Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tobrex göz merhemi ve tetradox...

heath

Bronz 3 Üye
Katılım
9 Eyl 2011
Mesajlar
69
Arkadaşlar kaplumbağam yarı suyun içinde yarı kuru alanda öyle uyuyor gözleri kapalı bir türlü iyileştiremedim. Su sıcaklığı 33 derecede. Gentagut ve terramycin pek bir işe yaramadı ben de bugünden itibaren tobrex göz merhemi kullanmaya başladım daha etkili ve göz enfeksiyonlarına karşı daha iyi geldiğini duydum bakalım inş. gözlerini açmayı başarır. Bu arada hala hiçç yem yemiyor bende şırıngayla ağzına gentamisin ve vitamin karışımı veriyorum. Tetradox uygulamasına tekrar başlayacağım. 1,5 litre suya 1 kapsul tetradox uygun mu? Bu sefer tetradox içeren suda kaç saat bekletmemi tavsiye edersiniz? 12 saat duru su 12 saat ilaçlı su uygun mu genellikle uygulama bu şekilde ama ben tecrübeli arkadaşlar varsa bu konuda onların da fikrini almak istiyorum.
 
Cvp: Tobrex göz merhemi ve tetradox...

aynen hala aynı sorun benımde...ben artık damlayıda antıbıyotıgıde bıraktım..
 
Cvp: Tobrex göz merhemi ve tetradox...

Ben 1 litreye yarım kapsul atarak uygulamıştım ama iyileştirememiştim malesef kapluşumu. 12 saatlik periyotlar şeklinde yazyor tedavi başlığında ama suyu değiştirmeden ilaca devam edenler de var. Kar zarar bakımından hangisi daha iyi bilemiyorum. Veterinerlerde vitamin enjeksiyonu da yapılabiliyormuş. Bu konu için konuşsanız belki kapluş hastalığından anlamasalar da doz ayarlayıp vitamin yapabilirler.

Ağzından enjektörle besleyebiliyorsanız tetradoksu da ağızdan verin. Böylece fazla ya da eksik doz sorunu olmaz.
 
Cvp: Tobrex göz merhemi ve tetradox...

benim burda okuduğuma göre 12 saatte bir su değişimi değilde suyu değiştirmeyin 3 gündü..ama yanlış bilgi vermek de istemem..
 
Cvp: Tobrex göz merhemi ve tetradox...

12 saatte bir su değişimi kaplumbağayı kötü etkilemez mi?
 
Cvp: Tobrex göz merhemi ve tetradox...

mailto:/forum/Konu-akciger-enfeksiyonu-respiratory-infection.html konuda yazan tedavi yöntemi 12 saat ilaçlı su olan bir kapta kalması akşamları da tekrar akvaryumuna konması şeklinde. Sürekli ilaçlı suda da kalabilir tabii. Ancak doz fazla gelip antibiyotiğin toksikasyon durumu da olabilir. Doz az gelip antibiyotiğe direnç de gelişebilir. Ağızdan enjektörle karışımı vermek daha mantıklı aslında yapılabiliyorsa.
 
Tuba hanımın dedigi gibi ilaclı sudan alınıp enjektörle agzına belli bir miktar verildikten sonra 12 saat boyunca da ilaçlı suya koyulursa daha etkili olur ilacı hem enjektörle azda olsa alacaktır hem de akvaryumdaki suyu içtikçe biraz olsun bünyesine alacaktır. Ben ilaç dozunu 1.5 litre suya 1 kapsul olarak biliyorum..
 
Cvp: Tobrex göz merhemi ve tetradox...

benim kaplumbağamdada aynı sorun vardı gözleri kapalı yarı kuru alan yarı suda uyuyordu.kaplumbağa konusunda tecrübeli bir akrabağam bana kör olduğunu söyleyince ben tedaviyi bıraktım.ve suyu 30 derecede yemlerini atıyorum yemiyordu.ama bu sabah yemlerini bolca yedi elimden bile yedi bence tedavi için illede ilaç kullanımına gerek yok ben ilaç kullanmadan iyileşmeye başladı ve 2 gözünüde açıyor artık ama gende nadiren kapatıyor.akrabağam ilaçların yan etki yapabileceğini de söylemişti o yüzden ilaç kullanmıyorum
 
Cvp: Tobrex göz merhemi ve tetradox...

Kör olmaz sadece enfeksiyondan dolayı gözleri kapanır açamaz. Akrabağanız yanlış söylemiş.
 
Geri
Üst