Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Obez başlangıcı mi ?

Svm

Bronz 5 Üye
Katılım
20 Eki 2017
Mesajlar
24
Obezite başlıyor sanırım .  6 cm e kadar olan kaplumbagalar için olan diyet uyguluyorum ancak kafa boyunu tutturamıyorum sanırım. Öneriniz var mı?

azlZ6O.jpg
 

Ekli dosyalar

  • 20180224_122608-1024x768.jpg
    20180224_122608-1024x768.jpg
    115.9 KB · Görüntüleme: 130
Hayvanın obez olduğu ön kısım çukurundan belli olur. Hayvan şişmanladığında kafası kabuk içine girmez. Böyle durumda bol yüzeceği alan ve yemde 1-2 stick azaltılmaya gidilir. Aç bırakılmaz. Kafasını boyun derisi içine alıp sadece kabuk dışında burnu gözüküyorsa hayvan obez değildir.
 
Peki Cem Bey alt kabuk rengi normal değil mi sanırım büyümeye bağlı öyle okudum sanıyorum. Ve ben kaplumbağama yaklaşık bir ay kadar haftada bir gün canlı un kurdu verdim protein amaçlı sonra çok ısırgan ve saldırgan olmaya başladı kurt vermeyi kestim. Agresif halleri devam ediyor.
 
Altbağada sorun yok bir miktar eski plaka var. Onları silis kuma sürterek çıkarır.

Bu hayvanlar büyüdükçe özgüveni artar ve bu cesaretle savunma amaçlı tepki göstermeye başlar. Canlı yem vermemiş olupta yanında başka bir hayvan olsaydı bile yem mücadelesinde aynı tepkiyi verirdi. Sonuçta içgüdüleriyle hareket eden canlılar. Avlanma bunu erken tetiklemiş olabilir. İlerleyen dönemde baş bölgesinden uzak durmaya çalış. Tutacağın zaman ön çukur kısmı civarından uzak dur yakalarsa parmak derilerini koparır.
 
Geri
Üst