Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

terramycin kullandım şiş indi gözler açılmadı.

Alper Enez Oral

Yeni Üye
Katılım
28 Eyl 2013
Mesajlar
14
ben bu siteden öğrendiğim terramycn isimli kremden kullandım göz şişliği indi ama gözleri artık krışkrış ve hala açmadı birde petshopçu babama suda bakteri vardır diye tuz verdi acaba zararı olur mu olursa filitre düzeltir mi? :down:
 
Cvp: önerilen krem kullandım başka birşey var galiba

iç filtre kullanıyorsan metilen mavisi alıp su değişimleri sonrası haftada bir, iki damla uygula. dış filtre varsa ne tuz ne metilen uygulanmaz. tuzun en hafifi kaya tuzudur. buna rağmen o da sakıncalı. bir kenarda dursun. mantar olması durumunda akvaryumu steril etmede kullanırsın.

eczaneden gentagut veya gentamisin damla al. şişlik indiğine göre terramycini bırakıp bu damlayı kullan. içine nüfuz ederek gözünü açıp kapamasını kolaylaştırır. sabah akşam her göze ikişer damla damlat. kuru bir yerde 5 dakika kadar ısıtıcı lamba altında dursun.


su ve filtre temizliğine dikkat et salınım yapan ürün varsa çıkar.
 
Cvp: önerilen krem kullandım başka birşey var galiba

cevabın için teşekkür ederim bir sorun çıkarsa size bildiririm iyi akşamlar ^^
 
Cvp: terramycin kullandım şiş indi gözler açılmadı.

Cem abinin önerileri doğrultusunda inşallah düzelme eğilimi gösterecektir Alper.

Teramcyn krem o bölgeyi yumuşatarak enfeksiyonun daha çok yarasız iyileşmesini sağlar. Yada mikrop kapmayı önler. Ama sadece bunun kullanımı bence tedaviyi ya uzatır yada başarısız kılar. Eğer iltihabik durum varsa Gantagut damla gerekir. Damla iltihabın kurumasına yarar. Yani esas etkili bu. Ama gün içinde önce damla kullanılmalı bir süre sonra merhem. Bence ikisi birden esas sonucu verir. Sürekli suya giren hayvan için merhem yani pomad uygundur. Suda kolayca çözülmez. Damla ise kuru yerde damlatılmalı ve göze nüfuz etmesi için 5-10 dakika beklenmelidir. Sonra suya girebilir. Damlanın pomada göre artısı sıvı olduğu için göz içine daha iyi yayılır.
 
Cvp: terramycin kullandım şiş indi gözler açılmadı.

Tuz ayrıca hayvan varken hiç kullanılmaz. Böbreklere büyük zararı var. Ancak hayvan başka yere alınıp tuzlu su ile strerilizasyon yapılır ve tekrar duru su konularak hayvan dahil edilir.
 
Cvp: terramycin kullandım şiş indi gözler açılmadı.

hayvanın gözleri şiş ve beyazdı kremden sonra indi yeşil krışık bir göz kapağı aldı ama hala yemiyor ve suya girmiyor ama nasıl oluyorsa dışkı atıyor su içtiğini gördüm biraz yürüdü su içti içti sonra uyudu sizce düzelir mi?
 
Cvp: terramycin kullandım şiş indi gözler açılmadı.

gözleri düzelmiş o zaman. göz kapağının alt kısmı şeffaftır bu da uyurken tehlikeyi algılamasını sağlar. hayvana vitamin damla alıp kafası yukarı gelecek şekilde tutup ağız çevresine sür. vitamin iştahını açar. bulabilirsen sera reptilin al. kabukta yumuşama var mı ? hayvan bir şey yuttuysa veya kabız olduysa böyle tepki verebilir. yine de gözlemlemekte fayda var. başka bir hastalığı olabilir. yüzüşüne ve daha önce yapmadığı hareketler yapıyorsa onlara dikkat et.
 
Geri
Üst