Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sultan papağanı mutasyonları

Fırat1

Yeni Üye
Katılım
13 Ara 2011
Mesajlar
9
Normal Gri
Sultan türünün doğal yaşamda en çok karşılaşılan ve doğal rengi olarak tabir edilen şeklidir. Bu türde vücudun tamamı koyu gri tüylerle kaplıdır, kanatlarda simetrik şekilde beyaz barlar vardır. Gaga ve tırnakların bir bölümünde siyah lekeler görülür. Yanakları pembe beneklidir. İlk tüy değişimine kadar tamamının yüzleri vücutları ile aynı renktir. İlk tüy değişimde erkeklerin yüzü sarıya döner, dişilerin ise gri olarak kalır.

mailto:/images/mutasyonlar/Normalgrey.png
mailto:/images/mutasyonlar/normalgrey.png

CinnamonSultan papağanının bu türü, Normal gri ile aynı şekildedir. Sadece gri kısımlar daha açık renkte, kahverengiye doğru çalar ve ayak ile gagada ki siyahlık çok az olur ya da hiç olmaz. Erkeğin suratı Normal Gri de olduğu gibi ilk tüy değişimde sarıya döner dişilerde ise gri olarak kalır.

mailto:/images/mutasyonlar/cinnamon.png
mailto:/images/mutasyonlar/Cinnamon.png

Lutino
Sultanların beğenilen türlerinden birisidir. Vücutlarında sarı ve beyazdan başka renk olmaz. Tamamen sarı ya da tamamen beyaz olabilecekleri gibi yarı yarıya da olabilirler. Ancak ne olursa olsun yanaklarında turuncu benekleri vardır. Dişi ile erkeği birbirinden ayırtmak çok güçtür. Dişilerin kanatlarının altındaki tüylerde açık renk barlar olur ancak bazı çok açık renk tüylere sahip kuşlarda bu barların görülememesi sebebiyle cinsiyet tahmininde hatalar yapılır. Bazı Lutinolar kırmızı gözlere sahiptir. Lutino ile White Face çiftleşmesinden Albino (tamamen beyaz) yavrular elde
edildiği için üreticiler tarafından tercih edilen bir türdür.

mailto:/images/mutasyonlar/lutino.png
mailto:/images/mutasyonlar/Lutino.png

Pearl
Bu sultan türü diğer hiç bir türde olmayan bir gene sahiptir. Bu gen sayesinde bir tüyde iki renk barındırabilirler. Değişik oranlarda Pearling özelliği bulunduran türleri vardır. Özellikle değişik mutasyonlardan değişik göğüs renkleri ortaya çıkar. Ancak ortak nokta sırt ve kanatlarda ki kırçıllı tüylerdir. Bu tüyler ilk tüy değişiminde erkeklerde kaybolur. Erkek Pearl sultanları genelde Cinnamon veya Normal gri ile karıştırılırlar, ancak bu kuşlara dikkatli bakılırsa bütün kırçıllı tüylerini kaybetmedikleri görülür. Özellikle kuyruk altında ve ensede Pearl tüyler kalır. Dişi Pearller ise hayatlarının tamamını kırçıllı olarak sürdürürler.
mailto:/images/mutasyonlar/Pearle.png
mailto:/images/mutasyonlar/pearle..png
mailto:/images/mutasyonlar/pearle...png
Pied
Bu tür aslında Cinnamon ile Lutino melezidir. Ancak çok sık rastlandığı için artık bir tür olarak kabul görmüştür. Lutinolar gibi sarıdan beyaza değişik tonlar taşımasının yanı sıra kanatlarında simetrik şekilde gri tüyler vardır. Gri tüylerin miktarı ve şekli değişiklik göstermektedir. Dışarıdan gözle cinsiyet tahmini imkansızdır.

mailto:/images/mutasyonlar/Pied.png
mailto:/images/mutasyonlar/pied..png

Silver
Bu sultan türü de Normal Griden türemiş bir alt türdür aslında. Ancak bu türde artık çok fazla vardır. Türün tamamında kafa sarı vücut en acık tondan gridir. Ayaklar ve gaga pembedir ve siyah leke barındırmaz. Dişilerinin kanat tüylerinin altında sarı barlar vardır.
mailto:/images/mutasyonlar/silver.png
White Face
Bu tür sultanlar suratında turuncu benek taşımayan tek türdür. Bu türün bütün vücudu gri tüyler ile kaplıdır. Erkeklerinde ilk tüy dökümünden sonra beyaz bir surat belirir. Dişilerinde ise suratta gridir. Ancak hiç bir şekilde turuncu yanakları olmaz.

mailto:/images/mutasyonlar/whiteface.png
Albino
White Face ile Lutino çiftleşmesinin ikinci mutasyonudur. Tamamen beyaz, gözleri ise kırmızıdır ve renk ayrımı ile cinsiyet tahmini şansı yoktur. Az rastlanan değerli bir türdür.
mailto:/images/mutasyonlar/albino.png

Silver White Face
Tartışılmaz en değerli ve nadir görülen türdür. Albino ile Silver mutasyonlarının ikinci kademe mutasyonudur ki her yavrunun bu şekilde olma garantisi yoktur. Oldukça az rastlanır ve renkten cinsiyet tahmini yapılamaz.
mailto:/images/mutasyonlar/wfsilver.png mailto:/images/mutasyonlar/silver...png
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cvp: Sultan papağanı mutasyonları

Güzel olmuş teşekkürler...
 
Cvp: Sultan papağanı mutasyonları

Papağanlar hakkında günden güne bilgileniyoruz.Tesekkürler
 
Geri
Üst