Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağası satışı yasaklanmış mı

SSchal44

Bronz 5 Üye
Katılım
19 Tem 2016
Mesajlar
20
Merhaba Bu Gün Pet Shopa Gittim Sahiplenecektim Ama Tanıdık Veya Bana Yer VB VB Uygun Olan Yoktu .. Pet Shopa Su Kaplumbağası Varmı Dediğimde Bana Satışı Yasaklanmıştır Dedi üzüldü acaba ben kaplumbağa isityorum nerden bulabilirim Bütün Kaplumbağa Hevesim Kırıldı Ne Yapıcağım Cevaplarsanız Çok teşekkür edicem Sahiplenemiyeceğim Sahiplenmek İçin Durumum Karışık Yani Anlatamam Pet Shopdan Almayı Düşünüyorum Ne Yapıcağım NOT : Ben 1 Orta Boy Çok Büyük Değil 2 Yavru Kablumbağa İstiyorum Ne Yapmalıyım Cevaplarsanoz Çok Teşekkür Ederim....
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
RE: SU KAPLUMBAĞASI SATIŞI YASAKLANMIŞ ???

Kaplumbağa satışı normalde yasak ama el altından satan çok pet shop var başka pet shoplara bakın nerde oturuyorsunuz bölgeye göre yardımcı olucak arkadaş vardır
 
Cvp: Su kaplumbağası satışı yasaklanmış mı

Ekipmanların var mı? 

Ekipmanların yoksa hiç bulaşma. 

Ve umarım kaplumbağa satışı her yerden yasaklanır. Gizli bile satılmaz. Ama sizler aldıkça maalesef devam edecek.

Ekipmanların varsa elbet bir yer bulursun olmadı sahiplenirsin.
 
Cvp: Su kaplumbağası satışı yasaklanmış mı

Merhaba,
Bir önceki konuda (SU KAPLUMBAĞASI EKİPMANLARI) kaplumbağa sayısı ve boyutlarının nasıl olması gerektiği konusunda cevaplar yazıldı ancak tekrar edeyim:

Bir adet orta boy ve iki adet yavru olmak üzere boyutları farklı olan üç adet kaplumbağa bir arada bakılmamalı.

Zaten kavga etme, hatta birbirlerini öldürme ihtimalleri var, adet arttıkça ve boy farkı olduğunda bu ihtimal ciddi oranda artıyor.

Nick'te 44 var emin olamadım, kaplumbağa aranan şehir Malatya mı? (Değilse neresi)

Masters:
Linkini verdiğim konuda arkadaş ekipman önerisi istemişti (dün), bu nedenle hala ekipmanı yoktur diye düşünüyorum.
Ekipman almadan başlanmaması ve satışın yasaklanması fikrine katılıyorum.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Evet yasak. Sahiplenme en doğru yöntem şuan icin. Tabi sorumluluğu alabilecek şekilde.

SSchal44 : konu kirliliği olmaması için açtığınız konu üzerinden yorum ve sorulara devam edin lutfen.

Ayrıca arkadaşlarinda belirttiği gibi diğer konuda ihtiyaciniz olan tüm bilgiler verilmiştir. Dikkatlice okumaniz lazım.
 
Cvp: Su kaplumbağası satışı yasaklanmış mı

ankarada oturuyorm pet shopdan alabilme htimalim varmı


ve büyük bir akvaryum dış ve iç filitre ısıtıcı aldım ve sils kumu ve taşlardan büyük bi kuru alan 215 tl tuttu ekipmanlarım var .. ve kaplumbağa satışı neden yasak ben ona mükemmel bi hayat yaşatmak istiyorum .sahiplenme dışında ne yapacağım ankarada yaşıyorum..


kaplumbağa alana kadar simdilik tatlı bir japon balığı aldım  . inşallah kaplumbağa alabilirsem japon balığı ayrı akvaryum  kaplumbağları ayrı akvaryuma koyacağım . ama büyük ihtimal öyle gözüküyorki kapumbağa bulamayacağım :(
 
Cvp: Su kaplumbağası satışı yasaklanmış mı

Konu "kaplumbağa satan petshop" ise aslında "yasa dışı iş yapan petshop" tur. Yasa dışı bir şeyi desteklemiyoruz. Bu suçu işleyen yerler elbet vardır başkentte, ancak açık açık bilgi paylaşmıyorlardır.

Ben 6-7 ay önce ki gelişimde kızılayda bir petshop'ta görmüştüm, ancak adını sanını hatırlamam. Tek tek gezmek yada telefonla aramak lazım bir çok petshop'u.

Konu "ücret karşılığıında kaplumbağa almak" ise:

Bu ilanla iletişime geçilebilir. Sahiplenme değil de ücretli almak istiyorum denildiği taktirde kaplumbağa sahibinin hayır diyeceğini sanmıyorum. Anlaşılırsa ben haftasonu elden teslim alıp, yolculuk için gereken şartları hazırlayıp bir şehirlerarası otobüs ile gönderebilirim gönüllü olarak.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cvp: Su kaplumbağası satışı yasaklanmış mı

Teşekürler ama  Kaplumbağa satışı neden yaskaldı öğrene bilirmiyim?


yasaklandı
 
Cvp: Su kaplumbağası satışı yasaklanmış mı

Satışı tam olarak yasak değil. "Doğadan toplanması yasak" Yani özel olarak çiftliklerde bu amaçla üretilmiş ve sertifika ile birlikte satılan kaplumbağalarda bir sorun yok.

Ancak ülkemizde çiftlik var mı? Sertifika nasıl oluyor? Yurt dışından sertifika ile giriş yapılabiliyor mu?
Bu soruların cevabını malesef bilmiyorum ve suç da olsa kolay ve ucuzu varken malesef ülkemizde bu resmi yollara başvuran kimseyi görmedim / duymadım.

E sertifikası/belgesi olmayan çiftliklerde özel olarak üretildiği ispat edilemeyen hayvanlarda doğadan toplanmış oluyor ve satışı yasak.

Birinci durum doğadan toplayarak hayvanın bu neslini tehlikeye atıyoruz ve dolaylı yoldan da olsa doğanın besin zincirine zarar veriyoruz.

İkinci durum ise bu hayvanlar insanlar için (özellikle küçük çocuklar için) tehlikeye sebep olabilecek "salmonella" bakterisi taşıyorlar.

Ülkemizde net olarak hangi sebepten yasaklanmış olduğunu bilmiyorum ama en geçerli iki sebep bunlar.
 
Cvp: Su kaplumbağası satışı yasaklanmış mı

Zaten Su Kalubağa Sedamı Bitirdim Onun Yerine  1 tane Japon Balığı aldım belki 2 3 tane daha alablirim :)
 
Geri
Üst