Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Şirin için monodoks aldım.

KillerPrince

SKF Delisi 5. Seviye
Katılım
20 Eki 2011
Mesajlar
733
Selam arkadaşlar şirinin akciğer enfeksiyonu ilerledi monodoks aldım bugün 14 kapsül ama nasıl kullanacağım ve benim 50w ısıtıcım büyük akvaryuma yetmedi ıısıtıcı 30 a ayarlı ama akvaryum 26-27 arası değişiyo bir sorun olurmu ayrı bi kapta 2 saat bekleticekmişim galiba kabı kalorifer peteğinin üstüne koysam birşey olurmu doğal gaz kullanıyorum petek elini koyunca yakacak cinsten değil elimi koyduğumda ılıklık hissediyorum forumda su 30 derece olmassa işe yaramaz deniyordu ama ne yapayım şuan elimde monodoks var ama illa 30 derece olacaksa kaba ısıtıcı koyarım çılgınıda 2 saat susuz bi kapta bekletirim ?
 
Cvp: Şirin için monodoks aldım.

ben hasta kapluşuma yem verirken ilaçlı kapta vermiştim ve ısırırken yemi parça parça veriyordum böylece suyu içmesini sağlıyordum bence en mantıklısı öyle. belli bir süre kapluşu suda bekletirseniz ne kadar içeceğini ayrlayamazsınız.

yarım litre suya 1 kapsülü açıp içindeki tozu suya döktüm suyu karıştırarak tozu erittim ve bunlar olurken su hep 33derece idi bu sayının sabit olması önemli kalorifer peteği ile olur mu bilmem ama 33 olması gerek.

Ben tetradox kullandım monodoksla aynı ikisi de doksisiklin içeriyor ve kapluşumun 5 günde hiçbir şeyi kalmamıştı.

Size kolay gelsin umarım tez zamanda iyileşir :)
 
Kaplumbağaların su içtiğini pek zannetmiyorum zaten vucutlarına Asiri miktarda su giriyor(ağzından demiyorum) su denegesini sağlamak için böbrekleri devamli çalışıyor suya kattiginiZ ilaçların bir etkisi olmaz.

Tuzlu su kaplumbağaları su icebilir
 
Sivilari siringa ile dogrudan agzina vermeniz gerekiyor dikkat edin agzina batmasin ignesi belki siringanin ucunu biraaz gammarus icinde
Bekletirsiniz. Katiysada ilac ezip toZ haline getirip hafif suyla karistirip gene siringa ile verin


Belki dogrudan kan yolunada veriliyor olabilir ama Onu forumda bilen birilerine sorun :)
 
Cvp: Şirin için monodoks aldım.

ukelalık taslamıyorum sakın yanlış anlamayın ama 20-30 gram kaplumbağalarda tedavi anlattığım şekilde uygulanıyor yani su içiriyorsunuz, kapluş büyük ihtimalle şırıngadan korkar ağzını açmaz büyük kaplumbağalara bacağından UZMAN BİRİ tarafından iğne yapılabilir ama küçük kaplumbağaya OLMAZ.

siz kapsülü eriterek o suyu kapluşun içmesini sağlayın.
 
Su kaplumbağalarının su içtiğini zannetmiyorum
 
Cvp: Şirin için monodoks aldım.

Kaplumbağalar su içiyor. Monodoksun kapsülünün suya açılarak konması ver kaplumbağanın bu suda bekletilmesi gerekir.
 
Ağzını açması su içtiğini göstermez zaten suda yaşadıkları için fazla suyu atmaya çalışırlar bu yüzden böbrekleri gelişmiş değildir su kaybını arttırmak için
 
Cvp: Şirin için monodoks aldım.

Şırınga ile ağızdan ilaç verileceği zaman mutlaka şırınganın iğnesi çıkartılmalı. Daha önce söylediğim gibi ilacı suya katabilirsiniz veya direk ağızdan verebilirsiniz. Kapluşların su içmediğini hiç duymadım ama veteriner hekimlerin yemekten de kesilmiş küçük kapluşlar için önerdiği en azından bana önerdiği tedavi ilacın suyuna katılması şeklinde.
 
Cvp: Şirin için monodoks aldım.

İstanbul üniversitesi veterinerlik fakültesinde verilen tedavi yöntemi hasta kaplumbağanın ayrı bir kaba alınması sığ suda antibiyotik tabletin suya kırılması ve 3-4 saat kaplumbağanın bu suda bekletilmesi. Bu esnada suyun 32-34 derecede olması. Tatlı su kaplumbağaları az da olsa su tüketimi yaparlar.
 
Cvp: Şirin için monodoks aldım.

E ben ne yapacağım arkadaşlar bilen biri cevaplaya bilirmi dün sormuştum herkes suya koyun 2 saat betletin yemlemeyide ordan yapın demişlerdi ?
 
Cvp: Şirin için monodoks aldım.

size diyen doğru demiş denileni uygulayın ancak bu süre zarfında sıcaklık 33de sabit olsu antibiyotiğin işe yaraması için bu gerekli
 
Cvp: Şirin için monodoks aldım.

Tedaviye başladım sağlıklı kaplumbağa akvaryumda ısıtıcıyı aldım hasta kaplumbağaya takıp 33 derece yaptım 1 kapsülü döktüm karıştırdım hasta kapluşu içine koydum ama kaç saat tutacağım ? 3-4 diyorsunuzda 3 mü 4 mü ? :D
 
Cvp: Şirin için monodoks aldım.

2 saatten az olmasın. O kadar fark etmez.
 
Cvp: Şirin için monodoks aldım.

Peki inşallah atlatır hastalığı şimdi yem attım ilaçlı suyuna yemedi heralde suyun tadı kötü olduğu için yemedi normal suda verince yiyor.
 
Cvp: Şirin için monodoks aldım.

ilk kez girdiği için biraz çekiniyor olabilir o yüzden yemeyebilir :) bu arada diğer kapluşu soğukta bırakmayın akvaryuma sıcak su ekleyip akvaryumun üstünü kapatın :)
 
Cvp: Şirin için monodoks aldım.

Evet arkadaşlar şirin iğleşmeye başladı gibi 2 gün kullandım bugün 3.günü bugünde vericem yan yüzme devam ediyor ama kuru alana çıkma süresi azaldı diyebilirim 4 saat ilaçlı suda tutuyorum ama ilaçlı su 32 derece bir sorun olurmu çünkü ısıtıcım max 32 derece yapabiliyor.gelişmeleri size anlatacağım :) birde ilaçlı sudan aldıktan sonra ılık suda yıkayıp büyük akvaryuma koyuyorum ama büyk akvarymdaki su 28 derece bir sorun olurmu ? zaten yarın internetten büyük akvaryumuma ısıtıcı şelale filtre kum aksesuarlar filan alacağım son halinide ekleyeceğim büyük ihtimal en geç cumartesiye.
 
Cvp: Şirin için monodoks aldım.

Gözünüz aydın iyileşmeye başladığına çok sevindim kapluşunuzun :) 32 derece tedavi için uygundur. Ilık suda yıkıyorum demişsiniz, 32 dereceden 28 e bir anda geçmediğine göre bunun da sorun oluşturacağını zannetmiyorum. Kolay gelsin.
 
Cvp: Şirin için monodoks aldım.

Teşekkür ederim inşallah iyileşecek :) bu akşam sizi tekrar bilgilendireceğim çünkü dün bazen öyle sesler çıkarıyorduki çığlık atıyor gibi korkuyordum ağzınıda çok açıyordu bakalım bügün çokmu açacak azmı.
 
Geri
Üst