Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Uçakla hayvan taşıma prosedürü

cem

Süper Moderatör
Yönetici
Katılım
24 Eki 2012
Mesajlar
26,476

Uçakla hayvan taşıma prosedürü​


TÜRK HAVA YOLLARI:​

Evcil Hayvan Taşıma Prosedürü
Yolcu beraberinde evcil hayvan taşınması rezervasyon yapılması ile mümkündür.
Evcil hayvan taşımacılığı, ülkelerin evcil hayvan giriş, çıkış ve transit geçişi ile ilgili kanunların hükmü altındadır.
Evcil hayvan taşımacılığı ücrette tabidir. Amerika, Kanada ve Brezilya uçuşlarında ücret, parça taşıma sistemine göre hesaplanır.
Kabinde taşınması istenen evcil hayvanlar, mutlak surette evcil hayvanın sahibi tarafından temin edilen 45x35x23 cm ölçülerdeki kafeslerde taşınmalıdır.
Kabinde taşınacak evcil hayvanların kafesleri ile birlikte tartıldıklarında, ağırlıklarının 6 kg'ı geçmemesi gerekir.
Kafes ve evcil hayvanın toplam ağırlığı 6 kg’ı geçiyor ise kargo kompartımanında taşınır.
Kafesin üzerinde, yolcunun ve hayvanın ismini belirten bir etiket olmalıdır.
Evcil hayvanın sağlıklı, zararsız, temiz ve kokusuz olması gerekmektedir. Hayvanın durumu şüpheli görülürse, (Huzursuz, saldırgan, hastalıklı vb.) istasyon görevlileri tarafından uçuşa kabul edilmeyebilir.
Evcil hayvana ait sağlık belgesi, aşı kâğıdı ve kimlik uçuşa kabul işlemleri sırasında ve istenildiği zaman gösterilmek üzere yolcunun yanında bulundurulmalıdır.
Aynı kafesi paylaşan maksimum 2 köpek olabilir ama 2 kedi aynı kafeste seyahat edemez.
Aynı anneden dünyaya gelen en çok 3 canlı hayvan 6 aylık olana kadar aynı kafes içinde taşınabilir.
Kargo kompartımanına alınabilecek toplam evcil hayvan sayısı, uçak tipi sınırlamalarına göre yapılır.
Dişi hayvanlar hamile olmamalıdır.
Evcil hayvan seyahat boyunca kafesinden çıkartılmamalıdır.
Türk Hava Yolları hiçbir şekilde taşınan hayvanın uçuştan önce, uçuş sırasında veya sonrasında sağlık durumunun kötüleşmesinde sorumluluk kabul etmez.

Uçuşa Kabul Edilmeyen Evcil Hayvanlar
Amerikan Pitbull Terrier, Amerikan Staffordshire Terrier, Bull Terrier, Staffordshire Bull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino, Doberman

