Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tetra Ex 800 Plus

mcandek

Yeni Üye
Katılım
25 Ara 2013
Mesajlar
8
Tetra Ex 800 Plus hakkında bilgisi olan varmı acaba ? 100 lt. akvaryumum var bu filtreyi almayı düşündüm. 4 sepeti var içinde sünger, seramik, bioball, elyaf ve karbon filtre mevcutmuş. Acaba başka almam gereken filtre malzemesi varmı. Varsa filtreyle birlikte sipariş edim ve bu 4 sepetin sıralaması nasıl olucak acaba elimdeki veya alıcağım malzemelerle. Şimdiden teşekkür ederim.


mailto:/evcil-hayvan/tetra-ex-800-plus-dis-filtre-dolu-179040602
 
Cvp: Tetra Ex 800 Plus

tetra filtreler genel olarak sıkıntılı yalnız bu modeli yeni çıkardılar sıkıntılara çözüm getirmiş olabilirler. bu yeni modeller konusunda bilgim yok. bende 1200 modeli var. daha geçen hafta kafa contası yüzünde sıkıntı yaşadım su kaçırıyordu. yeni conta alarak sorunu çözdüm.

ek olarak alacakların elyaf bunda jbl symec bulamazsan seranınkini al. 250 gramlık olanından. kendi elyafları ince ve tek kullanımlık ben hiç kullanmadım kutusunda duruyor.

seramik her temizlikte iyi yıkarsan senelerce gider.

carbon kullanıma göre 1-1.5 ay gider. sonra yerine eheimın lav taşı, substrat veya substrat pro'sunu alırsın. substratların fiyatı yüksektir ama daha uzun ömürlüdür yıkayıp kullanabilirsin. lav tek kullanımlıktır.

ikinci kata zeolite alacaksın bunda prodac marka zeolite al. içinde iki tane poşette çıkar tek poşet bir sepete yetiyor.

3. sepetten biobalları çıkarıp yerine yosun önleyici jbl clearmec veya yosun ve alg önleyici silicate ex kullanabilirsin. bunu alırsan yıkamasını anlatırım. özellikle 200 lt üstü akvaryumlar için en gerekli malzemedir.

fazla süngerleri çıkar yedekte dursun. yerine dediğim elyaflardan kullanırsın.

bu siteden bakabilirsin. güvenli bir sitedir. sürekli burdan alırım.
mailto:/Kategori/akvaryum-ekipmanlari-filtre-malzemeleri?Sy=100
 
Cvp: Tetra Ex 800 Plus

100 litreden az su varsa bu akvaryumu uçurur.
 
Cvp: Tetra Ex 800 Plus

Eve geldim ölçtüm şuan tam 84 lt su var içersinde düşündüğüm filtre büyük gelir sanırım. Peki 200-300 tl arasında ne önerirsiniz filtre olarak. Tetra ex600 plus var mesala
 
Cvp: Tetra Ex 800 Plus

bu su kaçırmalardan dolayı tetra hakkında çok şikayet var nette. ben mesela şimdi olsa direk jbl profi E 1501 alırdım. fitrasyon yapısı çok güzel ama senin akvaryum için yazık olur.

jebo marka düşük kalite ama önerenler var. yalnız sesli çalışıyor sanırım. ayrı bir odada ise bunu kullanabilirsin ama odanda bakıyorsan gürültüsü rahatsız edebilir.netten biraz yorumları araştır derim.

kaplumbağa besliyor isen akvaryumu büyütme ihtimalin varsa büyüt (ilerde büyütmek zorunda kalacaksın) çünkü dış filtreler ilerde çöp oluyor 2. elde düşük fiyatlara gidiyor. iç filtreleri sudaki derileri toplamada yine kullanabiliyorsun. eheimın alt seviye ürünlerine de bir bak üst seviyeleri pro'lar çok pahalı. ömürlük anlamda sağlam diyebileceklerim eheim ve jbl ama fiyatları da o oranda yüksek.
 
Geri
Üst