Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

SERA BAKTOPUR Nasıl kullanılır? kaplumbağlara zararlımıdır?

ukhalsey

Bronz 5 Üye
Katılım
11 Haz 2011
Mesajlar
26
Merhaba Arkadaşlar,

Akvaryumda ciddi mantar sorunları baş gösterdi. İçlerinden bir tanesinin kabugu erimeye ve diğerleride o bolgeyi yemeye başladılar. Arka ayaklarında deri kalmadı. Diğer 2 tanesinde ise daha hastalıgın başındayız.
SERA BAKTOPUR aldım akvaryumun suyunu 50 lt indirip 2-3 kere tekrarlamayı planlıyorum. Filtreyi temziledim suyu değiştirdim. karbon kısmını iptal ettim.

Sizce yapmam gereken başka bir şey varm?

Yaklasık 3gundur batikon ile yaraları temizleyip fungostatin kullanıyorum(eskiden adı başkaydı ama hatırlamıyorum)

Aklıma başka bir şey gelmiyor? sizin dusunceleriniz nedir?
 
Cvp: SERA BAKTOPUR Nasıl kullanılır? kaplumbağlara zararlımıdır?

Alper bey anlaşılan ilerlemiş bir mantar hastalığı var. Bu dönemde akvaryumu sürekli steril tutmak zorundasınız. Ve eldiven kullanın sizede bulaşabilir. Akvaryumda ki tüm ekipmanları kaya tuzlu suda bekletin ve kaplumbağanız iyileşene kadar eklemeyin. Sadece ısıtıcı kalsın. Akvaryum suyuna ise 2 3 kaşık kaya tuzu ekleyin ve mavi damla damlatın. Birde 2 günde bir suyu değiştirin, imkanınız varsa her gün.

Tedaviyi ise kaplumbağanızı ayrı bir kaba alarak yapın. Kabuğunu dışarıda bırakacak şekilde su koyun kaba. Isıtıcı varsa kaba ısıtıcı koyun ve 26 dereceye ayarlayın. Litre başına yarım çorba kaşığı olmak üzere kaya tuzu ekleyin. Günde 3 defa bu şekilde 2 şer saat olmak üzere bu suyun içinde bekletin. Geri kalan zamanlarda ise kuru bir bölgeye alın ve üstüne ısıtma lambası tutun. Mantarın kuruması için kuru kalmak önemlidir.

Sizin aldığınız ürün balıklar için olduğundan ilerlemiş mantar tedavisinde yetersiz kalabilir. Benim size tavsiyem mantar tedavisini iyi bilen birinden yardım almanız. Çünkü bayağı ilerlemiş sizin kaplumbağnızda ki mantar. Geçmiş olsun.

Birde hasta hayvanla diğer hayvanları kesinlikle ayrı tutun.
 
Cvp: SERA BAKTOPUR Nasıl kullanılır? kaplumbağlara zararlımıdır?

Kaya tuzunun faydalarını duymustum . Fakat oran hakkında hep farkılı yazılar okudum. Hayvanları tehlikeye atmamak için kullanmadım daha.
Sorun su ki 6 tane kaplumbağam var. 3 sorunlu. Nerdeyse hepsinin kabuk altında siyah lekeler oluştu(kafalarına yakın bölgede).Hepsini ayırmam mumkun değil. En kötü durumda olanı ayırdım.

2gun evvel akvaryumu batikon ile temizledim. sıtıcı filtre malzemlerini batikonda beklettim. Doğrumu yaptım bilemiyorum. Sorun suki buaralar gunde 14 saat calışıyorum ve hayvaları guneşe cıkartamıyorum.
Acaba sabah tan akşama kadar balkonda susuz bıraksam sorun olurmu ?.

Nyseki şimdilik iştahlarında sorun yok
 
Cvp: SERA BAKTOPUR Nasıl kullanılır? kaplumbağlara zararlımıdır?

Akvaryum temizliğini baticon ile yapmamalısınız, zarar verebilir. Kaplumbağalarınızı tüm gün balkonda bırakamazsınız maalesef, mantar hastalığında yoğun bir şekilde bakım gereklidir. Eğer hasta olan kaplumbağaları ayırmazsanız hastalık iyice kötüleşebilir, mantarın bulaşma seviyesi çok yüksektir. Eğer emanet edebileceğiniz birileri varsa onlara verin bakımını onlar yapsın.
 
Geri
Üst