Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ulus akvaryumcular çarşısı varmış

cansu2361

Bronz 4 Üye
Katılım
5 Nis 2015
Mesajlar
48
Merhaba arkadaşlar, geçen gün bır kaplumbağamızı kaybettik. Bız de şu an var gucumuzle dıgerı ıcın elımızden gelenı yapıyoruz. Ona ömürlük bır akvaryum alıcaz. Ama en ucuza bu ısı nasıl kapatırız bır de mınımum ebatları ne olmalı sıze sormaya karar verdik. Koyabilecek çok büyük bir alanımız yok da. Tabı bır de fıltre alıcaz, fıltre alırken neye dikkat etmemiz gerekiyor? Dış fıltre de almamız gereklı mı? Ulusta akvaryumların satıldığı bır yer varmış daha önce duyan gıden oldu mu? Fiyatlar ve kalıte nasıl acaba? Bır de ısıtıcımız 50W yeterli olur mu tek kapluş için? Bu arada cd kabına taş slikonlayarak da kuru alan sorununu cozmeyı planlıyoruz, halı kaymazlar bır süre sonra kullanılmaz hale geliyor dıye duyduk. Sızce napalım? Önerilerinizi beklıyoruz


Ulus akvaryumcular çarşısı ankarada bu arada :)
 
Cvp: ulus akvarycular çarşısı varmış?

Filtre ve ısıtıcı akvaryum boyutları ile orantılıdır.Akvaryum büyüdükçe suyu ısıtmak için gereken enerji ve filtrasyon için gereken debi artar.Dolayısıyla önce ne kadar yeriniz olduğuna ve bu yere ne kadarlık bir akvaryum alabileceğinize karar vermelisiniz.
Tek bir kaplumbağa için ömürlük akvaryum 200-300 litre hacme sahip olsa yeterlidir.Bu da sırasıyla 100x50x40 cm ya da 100x60x50 cm boyutlarındaki akvaryumlara tekabül etmektedir.Ne kadar büyük olursa o kadar iyi olur.Kısaca alabileceğiniz en büyük akvaryumu almanızda fayda var.Hazır akvaryum almayı düşünüyorsanız cam kalınlığına ve akvaryum genişliğine dikkat etmelisiniz.


Kuru alan konusunda da yukarıda bahsettiğim ömürlük boyutlardaki bir akvaryumda hazır olan ürünler yetersiz kalacağı için en iyi çözüm akvaryum üstü kuru alan olacaktır.Ayrıca akvaryum içinde kullanacağınız herhangi bir kuru alan düzeneği kaçış boşluğu bırakılmasını gerektireceği için akvaryumda daha az su kullanmanıza sebebiyet verecektir.Bu durum kuru alanın bulunduğu köşeye karton/mukavva konularak önlenebilir olsa da kaplumbağanın büyümesiyle işlevini yitirebilir.Akvaryum boyutuna uygun kuru alan alternatifleri de geliştirilebilir.Konu biraz da yaratıcılıkla ilgili.
 
Cvp: ulus akvarycular çarşısı varmış?

Anladım o zaman söyle sorayım bız 40x25 ebatlarında falan dusunmustuk aslında. O ebatlar ıcın fıltre,ısıtıcı,kuru alan nasıl yapılmalı? Bu akvaryum bızı ne zamana kadar götürür şu an kabuk boyu 4,5cm. Önümüzdeki 2 sene kadar daha maalesef alanımız bu kadar olacak, daha sonra genısletırız ıdare eder umarım bu bızı?
 
Cvp: ulus akvarycular çarşısı varmış?

2 sene içerisinde kaplumbağanız beslenmesine ve ortamın sağlığına bağlı olarak 10-15 cm kabuk boyuna ulaşacaktır.Bu sebeple en azından 100 litrelik bir akvaryum alsanız daha rahat olur sizin için.Düşündüğünüz akvaryumu Boy x En x Yükseklik şeklinde ifade ederseniz daha anlaşılır olacaktır.
 
Cvp: ulus akvarycular çarşısı varmış?

40x25x20 ebatlarında. Kusura bakmayın yüksekliği soylememısım.


Bu gördüğüm bır akvaryum sadece henüz tam kesın degıl ne alacağımız bu carsıyı duydum oraya bakalım dedık ama kafamızdakı ölçüler bu sekılde, yüksekliği daha fazla bulursak tercıhımız o yonde olur. Ne kadar bır bütçe ayırmamız gerekir?
 
Cvp: ulus akvarycular çarşısı varmış?

