaplumbağalar çeşme suyundan dolayı bir sıkıntı yaşamazlar kolay kolay :)

Büyük hacimli bir akvaryum kullanınca artık çeşme suyuna mecbur kalıp hiç bir kimyasal katmadan kullanıyorum.Bir problemde yaşamadım.
 
Cvp: Musluk Suyu

Bende yaklaşık 3 aydır çeşme suyu kullanıyorum ve ekstra suya hiçbirşey katmıyorum :/ Şimdiye kadar bir problem olmadı umarım ileride de olmaz...
 
Cvp: Musluk Suyu

Dediğiniz şey balıklar için geçerli. Balıklar dinlenmemiş sudan rahatsız oluyorlar fakat kaplumbağalarda daha öyle bir şey görmedim ve duymadım. Kaplumbağalarınızı akvaryuma koymakla iyi yapmışsınız:)
 
Cvp: Musluk Suyu

Teşekkürler yorumlarınız için ama gece içim rahat etmedi ve akvaryumu boşaltıp yarısına kadar içme suyu doldurdum. Bu akşam bir kaç damacana daha sipariş edip tamamlayacağım :) Zaten Patrick bitkilerin canına okumuş onları toparlamam da gerekiyor.

Tekrar teşekkürler herkese...
 
Geri
Üst