PEGASUS:​

Evcil Hayvan Taşıma Prosedürü
Öncelikle Pegasus Çağrı Merkezini arayarak beraberinizde taşımayı planladığınız evcil hayvan için rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.
Evcil hayvan tanımına sadece kuş, köpek ve kedi girer ve kabin içinde 55x40x20 cm ölçülerinde, yolcularımızın temin ettiği kutularda taşınabilirler.
Yolcu, evcil hayvanın sağlık belgesini, aşı kâğıdını ve kimliğini yanında bulundurmalıdır. (AB ülkelerine seyahat edecek yolcuların, seyahatleri esnasında taşımayı planladıkları evcil hayvan için yanlarında evcil hayvan pasaportu bulundurmaları gerekmektedir.)
Avrupa Birliğine üye olmayan ülkelerden Avrupa Birliği (EU) ülkelerine seyahat edecek olan evcil hayvanlar (kedi, köpek v.b.) için Inaktiv kuduz aşısı yapılması, bu aşıdan en erken 30 gün sonra antikor titrasyon ölçümü yapılması zorunludur. Bu işlemlerin yapıldığına dair “Aşı Karnesi”nde işlemin yapıldığı tarih ve geçerlilik süresinin yer alması gerekmektedir.
Evcil hayvanın toplam ağırlığının kafesi dâhil 5 kg'ı geçmemesi gerekmektedir.
Aynı kafeste maksimum 1 kuş, (anne ve yavrusu), 1 köpek (anne ve yavrusu) veya 1 kedi (anne ve yavrusu) taşınabilir.
Kabine alınabilecek toplam evcil hayvan sayısı 2 tanedir.
Hayvanın sağlıklı, zararsız, temiz ve kokusuz olması gerekmektedir.
Yolcunun fazla bagajı olmasa dahi, evcil hayvan taşıması ücrete tabidir.
Kabinde taşınacak evcil hayvanların kafesleri ile birlikte tartıldıklarında toplam ağırlığının 5 kg'ı geçmemesi gerekmektedir.
Kabine alınabilecek toplam evcil hayvan sayısı 2 tanedir.
İngiltere yurt dışından canlı hayvan kabul etmemektedir. Bu sebeple İngiltere seferlerimizde evcil hayvan taşıması yapılamamaktadır.
Kafes ve evcil hayvanın toplam ağırlığı 5 kg’ı geçiyor ise kargo kompartımanında taşınır. Kafes, mutlak surette misafirlerimiz tarafından temin edilmelidir.
Her bir uçuşta maksimum 4 AVIH (kayıtlı bagaj olarak evcil hayvan) kabul edilebilir.
Tüm iç hat ve K.K.T.C uçuşlarımızda AVIH taşınabilir Dış hatlarda ise airbus ile yapılan uçuşlarda AVIH kabul edilemez.
Hayvanın sağlıklı, zararsız, temiz ve kokusuz olması gerekmektedir.
Yolcunun fazla bagajı olmasa dahi, evcil hayvan taşımasında aşağıda verilen ücretler tahsil edilir.
İngiltere yurt dışından canlı hayvan kabul etmemektedir. Bu sebeple İngiltere seferlerimizde evcil hayvan taşıması yapılamamaktadır

ATLAS JET:​

Evcil Hayvan Taşıma Prosedürü
Kabin içinde taşınabilen hayvanlar kedi, köpek ve kuş ile sınırlıdır.
Uçak kabininde evcil hayvan taşınması, ancak rezervasyon yapılması ile mümkündür.
Evcil hayvanlar mutlak surette 45x35x23 cm ölçülerindeki muhafazasında taşınmalıdır.
Kedi hariç 2 köpek-2 kuş aynı kafeste taşınabilir. (30 günü geçmeyen yavrular da 6 kiloyu geçmeyecek şekilde 5 adede kadar birlikte taşınabilir.)
Evcil hayvanın, muhafazası/kafesi ile tartıldığında 6 kiloyu geçmemesi gerekir.
Gerekli belgelerin ibraz edilmemesi ve muhafazanın uygun olmaması durumunda Atlas Jet Havayolları evcil hayvanı uçuştan alıkoyma yetkisini saklı tutar.
Kıbrıs uçuşlarında, varışta evcil hayvanlar 10 gün karantinaya alınmaktadır.
Gözleri görmeyen ve işitme engelli yolcuların refakatçisi olan köpekler rezervasyon yapılmak kaydıyla ve ağızlığı takılmış olarak kilolarına bakılmaksızın kabinde uçurulur ve kabin içerisinde uçurulmasına izin verilen evcil hayvan kontenjanının dışında değerlendirilirler. Aynı zamanda evcil hayvan ücretiyle taşınır.

SUN EXPRESS:​

Evcil Hayvan Taşıma Prosedürü
Evcil hayvanların taşınmasına ilişkin özel rezervasyonları tarafımıza uçuş saatinden en geç 72 saat olmak üzere mümkün olduğu kadar erken bildiriniz.
Kapasitenin izin vermesi durumunda ve taşıma şartlarıyla yürürlükteki AB-seyahat hükümlerine uyulması şartıyla yolcu başına yolcu kabininde/ve veya kargo bölümünde ve bildirilen bilet fiyatı üzerinden tek hayvan taşınmaktadır.
Yürürlükteki yönetmeliklere uyulması (ihracat ve gümrük yönetmelikleri) ve gerekli bütün evrakların bulundurulması (sınır belgeleri, resmi veterinerlik sağlık belgeleri, aşılar) yolcunun sorumluluğundadır. Evcil hayvanlar sadece bir yolcunun refakatinde aynı uçakla seyahat edebilirler.
Lütfen rezervasyonları uçuş saatinden en geç üç iş günü öncesine kadar gerçekleştiriniz.

