Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Plastik leğende ısıtıcı

Restart

Gümüş 4 Üye
Katılım
19 Ağu 2013
Mesajlar
156
Merhaba arkadaşlar bu hafta sonu memlekete (Kastamonuya ) 1 haftalığına kalmaya gidiyorum . Havalar sıcak ama köyümüz yüksek rakımlı olduğu için pek sıcaklara güvenemiyorum . Çarşıda da adam akıllı pet shop bulamam. Bu yüzden akvaryum ısıtıcımi getireceğim kaplumbağalarımla beraber. Onları ebatı baya geniş olan bir leğende tatil yaptıracağım . Kuru alan olarak taştan bir şey düşünüyorum ve tabanı tamamen kumla kaplayacağım. Sorum şu plastik leğende ısıtıcı atmam da problem olur mu ? ve bu 1 haftalık sürecte tosbağalar için yanıma neler getirmeliyim ?
 
Bende kullaniyorum oyle kapta isiticiyi hic sorun olmaz yalniz onerim kum kullanmayin filtre isitici ve isitma lambasi yeterlidir
 
Bende de ayni sistem var sorun olmaz, yalniz kaplumbaga boylarini hatirlamiyorum ama kuru alan icin kullanilacak taşı hareket ettiremeyecekleri sekilde seçmeli yoksa bos zeminde kolay hareket ettirip isiticiya carpabiliyorlar
 
Cvp: Plastik leğende ısıtıcı

Büyük olan rahat 13 cm küçük olan da 8 cm i buldu. Bir leğen için baya büyükler. Eğer 2 kişi olmasalardı küçük bir kuru alan yeterli olurdu ama şimdi biraz uğraştırcaklar. O yüzden sağlam bir düzenek kurmalıyım bi daha uğraşmamam için . Forumda şuan araştırıyorum taştan kuru alan yapanları. Olmadı süs eşyası satan bir yerden düzgün taştan kule gibi bir şey alırım. Silis kum konusunda kararsızım belki zemin boş kalabilir.
 
Cvp: Plastik leğende ısıtıcı

Leğeni köşe bir duvara dayayıp kayayı o köşe tarafa koyarsan kayvanlar atlayamaz bence. Tabi doğrudan atlamayacakları büyüklükte bir leğen olmalı.

Isıtma lambasını unutma Emre.

Isıtıcı bence sorun olmaz, ama bu tip kaplar için genede en iyisi korumalı olanlar. Yanında derece bulundurmayıda unutma. Oradaki oda sıcaklığına göre lambanın kuru alanı ısıtma mesafesi evdekine göre değişebilir. Hem bunu ayarlarsın hemde suyu kontrol edersin.
 
Cvp: Plastik leğende ısıtıcı

@aek

Emre abi leğen hakkında hiç bir fikrim yok ne kadar büyük ve oda ne kadar soğuk , sıcak. Amcama sipariş ettim leğeni. Çarşıda bulabildiği en büyük leğeni alacaktı . Zaten köye varınca ben resmini de çekeceğim kuru alanla birlikte kaplumbağaların tatil evini. Şuan bavullar falan her şey hazır şimdi kaplumbağalar için özel bir çanta ayarlıyorum. Zaten uçakla gideceğiz maksimum 2 saat.


mailto:/Tfnwwq2.jpg

*1 Adet saklama kabı (( uçaktayken azcık su dolduracağım orada 2 saatliğine takılacaklar mecburen ))
* 1 adet ısıtıcı
* 1 Adet soft ampul ve gece lambası
* Yem olarak: 1 Vital , 1 Reptomin , 1 Gammarus (( karides )) , 1 Biorept (( karma yem ))
* 1 Leğen (( büyüklüğünü ve ebatını henüz bilmiyorum amcama sipariş ettim. ))
* ekstra olarak orada bir gün onlara organiz marul ve mısır tanesi vermeyi düşünüyorum. Umarım zararı yoktur hayvanlar için .
* Sizin de tatile giderken deneyimleriniz olduysa önerilerinizi bekliyorum bu gece yolculuğa çıkacağız .
 
Sürüngenler mısırı sindiremezler hatta eğer google'a yazarsanız Exo-Terra'nın "no-corn" (mısırsız) yemler yapmaya başladığını, sebebinin ise sürüngenlerin mısırı sindiremiyor oluşunu anlatan videolarını görebilirsiniz :) iyi tatiller!
 
Cvp: Plastik leğende ısıtıcı

Kaba su kesinlikle koyma Emre. Hem sarsıntılarda boğulma tehlikesi olur. Hem gene sarsıntıdan suda dalgalanmadan savrulup bulantı yaşar ve bocalarlar. Ayrıca bir şekilde soğuk olursa suda hızlı üşürler. Kuru ve delikleri olan kapta taşı. Daha doğrusu delik yoksa birkaç tane aç. Gene kabın içerisine havlu koy. Ama buruşuk şekilde atki hayvanlar arasına girip ısınsın. Düz katlayıp araya koysan nefes almada güçlük olur ve bunalırlar.

