Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

nefes alırken hırıltı

soprano1982

Bronz 3 Üye
Katılım
24 Eki 2016
Mesajlar
74
günaydın. zülfikar 14cm erkek ... bir kaç gündür gündüzleri evde olmadığımızdan ısıtıcı ve uv lambaları yakamadık ve sanırım kendisi lambalar yanmadan yukarıya çıktı yada geceleri tam bilemiyorum. bu sabah yem verirken farkettik suyun üstüne çıktığında nefes alıp verirken hırıltı çıkartıyor. ama yemlerini vs yedi.hareketliliğinde bir gariplikte yok..herhangi bir şey yapmamız gerekiyormu? tşkler
 
Birkaç gün geçsin, hayvan lamba altında ısınsın kendine gelsin. Bakın hırıltı devam edecek mi ? Ona göre bakarız. Yetişkinler yavrulara göre çabuk toparlar.

Lambalar için zamanlayıcı alacaksın. Kendi zamanı gelince açılıp kapanacak. Isıtıcı 07:00-19:00 arası; uv 11:00-14:00 arası yansın. O zamana gelen çentikleri indireceksin. Sonra ok hizasına saat kaç ise sağa çevirip getireceksin.
mailto:/forum/konu-ucuz-zamanlayici.html
 
Cvp: nefes alırken hırıltı

üstat zamanlayıcı var ihmal ettik biraz bizim hatamız.. ya hatırlıyorsunuz 3 haftadır bir misafirimiz var dişi. dişi daha çok yukarı çıkıyor,bizimkide centilmenlik yapacam diye pek sesini çıkartmıyor:) fakat bu sabah energil günüydü ikiside kuru balıkları hızlı hızlı yediler (diğerine kaptırmamak için)  acaba boğazına takılmışta olabilirmi diye düşünüyorum.çünkü az önce baktım hırıltı kesilmişti,keyfide yerinde zülfikarın.. ama zamanlayıcıları ihmal etmeyecez haklısınız..

tşkler
 
Takılmalar hırıltı yaptırmaz. Ciğerlerde yada boğazda mukoza veya iltihap varsa bu yapar. Bu doğrudan solunum yollarıyla alakalıdır. Bazen burun deliklerinde pislik olduğunda da ıslık çalar gibi ses çıkabilir. Bu sümük kaynaklı olabileceği gibi yem artıklarının burunlarına kaçmasından olabilir. Bunu ağızlarına su alıp burunlarından fışkırtarak çıkarırlar. Boğazlarına birşey takılması durumunda ağzını açıp kapayarak yutkunma hallerine girer. Bu esnada batma hassasiyeti olursa gözlerini kaparlar. Böyle durumda stick yem vermek o takılan cismi çıkarmasına yardımcı olur.

Bu yemleri verirken ağızlarına sığacak oranda koparıp vermek iyi olur bu sayede akvaryuma parçaları dağıtmadan ve kirletmeden yerler. Parmakları kaptırmaz isen elden verebilirsin.

Bu tip ağıza takılma ihtimallerini ortadan kaldırmak için vermeden evvel balıkların yüzgeçlerini kopar. Karideslerinde ağzındaki dikensi dokuyu kır.
 
Geri
Üst