DIŞ HATLAR
Evcil hayvanların taşınması konusunda, ülkeye giriş şartları, aşılar, gümrük kuralları vb uygulamalardan yolcular sorumludur.
Evcil hayvanlar, yalnızca yolcu eşliğinde uçağa kabul edilebilir.
Çantaları dâhil olmak üzere ağırlığı 6 kiloyu geçmeyen kedi ve köpekler, kabinde gidiş için € 20.- ve gidiş dönüş için € 40.- karşılığında taşınabilirler.
6 kilonun üzerindeki evcil hayvanlar, havalandırma sistemli kargo bölümünde gidiş için € 75.- ve gidiş dönüş için ödenecek € 150.- karşılığında yolculuk yapabilir.
Yolcuların güvenliği ve rahatlığı açısından, kabinde belirli sayıda hayvan taşınmasına izin verilmektedir.
Evcil hayvanlar, hava alan, sıvı sızdırmayan ve kilitlenebilen 55x40x20 cm boyutlarındaki çantalar veya kafesler içinde taşınabilir.
Evcil hayvanlar, uçuş boyunca yerde durmak zorundadır. Bilet alınırken, evcil hayvanların haber verilmesi önemle rica edilir.
Muhabbet kuşu ve küçük kaplumbağalar kendi çantalarında veya kafeslerinde tek yön için € 10.- karşılığında kabinde taşınabilirler.

İÇ HATLAR
Evcil hayvanlar, yalnızca yolcu eşliğinde uçağa kabul edilebilir.
Evcil hayvan olarak sadece kedi, köpek, muhabbet kuşu ve küçük kaplumbağa kabine girebilir. Kabin içinde taşınabilecek olan evcil hayvanlar sadece hava alan, sıvı sızdırmayan ve kilitlenebilen 55 x 40 x 20 cm boyutlarında ve en fazla 6 kg'a kadar uçuşuna uygun çantalar veya kafesler içinde taşınabilir.
Evcil hayvanlar, uçuş boyunca yerde durmak zorundadır. Bilet alınırken, evcil hayvanların haber verilmesi önemle rica edilir. Yön başına fazla bagaj ücreti 6 TL/ kg tahsil edilir.
Muhabbet kuşu ve küçük kaplumbağa kendi hava alan, sıvı sızdırmayan ve kilitlenebilen çantalarında veya kafeslerinde taşınabilirler. Yön başına fazla bagaj ücreti 6 TL / kg tahsil edilir.
6 kilonun üzerindeki köpek veya kedi, havalandırma sistemli kargo bölümünde hava alan, sıvı sızdırmayan ve kilitlenebilen uçuşa uygun kafesler içinde taşınabilir.
Yön başına fazla bagaj ücreti 6 TL/ kg tahsil edilir.
Uçuşa Kabul Edilmeyen Evcil Hayvanlar
Aşağıdaki saf kan köpek cinslerinin ve bunların birbirleri ile kırmalarının taşınması kabul edilmemektedir. Bu yasak aşağıdaki cinslerin başka (diğer) cinsler ile kırmalarını kapsamamaktadır:
Pitbull Terrier ,American Pitbull ,American Staffordshire Terrier, Staffordshire Bullterrier ,Bullterrier ,American Bulldog ,Dogo Argentino, Fila Brasiliero,Kangal (Karabash) ,Kaukasian Owtscharka, Mastiff.

