Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su Kaplumbağamın Kabuğu Beyazladı

burakcan

Yeni Üye
Katılım
17 Haz 2016
Mesajlar
7
İyi akşamlar arkadaşlar;

2 tane özenle beslediğim su kaplumbağam var. Erkek olanda belirgin şekilde kabuğunda beyazlama var. Yemini yemede kuru alanda güneşlenmesi dinlenmesi gayet iyi sürekli yapıyor suyun içinde de hareketli beni görünce sürekli yem verecekmişim gibi yaklaşıyor. Biraz araştırdım mantar mı diye ama kabuğunda yumuşama ve koku kesinlikle yok. Sürekli akvaryumun içinde bulunan kayaya kabuğunu sürtüp duruyor. Kireç olabileceğini düşündüm sizden yardım ve bilgilerinizi paylaşmanızı rica edeceğim.
Teşekkürler.

-Su kaplumbağam ikisi de 2.5 yaşındalar. Biri erkek biri dişi
-Akvaryumum 100 lt hacminde dış filtreleme 2 adet iç filtreleme 200 watt gücünde tetra ısıtıcı kuru alan için ısı lambası ve uvb lamba kullanmaktayım.
-Yemleri Sera Raffy P, Sera Raffy I, Sera Raffy Mineral ve Kan Kurdu kullanıyorum. Hepsi ayrı günlerde periyodik olarak kullanılıyor. Vitamin olarak suyuna Deep Fi Reptivit kullanıyorum.
[img=64x48]mailto:/QQ9aDy.jpg[/img] [img=64x48]mailto:/Xd50V3.jpg[/img] [img=64x48]mailto:/byWrqZ.jpg[/img]


[img=250x225]mailto:/QQ9aDy.jpg[/img] [img=250x225]mailto:/Xd50V3.jpg[/img] [img=250x225]mailto:/byWrqZ.jpg[/img]
 
Lambanın mesafesi uygun mu ? 32 dereceyi aşmayacak. Aşırı ısı kabuğu yakıp beyazlatır. Çok az bir kireçlenme var ama sebep lambanın yakması.
 
Tetra reptomin de al hepsi protein içerikli yemler.
 
Face'te de yazdim.Plaka atimi olmasin bu. Beyazlik mi yoksa atamadigi plaka mi?
 
Müsait değildim detaya gireyim şimdi. Plaka atımında kabuk şeffafa yakın matlaşır. Ki bu da bir iki noktada gözlemlenir. Bu hayvanın her tarafında beyazlık var. Özellikle spot tip ampuller aşırı ısı verir. Bu ampuller kabuğu deforme edip pigmentli yüzeyi yakıp sarıya çalan beyaza çevirir. Eğer bu ampulü kullanıyorsan mesafeyi daha da artıracaksın.

Bu zamanla düzelir. Üstteki plakalar atıldığında alttan normal renginde kabuk ortaya çıkar.

Hayvanı ikame lamba altına kibrit kutusu vb koyup üstüne cam derece yatırıp yarım saat bekle ve sonuca bak. Üst sınır 32 derece olacak.

Bunu hallettikten sonra eczaneden devit alıp kabuğunu peçete ile kurutup sür. 5-10 dakika kuru bir yerde bekletip tekrar peçete ile silip akvaryuma koyarsın. Bu eski plakaları yumuşatıp açılmasını kolaylaştırır.

Uvb ampulü günde 3-4 saat arası yakacaksın. 13W ise 17-18 cm; 25 W ise 27-28 cm mesafeden konumlandıracaksın.
 
Cvp: Su Kaplumbağamın Kabuğu Beyazladı

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim müsait oldukça yazdıklarınıza cevap vermeye çalışıyorum. Isı veren lambanın yüzeyini derece ile ölçtüm 29-31 derece arası değişiyor. Akvaryumun suyunu sürekli 1 hafta dinlenmiş su olarak kullanırım. Direk çeşme suyunu alıp değiştirmem. Yine de dikkat etmeme rağmen sudan kaynaklı bir kireçlenme varsa ne yapmalıyım? Yok @cem arkadaşımızın dediği gibi lambadan kaynaklı bir kabuk deformasyonu varsa lambanın konumunu değiştircem. Bütün dediklerinizi deneyeceğim sonuç alamazsam veterinere götürcem. Yinede verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
 
Kireçlenmeyi önlemek için ya lavabo altı arıtma sistemi reverse osmosis sistem olanı en iyisi. Veya içme suyu kullanmak. Minimize etmek için şebeke suyu ile içme suyunu harmanlamak. Bu yöntem kireçli su oranını azaltır.

Hayvanın kabuğunu ıslak diş fırçasına ya tuz yada carbonat döküp yavaşça ovala. Akvaryum suyu ya da emsal sıcaklıktaki su ile durulayıp devit sür ve sonrasında bir resim daha çek. Bir daha bakalım ekstra birşey var mı ?

Mango kökü var mı ? Hayvanın kaşınıp plaka atması için gerekli.
 
Geri
Üst