Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Odadaki nem nasıl arttırılır ?

Restart

Gümüş 4 Üye
Katılım
19 Ağu 2013
Mesajlar
156
Kaplumbağalarımın bulunduğu odadaki nemi nasıl arttırabilirim ?
 
Cvp: Odadaki nem nasıl arttırılır ?

Eğer onlar seninle aynı odada kalıyorsa nem sana zarar verir ve Astım yapabilir.
Eğer ayrı ise arttırmana luzum yok. Akvaryumun suyu bir süre sonra odayı nemlendirecektir. Fakat neme gerek yok diye düşünüyorum..
 
Cvp: Odadaki nem nasıl arttırılır ?

Nemlendirmek istiyorsan, duvara boydan boya bir çamaşır ipi gererek buraya ıslak havlu asabilirsin kaloriferin açık olması şartıyla oda ısınması gerekli ama şunuda söylemekte fayda var nem arttıkça oda tavanında ki değişiklik seni rahatsız edecek :) Başka bir yolda bir piknik tüpünü odaya yerleştirip üzerine bir çaydanlık altı koyarak ısıtman buhar oluşmasına ve doğal olarak neme yol açacaktır.
Ama unutmadan söyleyeyim %40-45 üstü nemler ev küfü ve benzeri zararlı organizmaların oluşmasına yol açar.Doğal olarak sık sık öksürme ve astım oluşur.Dikkat edilmesi gereken bir konu.
 
Cvp: Odadaki nem nasıl arttırılır ?

Astım problemim yok .. Kaplumbağalar uyuduğum odada kalıyor eğer böyle bir problem oluşturuyorlarsa dediğiniz önerileri yapacağım.
 
Cvp: Odadaki nem nasıl arttırılır ?

mailto:/bebek-anne/h100-termo-metre-higrometre-isi-ve-nem-olcum-cih-93586294 bunu odaya yerleştirip ölçümleri yaparsan bir sıkıntı olmaz dediğim nem miktarının üstü tehlikelidir.Hala kaplumbağalara neden nem istediğinizi anlamadım :)
 
Cvp: Odadaki nem nasıl arttırılır ?

Kaplumbağalar nemli ortamı severler.

Severler de Emre kendi odan yerine akvaryumu nemlendirmek için çabalaman yeterli :D Bu düşündüğün oda içinde olacak nem sana da zarar verir, oda duvarlarına ve iç dekorasyona da.

Akvaryum boyutuna uygun bir hava motoru alırsan bu işi halledebilirsin. Emre abi bunu bilerek kullanıyordu. Hem havayı nemlendirir hem de sık su değişimi yapabilmeni sağlar.
 
Evet yüzey nemi için en iyi yöntem hava motoru ile su yüzeyine çıkacak zerrelerin oluşturduğu kısmi su buharı yeterli olur. Bunun diğer faydası gene Emin in dediği gibi buharlaşan su miktarının artması ve buna bağlı taze taze su koyma ihtiyacındaki artış. Bir faydasıda suya hareket ve oksijen katarak kısmen su değerlerinin daha uygun olması. Yararlı bakteri kültürü için faydası olduğunu okumuştum. Buna destek olarak filtreden gelen suyuda yüzeden daha yukarıdan dökersen oluşacak çalkalanma nem konusunda artış sağlar. Bu yöntemlerle nemi akvaryum civarında tutarsan oda boyalarına zarar gelme ihtimali azalır ben bir camı yaz kış aralık tutarak odanın diğer taraflarında aşırı nem oluşmasını engelliyorum. Bu nem konusu şimdi olmasada ileride astım oluşmasına sebep olabilir. Dikkat etmeli.
 
Cvp: Odadaki nem nasıl arttırılır ?

okan oda içinde tüp kullanılmaz. oksijeni yakması bir yana hava akımı olmadığı için zehirler.

emre (restart), fazla neme gerek yok. fazla nem havayı yumuşatır ama ısıyı da düşürür. hayvanları düşüneyim derken kendini hasta etme. akvaryumun vereceği nem yeterli. odanda akvaryum olmayıp havası kuru yumuşatmak için ne yapayım dersen kalorifere takılan suluklar gerekli nemli ortamı sağlar.
 
Geri
Üst