Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

su derinliği

gorkemm

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2009
Mesajlar
11
benim kapluşu aldığım akvaryumcu bana şöyle bişi dedi:akvaryuma suyu çok koyarsan(kabuğunu aşarsa) küçük olduğundan boğulur dedi sizce bu doğrumu bu siteyi bulmadan önce bir kaç yerde böle bişide oıkumuştum ordada kabuğunu aşarsa boğulur diolardı sizce bu doğrumu (ben inanmadım ama yinede bi size soruyum dedim :D) cvp larınız için şimdiden teşekkürler
 
kaplumbağalar akciğer solunumu yapar ve soluk almak için su yüzeyine çıkmaları gerekir bunu sağlarsanız yani bir yükselti ya da kuruma alanı yaparsanız sorun olmaz. hatta suları ne kadar derin olursa o kadar yüzer ve daha çabuk büyürler..
 
Onların cahilliğine yoralım... Düşünelim tartalım şimdi kefede... Doğada onlar azıcık suyu nerede bulacaklar? Zaten onlar derin sularda yaşarlar doğada da... Pet shopçular hiç bir şeyi bilmedikleri gibi bunu da bilmiyorlar.. Benimki akvaryumda bir sürü su var hiç bir şey de olmadı... Yüzüşü akrobat gibi... Derinlere dalmak hoşuna gidiyor... Bir dışarıda bir içeride yani... Onlar paladaryumu bile bilmiyorlar... Kaplumbağa akvaryumu dedikleri şey ufacık bir şey.. Hem onların büyümesi için bol suda yüzmeleri gerek... Hareket etmeliler... Onlar kuru alanı düşünmüyorlar ve o yüzden bol suda yaşayamıyorlar diyorlar... Ciddiye almaya gerek yok... Sen ky bol suyunu akvaryuma...
 
Aldığınız kaplumbağa SUKAPLUMBAĞASI adı üzerinde suda yaşar. Doğada su derin de olur sığ da. Bir çok belgeselde izlemişsinizdir, deniz kaplumbağaları doğdukları gibi okyanusun derin sularına dalıveriyorlar. Bizim keratalar da perdeli ayakları ile doğuştan sahip oldukları yetenek ile derin sulara inebiliyorlar.

O lafı söyleyenler su kaplumbağalarını insanlar gibi sonradan yüzme öğrendiklerini sanan (belki biraz ağır olacak ama) cahil kişiler.

İlk anda uyum sorunu çekebilir kapluşlarınız derin suya ama bu onların bu yeteneklerini daha önce kullanmadıklarındandır. Yalnız onlara dinlenme ve tutunma alanları oluşturmanızı öneririm. Yoksa uyurken bile hava almak için uykularını bölüp yukarı çıkacaklardır.
 
bnm yavrularımın akvaryumunda su kapluşun 15-20 katı ve sağlıklı bir şekilde yüzüyorlar...(kuru alan yok ama bugün yapcam)
 
Su kaplumbağaları akvaryumunda tutunabilecekler bir kuru alanı olduktan sonra boğulmazlar.Sadece bir tarafa kuru alan yapmakla da yeteceğini sanmıyorum benim paludaryumumda 2kuru alan var bir tanesi geniş ve üstünde spot lamba diğeri ise sadece yorulduklarında tutnabilceği küçük bir kuru alan ve karşılıklı akvaryumunuz yeterli büyüklüğe sahip ise öneririm değişiklikleri çok seviyorlar vede onların gizlenebileceği karanlık bir ortamda oluşturmak hoşlarına gidecektir :)
 
Geri
Üst