Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

tetradox uygulaması

heath

Bronz 3 Üye
Katılım
9 Eyl 2011
Mesajlar
69
Arkadaşlar kaplumbağamın akciğer enfeksiyonu belirtilerinin devam etmesi kuru alanda uyuması, ağzını açması ve halsiz olması nedeniyle tetradox uygulamasına başlıycam bugün. Yalnız aklıma takılan bişey var. Okuduğum yazıda tetradox'u suda karıştırıcaz ve su sıcaklığını 33 dereceye yükselticez buraya kadar tamam. Ama 12 saat ilaçlı suda bekletip 12 saat ilaçsız suda bekletmenin mantığı ne onu anlamadım hastalık geçene kadar antibiyotikli suda kalsa ne olur?
 
Cvp: tetradox uygulaması

12 saatten fazla ılaç suda kalırsa etkisini kaybedip allah korusun belkide kaplumbağa ıcın zararlı olabılır siz yinede öyle yapın derım ben
 
Cvp: tetradox uygulaması

ben 12 saatte bir suyunu değiştirsem yeniden ilaç ilave etsem?
 
Cvp: tetradox uygulaması

Dozu fazla gelebilir.. siz 12 saat ilaçlı suda 12 saat duru suda bekletin
 
Cvp: tetradox uygulaması

Suda bekleyen ilaç konsantrasyonu arttıkça belki zararlı etkiler de artabilir. Hastalığın şiddetine göre günde 2 sefer ilaçlı su da yapılabilir dediğiniz gibi ama sizin kapluşunuzun durumu için bu da fazla gelebilir. Bence de 12 saat ilaçlı su gece uyurken temiz su şeklinde tedavi edin. İnşallah sağlığına kavuşur.
 
Cvp: tetradox uygulaması

Merhaba :) öncelikle geçmiş olsun .Ben de bu ilacı kullanmıştım ve oldukça iyi sonuçlar elde ettim.Siz kaplumbağanızın çabuk iyileşmesini istiyorsunuz anladığım kadarıyla ama dediğiniz ne yazık ki olumlu sonuç getirmeyeceği gibi kötü sonuç bile getirebilir.İlacı suya karıştırdıktan belli bir süre sonra zaten suyun renginde bi değişiklik fark edeceksiniz .İlaç dipte toplanmaya vs. başlayacak. Zaten burda amaç kaplumbağanın suyu içmesi ve ilacı bu şekilde almasıdır 24 saat kullanımda ilaç bozulacak ve kaplumbağanız içtiğinde zehirlenebilecektir .Eğer bir yanlışım varsa arkadaşlar beni düzeltsin :) tekrar geçmiş olsun
 
Cvp: tetradox uygulaması

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :)

Arkadaşlar biraz önce suyuna baktım suyu köpük köpük olmuş bu ilacın toz halinde karıştırılmasından dolayı mı?
 
Geri
Üst