ANADOLU JET:​

Evcil Hayvan Taşıma Prosedürü
Evcil hayvan; geçerli aşı ve sağlık sertifikasına, giriş izinlerine ve / veya transit ülkelerince istenen diğer belgelere sahip olan, özel kafes içerisinde taşınabilecek ölçülere haiz kedi, köpek türleridir. Bu tanımlamanın dışında kalan hayvanlar, Amerikan Pitbull Terrier, Amerikan Staffordshire Terrier, Bull Terrier, Staffordshire Bull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino, Doberman, Rottweiller gibi tehlike arz eden köpekler, yolcu beraberinde uçuşlarımıza kabul edilmez.
Uçaklarımızda yolcu beraberi taşınabilen evcil hayvanlar için sayı ve tür kısıtlamaları uygulanmaktadır. Bu nedenle yolcu beraberinde evcil hayvan taşınması, bu hayvanlar için rezervasyon yapılması ile mümkündür.
Evcil hayvan taşımacılığı, ülkelerin evcil hayvan giriş, çıkış ve transit geçişi ile ilgili kanunların hükmü altındadır. Bazı ülkeler yolcu beraberi evcil hayvan giriş, çıkış ve transit geçişine izin vermemektedir. Detaylı bilgi için lütfen rezervasyon veya en yakın bilet satış ofisimiz ile bağlantı kurunuz.
Evcil hayvan taşımacılığı ücrete tabidir. Bu ücret bagaj teslimi sırasında kafes ve hayvan beraber tartılarak tespit edilir.
Kabinde taşınması istenen evcil hayvanlar, mutlak surette evcil hayvanın sahibi tarafından temin edilen 45 x 35 x 23 cm ölçülerdeki kafeslerde taşınmalıdır.
Kabinde taşınacak evcil hayvanların kafesleri ile birlikte tartıldıklarında, ağırlıklarının 6 kg'ı geçmemesi gerekir.
Kafes ve evcil hayvanın toplam ağırlığı 6 kg'ı geçiyor ise kargo kompartımanında taşınır.
Kafesin üzerinde, yolcunun ve hayvanın ismini belirten bir etiket olmalıdır.
Evcil hayvanın sağlıklı, zararsız, temiz ve kokusuz olması gerekmektedir. Hayvanın durumu şüpheli (huzursuz, saldırgan, hastalıklı vb.) görülürse, istasyon görevlileri tarafından uçuşa kabul edilmeyebilir.
Evcil hayvana ait sağlık belgesi, aşı kâğıdı ve kimlik uçuşa kabul işlemleri sırasında ve istenildiği zaman gösterilmek üzere yolcunun yanında bulundurulmalıdır.
Görme veya işitme engelli yolculara ait refakatçi köpekler, rezervasyon yaptırılarak ücretsiz olarak kabin içine kafessiz kabul edilirler. Bazı ülkeler yolcu beraberi evcil hayvan giriş, çıkış ve transit geçişine izin vermemektedir. Detaylı bilgi için lütfen rezervasyon veya en yakın bilet satış ofisimiz ile bağlantı kurunuz

ONUR AIR:​

Onur Air seferlerinde evcil hayvan taşıması yapılamamaktadır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cvp: uçakla hayvan taşıma prosedürü

Bu konuyu ayrıca yazıp sabitlemen iyi oldu Cem. Bende diğer konuya yazdığın mesajı arayıp durdum.


İlave edindiğimiz bilgiler olursa zamanla ekleriz.
 
Cvp: uçakla hayvan taşıma prosedürü

bende senin mesajını görmeden bayağı aramıştım. hatta gene lazım olmuştu o zaman bulamamıştım. bu şekilde daha iyi oldu.
 
Cvp: uçakla hayvan taşıma prosedürü

Çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim:) Pegasus- THY- Onur air kaplumbağa taşımasının yasak olduğunu öğrendim teker teker aradım. Forum kullanıcılarıyla paylaşmak istedim. En sağlıklısı otobüste ve ya şahsi araçta yolculuk sanırım
 
Cem abinin yazisinda thy minik kaplumbagalari kabul ediyor
Etmiyor muymus?
 
Cvp: uçakla hayvan taşıma prosedürü

anadolu jette yazılmış. diğer firmalarda bir kap içinde taşınması şartıyla götürülebilir mi diye sormak lazım.
 
Cvp: uçakla hayvan taşıma prosedürü

arkadaşlar 24ünde izmire gidicem ege üni'nin olduğu tarafa oralarda pet shoplara bakıcam cins kaplumbağa bulursam kırmızı yanak dışında alıcam. thy ile gidip gelicem bulduğum takdirde arıyıp prosüdürü öğrenicem sizlede paylaşırım :33:
 
Cvp: uçakla hayvan taşıma prosedürü

bornova tarafında bir veteriner vardı anlayan. kliniği hatırlamıyorum. bizim arkadaşlardan birisi cerrahi müdahale için gitmişti.
 
Geri
Üst