Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Siyah Dışkı

bebelac

Yeni Üye
Katılım
1 May 2017
Mesajlar
12
Merhaba,

İki adet kaplumbagam var.ekipmanlar tam.Sera raffy p,tetra reptomin ve sera raffy i yemlerini degisimli olarak veriyorum.Arada akvaryumumda siyah diskilar goruyorum, yeni gelen kaplumbagamdan olabilir cunku onceden yoktu.Acaba endiselenecek bir sey var mi? Ne yapmaliyim? Diski yumusak kivamda degil dokunmadan parcalanmiyor,gorup alana kadar yemeye calisiyorlar.Akvaryumun tabaninda da silis kum var.
Tesekkurler
 
Rengi bordo olduğunda bağırsakta kanama vardır kanlı kırmızı olduğunda anüse yakın yerdedir siyahta ise midede veya o civarda bir kanama söz konusudur.

Demir ihtiva eden yiyecekler rengi koyulaştırabilir, Ispanak, et ya da demir oranı yüksek yem gibi. Yeni geldiğine göre gelmeden evvel tabi sen vermediysen bunları da yemiş olabilir. Veya akvaryumda iri veya sivri yutabileceği taş ya da cisim varsa o da hasar vermiş olabilir.

Ağzına üç gün boyunca günde her öğünden önce bir defa zeytinyağını damlat. Sonra yemi ver. Bu kabızlığı giderip bağırsakları temizler. Yarayı yağlı olduğu için izole eder.

Yemlere su damlatıp yumuşatarak ver. Marul kıvırcıkta ver.

Siyah dışkı bir kaç gün içinde düzelmez ise haber verirsin. Geçmiş olsun.
 
Gelmeden once sadece sera raffy i ile beslenmis.Bununla ilgili olabilir mi? Zeytinyagini damlatmaya calisacagim
 
Sanmıyorum. Gammarus ufak ondaki dikensi doku ufaktır batmaz.

Devit kullanıyorsan bu hayvana verme.
 
Duzenli olarak zeytinyagi damlatamadim fakat,siyah diskiyi ara ara yine goruyorum.(gormedigimde yemis de olabilirler).Ozellikle bol yemledigim gunlerde yemlemeden hemen sonra siyah diskiladigini goruyorum.Az once yine oldu fakat simsiyah degil de koyu giri gibiydi.Baska neler yapabilirim.Zeytinyagini duzenli damlatamadim cunku her seferinde agzini acmadi veya siringayi isirmadi.


Bir iki kere marul da vermistim.
 
Gri haki yeşile çalar bu bitkisel yiyeceğe bağlı olur. Zeytinyağını bırak artık. Protein içerikli yemde ver.

Stick yemlere birkaç gün su damlatıp yumuşamasını bekleyip öyle ver. Fazla damlatma tadı kaçmasın. Sert stick tahriş yapabilir. Marul yiyor ise devam et arada ver.
 
Geri
Üst