Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağası aniden neden ölür?

narcisoss

Yeni Üye
Katılım
7 Tem 2011
Mesajlar
1
Merhabalar,
6 senedir iki su kaplumbağası bakıyordum.İkisi de gayet sağlıklı durumdaydı.Birini geçen gün ölü buldum :( Diğeri hala sağlıklı durumda. Yoğunluktan 1 hafta 10 gündür çok ilgilenememiştim. Bu süre zarfında ne zaman hasta oldu, öldü anlamadım. Mikrobik bir durumsa, diğerinin de etkilenmesi gerekmez miydi? Kabuk değiştiriyordu ikisi de. Herhangi bir kabuk yumuşaması, göz şişmesi, mantar gibi gözle görünür bir bulgu da yoktu üzerinde? Kendimi çok kötü hissediyorum. Diğer eşini doğaya salmayı düşündüm. Ama, beslenmeye alışmış bir canlı olarak, yaşamını idame ettirip ettiremeyeceğinden emin olamadığım için yanına küçük bir yavru aldım. Su kaplumbağaların çok ani şekilde ölümüne neden olabilecek durumlar konusunda bilgilendirebilirse sevinirim.
Teşekkürler.
 
Cvp: Su kaplumbağası aniden neden ölür?

Başınız sağolsun :( Özel olarak su kaplumbağası için ani ölüm nedenleri neler bilemiyorum ama zehirlenme varsa, sıcak-soğuk su arası geçişlerde şok durumu yaşanırsa, güneşte fazla kalırsa, akvaryumun içinde biryere sıkışır hava almaya çıkamazsa ani ölüm görülebilir.
 
Cvp: Su kaplumbağası aniden neden ölür?

Su kaplumbağası ani ölüm nedenleri: Kalp krizi, taş vb cisimle boğulmasıi yedikleri yemle boğulması, şok geçirip nefes alamaması ve suda boğulması, güneşte fazla kalma, daha önce olmuş olan bir kavga sonucu yaralanmalar, ani sıcaklık değişimleri, bağırsak hastalıklarıi İç kanama gibi
Bu saydığım ve aklıma gelmeyen bir çok sebep buna sebep olmuş olabilir
Başınız sağolsun
 
Cvp: Su kaplumbağası aniden neden ölür?

Başınız sağ olsun :( ben tubidik ve batguer'e ek olarak bir de iç organlarıyla ilgili sorun da olabilir.
 
Geri
Üst