Yemlerden tek ana eksiğin mineral. Bunu kısa süreli tatil için götürmüyorsan sorun değil ama hiç elinde yoksa gelince edin derim.

Aslında her yerde vardır. Leğen yerine büyük saklama kabı alsa amcan işini rahat görür. Tek önemli nokta kaçmamaları gerekecek.

Marul iyi fikir, organik doğal ürünler çok faydalı. Mısırı haşlayıp dış zarını çıkartarak birkaç tane şeklinde verebilirsin. Ama sıcak verme. Buda tadımlık olur. Bildiğim kadarıyla azda olsa şeker içeriyor mısır.

Aklıma geldi saklama kabına delikleri sadece üstten aç. Orada leğendeki suyu yenilersen üşümesinler diye bu kaba eski suyundan koyup bekletirsin.


Bu arada hayvanlara ve sana iyi tatiller ve iyi yolculuklar. Keyifli ve sorunsuz zaman geçirip gelin.


Ben çanakkaleden araba ile 2-3 saat gibi bir sürede getirdim hayvanları. Bahsettiğim şekilde getirdim. Hiç sorun yaşamadılar. Bu sürelerde su molasına dahi gerek yok. Gerçi senin alana gidişin+uçak yolculuğu+oradan kalacağınız yere gidişin 3-4 saat dahi sürse hiç sorun değil. Su molası 5 saat sonrasında oda hayvanların keyfi için önerdiğimiz bir uygulama. Sonuçta günlerce evde kaçıp susuz ve aç durabiliyorlar.

Bir önerimde bu delik açacağın yolculuk kabını genede bir torbaya koy derim. Doğrudan uçak kliması esintisi vs gelmesin. Nasılsa ağzından küçük açıklıktan hava girer.
 
Emre gerekenleri anlatmış. Kap olarak şu yeni doğan çocuklar için kullanılan plastik küvetlerin büyüğünden veya derin bir kap alman leğenden iyi olur. O kadar derin leğen zor bulunur. Geniş yüzeyli su daha çabuk soğur.

Değil bir hafta bir ayda kalsan kuma gerek yok. Zaten yeterli derinlik olmayacak bir de bunu kumla daraltma. Isıtıcıya dikkat et havaya kaldırmasınlar. Hayvanları yolculuğa susuz çıkar onu emre anlatmış.

Bir hafta kalacağına göre yemlerde yeterli. Bir haftada su o kadar kirlenmez yalnız çeşme suyu kullanacaksın sanırım bir de mavi metilen al.


Kuru alan olarak kullanacağın taşı sterilize ederkende kullanacaksın.
 
@BEC
teşekkürler mısır konusunu bilmiyodum uyardığın iyi oldu.

@aek

Emre abi resimde gözükmüyor ama kabın yanlarında bolca delik var. Vitamin falan hepsi normalde var ama daha yeni verdim malum kaybolmuştu bi tane kaplumbağam. Ekstra olarak Biorept karma yem plduğu icin 3 farkli cubuk var kırmızı yesil turuncu.

kirmizi vitamin
turuncu gammarus
yesil bitkisel

tatildeyken bi gün birer çubuk vitamin vermeyi dusunuyorum.

önerin için çok sağol kaba hiç su koymayacağım.
Marulu en organiğinden elimle vereceğim canavarlara :D mısırdan vazgectim. Bütün tavsiyeler icin teşekkürler. Köye gidince ya saklama kabımda ya da leğende fotograflarını cekip sizlerle paylaşacağım.

@cem
Cem abi önerilerin icin cok tesekkurler. Plastik kuvet işini de soracağım bu akşam amcama . Tek sıkıntım kuru alanı nasıl yapacağım :)
 
Yolculuk için her şeyi hazırlamışsın. Kayayı muhtemelen yaklaşık 20 kg tek parçadan yada iki büyük parçadan bulursan iyi olur. Hemen yıkar kaynatırsın.
Diğer konuları zaten halletmişsin güzelce.
Gittiğinde sistemi kurunca resim attığında bizde bakarız.
 
Ya aslında iyi yıkarsan bu çocuklar için banyoda kullanılan oturaklar vardır. Onu ortaya koyarsan üstüne çıkabilirler. Boyu kısa yuvarlak. Geçenlerde gezerken görmüştüm. O oranda da derin bir kap, leğen vs. buldun mu rampa derdinde olmaz. Dört ayak olduğu için hayvanlar altından da geçer. Su da daralma olmaz.
 
Olsa daha iyi olur CD kabından yapıp yanınızda götürebilirsiniz vantuz yardımıyla yapıştırırsınız pratik olur. Bir de ucuza bir masa lambası bulursanız kapluş üşümesin :)
 
Olmazsa ciddi bir sorun olmaz ama bizim evde kalıp hiç dışarı çıkamamamız gibi birşey olur. Kolay bir şekilde yapılsa daha iyi olur.
 
Cvp: Plastik leğende ısıtıcı

katılıyorum üstün körü geçici bir şey iyi olur. hayvan ısı ile enerji toplar. kabuğu kurutur. bir de kafa dışarda olacak şekilde su yüzeyine yakın bir şey olsun tutunsun hayvan.
 
Geri
Üst