Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağamın kuyruğunun yarısı koptu

se22mi

Bronz 2 Üye
Katılım
9 Tem 2012
Mesajlar
89
Su kaplumbağalarım küçükken akvaryumda balıklarla beraber yaşıyorlardı.balıklar iki kaplumbağamında kuyruğunu kopardı.Yaklaşık bir yıl kuyrukları kopuk şekildeler ben hiçbir tedavi yöntemi uygulamadım.Sadece canlı yemlerle besledim sazan,kertenkele,peygamberdevesi,çekirge vs. büyüdüğünde herhangi bir sorunla karşılaşır mı??:ff: Üreme vs.
 
Cvp: Su kaplumbağamın kuyruğunun yarısı koptu

Geçmiş olsun. Kaplumbağalara normal kapluş yemlerinden vermenizi öneririm. Kuyruk kopmalarında yara yerinin enfekte olmasını engellemek dışında elimizden birşey gelmiyor zaten :( İleride üreme ile ilgili bir problemleri olacağını sanmıyorum.
 
Cvp: Su kaplumbağamın kuyruğunun yarısı koptu

benimkinin kuyrugunu büyük olanı koparmıştı bendede silvezin diye hayvanlar için kullanılan bir krem vardı sürekli onu sürdüm ve iyi geldi hem mikrop kapmasınıda engelledi.Bencede kaplumbağanıza normal kaplumbağa yemleri verseniz iyi olur.
 
Cvp: Su kaplumbağamın kuyruğunun yarısı koptu

Arkadaşlar bence kaplumbağalarımızın doğal beslenmesi daha önemli.Kaplumbağam sayesinde artık çok büyük çekirgeleri tutabiliyorum.Çekirgeler yaklaşık 8-10 cm oluyor :t65y: kaplumbağam şuanda 1,5 yaşında olmasına rağmen 3 yaşındaki bir kaplumbağa gibi iri:33: kaplumbağanızı değişik böcek veya hayvanlarla beslemenizi tavsiye ederim.Size tavsiyem solucan vermeniz veya küçük çekirgeler atmanızdır.Ne kadar canlı yemle beslenirse okadar sağlıklı olurlar.
 
Geri
Üst