Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Siğil

Cvp: Siğil

hayır olmaz,yavru kaplumbağaların tuvaletlerinde salmonella bakterisi bulaşabilir.Elledikten sonra elini sabunla yıkarsan hiçbir sorun yaşanmaz :smile:
 
Cvp: Siğil

Siğil yapmaz.

Salmonella kaplumbağların sindirim sistemi için gerekli ve faydalı bi bakteri ama insanlarda bağırsak enfeksiyonuna neden olabiliyo. Herkes salmonella bakterisinden etkilenmez sadece bağışıklık sistemi zayıf olan insanlarda hastalığa neden oluyo En önemli belirtiside yüksek ateşle seyren ishal.
 
Cvp: Siğil

siğil olayı sadece kurbağalarda oluyor. salmonella için monodoks insan tedavisinde endike. tabi doktora görünmeden alınmamalı.
 
Salmonella özellikle çocuk ve yaşlılarda daha etkili olabiliyor. Bu kişilerin daha temkinli olması gerekir.
 
Cvp: Siğil

öyle birşey yok kim dediyse yalan siğile sebep olan kurağalardır onlarıda eline alırsan
 
Cvp: Siğil

Kırmızı yanaklar yapmıyor ama çizgili dere kaplumbağaları yapıyor
 
Cvp: Siğil

Hayır! Çizgili kaplumbağalar da siğil yapmaz. Halk arasında bazı kurbağaların siğil yaptığına dair yaygın bi inanış var ama buda yanlış. Siğile neden olan şey bir virus. Hiç bi hayvan bu virusu kendi kendine oluşturmaz sadece virus hayvana bulaştığında kendisine temas eden canlıya geçer. Bu herhangi bi canlı olabileceği gibi virusun bulunduğu bir taşa, suya,toprağa vb. herhangi nesneye temas halinde de bulaşır. İnsan gibi bazı canlılar bu virusten enfekte olur ve siğil oluşur, insandan insana da bulaşır ama birçok hayvan türü kendine bulaşsa dahi bu virusten etkilenmez.

Yani şu şu hayvanlar siğil yapıyor diye bişey yoktur bu hayvanların bi özelliği değildir. Virus hayvana bulaşmadıysa size bulaşması da söz konusu değildir. Siz de başkasından kapıp kendi kaplumbağınıza siğil virusu bulaştırabilirsiniz ama o bu virusten etkilenmez ama tam tersi olursa insanlar enfekte oldukları için bu hayvan siğil yapıyo diye suçlanır. Umarım anlatabilmişimdir ne demek istediğimi :mad:
 
1. siğil human papilloma virüs 6-11 suşu dur. Virüsle enfekte olan herşeyden bulaşabilir yanlız kaplumbağalar doğal bir portör değildir. Arkadaşınızın elinden bulamasi ile ihtimal aynıdır.
2. Salmonella tifo etkenidir ve yaptığı gastroenterit tablosu ishal ile gitmez aksine kabızlık ile gider. Enfeksiyon oluşması için kişinin bağışıklıgindan ziyade alınan bakteri miktarı önemlidir. (bir seferde 100.000 alınırsa en az hastalık çıkar) yani bağışıklıginiza güvenmeyin bir kaşık suyundan iceni hasta eder kaplumbağa.
 
Cvp: Siğil

Salmonella bakterisinin kendi içinde alt türleri var yani her salmonella tifo hastalığına neden olmaz. Tifoya neden olan tür Salmonella typhi. Bu tür, su kaplumbağalarının bağırsaklarında yaşamıyo. Genelde kanalizasyon atıklarından, klorlanmamış kirli içme sularından ve enfekte olmuş sivrisineklerden bulaşıyor
 
Ama ben sigile neden olan kaplumbaga girdum. Bi magazada akvaryumdalardi. Brisi ters donmustu (2 parmak suda geri donememis hayvan) elime alip cevirdim. Adam geldi ve elindeki sigilleri gosterdi. (Bu arada onlar galiba su kaplumbagasi degildi.)
 
Cvp: Siğil

Sen iyi okumamışsın önceki sayfayı sadece kaplumbağaya siğil bulaştıysa sana geçer diyo ama kaplumbağa siğil vürüsü üretmez diyo Demekki senin gördüğün kaplumbaya da siğil bulaşmış başka yerden. ondan da adama geçmiş. o şekilde siğil oluyomuş yani insandan insanada geçiyomuş o adamla tokalaşma sakın
 
Geri
Üst