Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Pakistan papaganim

Svm

Bronz 5 Üye
Katılım
20 Eki 2017
Mesajlar
24
Merhabalar. Bir tane yavru sanırım 2 3 aylık bir pakistan papağanı aldık. Güzel bir kafesi var ve hazır gold wingsin papağan yemi kullaniyoruz. Henuz boynunda cinsiyet halkası oluşmamış ama erkek olabileceğini söylediler. Ele alışık parmağa geliyor omuzda duruyor. Konuşturmak istiyoruz ve biraz daha bize alışmasını ısırma huyunun olmamasını istiyoruz. Bu tür hakkında bilgisi olanlar biraz bilgi verebilir mi lütfen.
 
Papağanlar sürekli ilgi ister. Bayağı bir vakit ayıracaksın. Meyve dilimleri de verebilirsin. Yeme bağlı kalma. Hayvanın bağırsak ve sindirim sistemini rahatlatır. Her türlü meyveden ver. Yaz meyvesi çeşidi çok. Yeni dünya gibi gagalayıp koparabileceği yumuşaklıkta çekirdeği olan meyveler de verebilirsin velakin hayvan küçük o boydaki hayvan çekirdeğini gagalayıp yiyebilir mi bilmiyorum. Elma çekirdeğini yer misal. Bu tip sert şeyler yerse kuşların yediği ufak taşlar vardır. Beyaz quartz taşı olabilir. Petshoplarda satılır. Bunlardan yiyip katı gıdaları taşlığında parçalar. Bu olay papağanlarda var mı bilmiyorum bilgili birinden öğrenmeden taşı alma.

Muhabbet kuşu boyunu geçince kuruyemişçiden kavrulmamış ay çekirdeği de al. Bunlara özgü minyatür çekirdekler var ama nerede satılır bilmem.

Gagayı üçüncü ayak olarak kullanıyorlar. Kaplumbağalar nasıl ısırarak bir cismi tanımlıyorsa bunlar da gaga ve dilini kullanıyor. Bu sebeple ısırıyor olabilir. Hayvan küçük daha. Isırma huyunu nasıl vazgeçirirsin bilmiyorum.

Bunları beslediğim muhabbet kuşuna göre yazdım. Papağan için farklı bir düzen olabilir. Papağanla ilgili bilgim okuduğum kadar.
 
Merhaba. Konu kuş oldğunda benim için akan sular duruyor o yüzden yazmal istedim hemen :) Papaganlar malesef ülkemizde yeteri kadar beslenemiyor ve kıymeti bilinmiyor diye düşünüyorum Ben muhabbet kuşlarıma sebze meyve kafes telllerinin sağlıklı olması ve yedikleri yemlerin kalitesi açısından fazla zaman ayırmaya çalışıyorum. Evinizde bir papagan olduğuna göre artık özel zaman ayırmanız gerekecek.Tropik bir kuşun ihtiyacı olan besleme ve oyun ihtiyaçlarını karşılamak durumundasınız.. Bir de size bir site vereceğim burası profesyonel bir papagan bakım eğitim sitesi: http://papaganokulu.org Tüm detayları buradan titizlikle öğrenebilirsiniz.
Hayvanınıza mutlu ve uzun bir ömür diliyorum.
 
Geri
Üst