Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Trakya Tosbağası

TurtleLove

Gümüş 3 Üye
Katılım
27 Mar 2011
Mesajlar
175
Trakya Tosbağası

Genel Özellikler:
Renkleri dahil biyolojik özelliklerinin çoğu T. graeca'yla aynı. Genç bireylerin sırt bölgesi (karapaks) sarımsı ve soluk zeytin yeşili, yaşlandıkça da kabuk üzerindeki plakaların kenarları siyahlaşır ve büyük siyah benekler oluşmaya başlar. Karın bölgesinin rengiyse sarı kahverengi ve koyu benekli.

Haziran ayında çiftleşirler. Dişileri 3-7 tane yumurta bırakır ve yumurtalar 2 ay içinde açılır. Boyları en fazla 27 cm olur. Genel olarak otsu bitkilerle ve böcek gibi omurgasız hayvanlarla beslenirler. T. graeca'dan, kuyruk ucunda tırnak bulunmasıyla ayrılmakta.

Habitat: Kuru, taşlı ve kumlu arazilerde, çalılık ve otluk yerlerde, bağ- bahçe arasında yaşarlar. 1500 metre yüksekliğe kadar olan yerlerde bulunabilirler.

Türkiye'deki Dağılım: Trakya bölgesinde, habitatın uygun olduğu her yerde dağılım gösterirler.

*Tubitak
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Paylasım için teşekkürler.Bizim dedemin bahçelerinde böyle 1-2 tane kaplumbağadan vardı :)
 
Cvp: Trakya Tosbağası

Aynı kaplumbağdan bizim fındık tarlasında vardı,hatta bir tanesinin yuvasını bırakıp gittiğini gördük yani;sadece kabuk:haha:
 
Geri
Üst