Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

termometre

kartal

Bronz 3 Üye
Katılım
11 Haz 2011
Mesajlar
68
arkadaşlar şu sera dijital termometre akvaryumun içine mi dışına mı yapıştıracağız ben içine yapıştırdım ama petshop taki abi dışına yapıştır dedi ne yapmalıyım ?
 
Cvp: termometre

Size zaten dışına yapıştırmanız söylenmiş.Dijital şerit termometreler akvaryumun dışında kullanılır.
 
Cvp: termometre

Dışına cama yapıştırmak lazım.
Aslında civalı termometreler daha iyi değil mi? Çünkü dışına koyduğumuzda cama yapıştırıyoruz, cam doğal olarak dış etkenlerden etkileniyor ve termometre az da olsa yanlış ölçüm yapıyor.Cıvalılarda ise suyun içinde olduğu için daha doğru ölçüm yapıyor.Yanlışım varsa lütfen düzeltin.
 
Cvp: termometre

Ben içine taktım eyvah :D bende diyiyorum neden rengi açıldı bunun :D Gidip yenisini alayım. :D
 
Cvp: termometre

Civalı termometreler ölçüm konusunda daha hassas oluyor.Şerit yani dijital olanlarda su sıcaklığını civalıya göre daha kaba görebiliyorsunuz.
 
Cvp: termometre

cıvalılar daha hassas fakat onlardada bir sorun var.o sorun da şu:cıvalı termometrenin içindeki kırmızı renkli cıva kaplumbağanın dikkatini çekiyor ve ısırıyor.benim cıvalı termometrem 2 kere kırıldı.2 side ısırma yüzünden.kaplumbağalarıma bişey olmadı çünkü erken müdahale ettim.bende mecburen dıştan takmalı şerit termometre kullanıyorum fakat doğru göstermiyor.aynı durum benim balıklarımda da var.özellikle bir balığım kafasıyla termometreye çok vuruyor.ama kaplumbağalar gibi kıracak güçte değil.benim sana tavsiyem dıştan takmalı al.çünkü derece kırılınca içeri cıva yayılır ve cıva zehirlidir
 
Cvp: termometre

Enteresan olmuş kırılma olayı :D
Benim iki kaplumbağanın akvaryumunda da civalı termometre var.Pakize daha onunla ilgilenmedi bile :D
Bu tehlike varsa şerit olanları tercih etmek lazım.
 
Cvp: termometre

Söylediğiniz tehlike doğru .Sizin kapluş bayağı güçlümüş :D
 
Cvp: termometre

Artık civalı diye aldığımız kırmızı termometrelerde renkli alkol olduğunu okumuştum. Benim kapluşlar civalıyı kırmışlardı. Kapluşları sudan nasıl çıkardığımı bile hatırlamıyorum. Hemen odadan çıktık hep beraber :) Solunması çok tehlikeli. Sonra alkol olduğunu öğrendim :D
 
Cvp: termometre

evet çok tehlikeli bir madde cıva.2 sene önce(ben 8 e giderken,şimdi lise 2) okul kitabımızda okumuştum.kitapta şu yazıyordu:eskiden zengin insanlar bahçelerine havuz yaptırıp içine cıva doldurup yüzerlermiş.daha sonra bu insanların vücutlarında,solunum sistemlerinde anormallikler ortaya çıkmış.neden olabilir diye düşünürken bu sorunun bahçesinde cıvalı havuz olan herkeste olduğu ortaya çıkmış ve bu havuzlar bir dahada kullanılmamış.
cıvalı termometrelerin alkol ile yapılmaya başlanıldığını ilk defa duyuyorum.aslında buda tehlikeli çünkü kırılınca alkol akvaryuma yayılır ve kaplumbağalar sarhoş olabilir(balıklar ile ilgili bir sitede görmüştüm ve balıklar sarhoş olmuştu)
ayrıca kaplumbağalarım çok yaramaz belki sizinkiler yapmaz ama benimkiler yapar:)2 yaşındalar ve 15 cm boyundalar ayrıca çok kuvvetliler:)
 
Cvp: termometre

genç kaplumbağa' Alıntı:
cıvalı termometrelerin alkol ile yapılmaya başlanıldığını ilk defa duyuyorum.


Evet artık alkol ile üretiliyor.Aslında mantıklı(firmalae açısından) civa alkolden daha pahalı bir madde.Bu yüzden firmalar ucuz olsun diye alkol tercih edebilirler diye düşünüyorum.Ama tabi ki civa ile çalışan termometreler mevcut.
 
Cvp: termometre

dijital termometreyi suyun içine koymuştum.

Peki güvenilir mi bunlar? 32-34 derece arasında ama emin olamıyorum. su soğuk gibi.
 
Civalılar bence daha sağlıklı. Bir tane civalı akıp hemen bakın. O sıcaklık gerçekse çok yüksek. Oda sıcaklığında su ike değiştirin arada. Isı düşsün. Isıtıcı var mı?
 
Cvp: termometre

Oda sıcaklığı 34 derece. Isıtıcı 28 dereceye ayarlı.
 
O zaman tamam doğru demekki. Oda ısısına eşitlenmiş su. Ancak ısı çok yüksek. Arada serin yerde beklemiş sudan koyun.
 
Geri
Üst