Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su çok sararıyor.

zeki52

Elmas 5 Üye
Katılım
13 Mar 2013
Mesajlar
438
Merhaba arkadaşlar. AKvaryumum çok sararıyor buda canımı sıkmaya başladı artık. içinde 2 tane mango kökü var bunlar. Mango köklerinden dolayı sarardığını biliyorum ama bunu geçirmek için illa suyu tazelememmi gerekiyor başka şekilde bulanıklıgı gıderemezmiyim ? Ve bu bulanıklık hayvanlara zarar verir mi ?
 
Mango kökünün yaptığı sarılık zarar vermez. Hayvanlar bu suyu renginden ötürü daha çok sever. Ama görüntü olarak kötü tabi Zeki. Yapacak bir şey yok ama istersen birini çıkarıp salınım şiddetini azalt. Kullandıkları biri kalsın. Su değişimleri ile rengi açarsın.
 
Cvp: Su çok sararıyor.

kökleri koymadan öncede 3-4 gün ayrı suda bekletmiştim bide genede çok sarardı :)
 
En iyisi kaynatmak ama genede sarartır. Bunun çaresi yok malesef.
 
Cvp: Su çok sararıyor.

kaynatmak salınımı minimuma indirir. salınımın zararı yok ph dengesini de sağlar. fakat bu rengin kötü görüntü haricinde bir sakıncası pislikten doğan renk değişimini örtmesi. işin bu kısmı zararlı. benimkilerden biri bu yüzden farketmediğim için kulak iltihabı geçirmişti. akvaryum küçükse ve dış filtren yoksa emrenin dediği gibi kullanmadıkları mangoyu çıkar diğeri dursun. ama kaynatıp renk salınımını azalt.
 
Cem' in bahsettiği acaba kirlilik artmışmıdır durumu için test kiti ile ayda bir bakılabilir.
 
Cvp: Su çok sararıyor.

Aslında ikisinide kullanıyorlar. 1 tanesini dik konumlandırdım çıkıntısı az dıye. Geceleri onun üzerinde üst üste yada yan yana uyuyorlar. Diğerininde baya bir cıkıntısı var onlada kaışınıyorlar. İlla çıkarmam gerekse hangisini çıkarmamı önerirsiniz. Birde o test kiti nasıl bir şey ismi nedir pet shop a ne demeliyim ondan almam için birde nasıl kullanılıyor :)
 
mailto:/urun_detay.aspx?kat=197&urn=12219

Test kiti bu Zeki. Kullanımı çok kolay. Suya batırıyorsun ve çıkarıp kurumasını bekliyorsun. Üzerideki kutucuklar renkleniyor. Bu renk yoğunlukları için kutuda yada evrakta çizelge var. O bölüme ait renk çizelgede sorun yok bölümünede gelebilir su değiştir bölümünede. Yapınca basit bir kontrol olduğunu anlarsın.

Köklerin ikiside kalsın o zaman. Kaşınmak için kullanıyorlarda tekrar gerekecek. Gece uyurken kullanılan hiç çıkarılmamalı.
 
Cvp: Su çok sararıyor.

sen bir saat 45 dakika kaynat o zaman tabi sığdıracak tencere mesele. ben annemin aşure tenceresinde kaynatmıştım. bayağı renk çıkmıştı. açık çay gibiydi renk. ondan sonra duruluyor ilk mangomu dağılır diye kaynatmayıp sıcak suda steril etmiştim. bir gün mavi damlada da bekledi ama seninki gibi suya salınım devam etmişti. zamanla kayboluyor. ama hızlı olsun icabı kaynatabilirsen iyi olur.
 
Cvp: Su çok sararıyor.

yaa ben akvaryuma kum koydum akvaryumun rengi iğrenç oldu nasıl düzeltebilirim
 
Cvp: Su çok sararıyor.

hayvan_sever' Alıntı:
yaa ben akvaryuma kum koydum akvaryumun rengi iğrenç oldu nasıl düzeltebilirim

Filitreni çalıştır 1 gün boyunca o şekilde çalışsın su berraklaşır. Daha sonra filitrenin içini temizle ve tekrar takıp çalıştır kapluşlarıda böylelikle akvaryuma koyabilrsin :)
 
Cvp: Su çok sararıyor.

teşekkürler bu arada imzan çok hoş okuyup okuyup gülüyorum
 
Cvp: Su çok sararıyor.

Teşekkür ederim ben yazmama rağmen her okudugumda bende tebessüm ediyorum :)
 
Cvp: Su çok sararıyor.

renk derken bulanıklığı kastediyorsan yeterince miktar suyu alıp yerine yeni suyu yavaşça ekle bu yöntem bulanıklığın kısa zamanda geçmesini sağlar. sonrasında filtreyi çalıştır ve bir iki saatte bir çıkarıp filtresini temizle. son aşamada su berraklaşınca son kez süngeri yıkayıp bırak.
 
Filtre çalıştıkça o renk düzelecektir. Hava motorun varmı ?


Filtre çalıştıkça o renk düzelecektir. Hava motorun varmı ?
 
Geri
Üst