40x25x20 tam randımanlı kullanıldığında 20 litre su alır ki her halükarda kaçış boşluğu bırakılması gerekir.Her halükarda yetersiz kalacak.Şayet 100 litre ya da bu hacme yakın bir akvaryum tercih ederseniz 2 sene sonra planladığınız değişikliğe kadar sizi idare edecektir.


70x35x45 gibi bir akvaryum aldığınızı düşünürsek;
-10 kg silis kum
-100 Watt termostatlı ısıtıcı
-250-500 litre/saat debisi olan bir iç filtre
-Uygun boyutlarda bir mangrov kökü
-Tercihen akvaryum dekorasyonu ve kaplumbağanın istediği zaman arasında girip saklanabilmesi veyahut su içerisindeyken dinlenmesi için bir ya da bir kaç ipek bitki
-Dip sifonu
temin etmeniz gerekir.


Zihninizde kuru alan şekli oluşması için
-Çeşitli Kuru Alan Fotoğrafları
-Google Resimler
linklerini inceleyebilirsiniz.


Kuru alan için de
-Soft akkor ampul
-UVB lamba
-Mandallı armatür (2 adet)
alınması gerekir.Ayrıca bu ampullerin/lambaların belirli zamanlarda açılıp kapanması için zaman saati/zaman saati de alınabilir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cvp: ulus akvarycular çarşısı varmış?

Bir 50watt daha alsam bi tane de bende var ya aynı gorevı görür mu acaba? Kuru alanı hazır mı temin etmemi önerirsiniz ben bunları da düşündüm:

Eğer herhangi bir artısı varsa hazır da alabilirim. Bır de dezanfektan falan da edinmem gerekir mi?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cvp: ulus akvarycular çarşısı varmış?

cansu o ebattaki akvaryum 6 ay bile gitmez. ara geçişli ile başlayacaksan. boyda minimum 80; ende min. 30 ve yükseklikte 40 olan bir akvaryum bak. diğer ekipmanları akvaryumu aldığında yazarız. 50 W ısıtıcı ufak kalır. yeni lazım. yere de koyabilirsin akvaryumu ilk başta iç filtre ile başlayacağın için sorun olmaz. ama ömürlükler için altına mobilya şart. dış filtre için yerden yüksek olmalı.

ulusta hal kapısının karşısında dediğin yer. kuşçular hanı olarak geçer. akvaryum için oraya bakabilirsin. ama ekipmanı netten al. kazık fiyata nerdeyse iki katına satıyorlar. ve anlamayanı gördüklerinde üç kağıda getirirler.

kızılayda da selanik cad. selanik petshopa bak. orada da akvaryum boldu.

birde cebecide ankara üni. hastanesinin karşısında arka sokakta 129. sokak olması lazım. nette tam adres ve haritası var. tay-mur akvaryum. özelde yaptırabilirsin. 100*50*50h veya 80*50*50h ömürlükte yeterli gelir. cam kalınlığı 10 mm olsun. bunlarında fiyatını sorarsın. cam üstü kuru alanı da ben öğrettim nasıl yapacaklarına dair biliyorlar artık.

ustanın ismi ergün piyasaya hazır akvaryumda veriyorlar.

dediğim gibi akvaryumu hallet alacağın diğer ekipmanları ona göre yazarız.


iç filtre kullandığında metilen mavisi lazım. deep fix dezopur metilen mavisidir. iki 50 W değil. tek ısıtıcı performans açısından iyi olur.

kuru alanlardan ikincisi yaramaz su yükseltme olanağı yoktur. birincide ise medium veya large olanların ayakları ek parçası ile 30 cm yüksekliğe çıkar. small olanı 18 cm yüksekliktedir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cvp: ulus akvarycular çarşısı varmış?

Soft ampul almanız kaplumbağanın görüşü açısından daha sağlıklı olur.
Örnek : Ecolite 52 Watt
Bu ampulü kuru alan sıcaklığını 32°C veya su sıcaklığından 4-6°C daha fazla olacak şekilde kuru alana uzaklığını ayarlayarak sıcaklığı sabitlemek gerek.Sıcaklığı sabitlemek için bir derece kibrit kutusunun ya da benzeri bir aparatın üzerine konulduktan sonra 10-20 dakika sonra kontrol edilmeli.


Kuru alan için hazır ürün kullanacaksanız tavsiyem su üzerinde yüzme özelliğine sahip Exo Terra Turtle Bank.Su üzerinde yüzebileceği malzemeden yapıldığı için link attığınız ürünler gibi belirli bir su seviyesine kadar kullanılmıyor.Daha avantajlı.Ürünün tek dezavantajı belirli bir cam kalınlığından sonra ya kaplumbağa ürünün kaldıramayacağı kadar ağırlaştığında mıknatısları atıyor/tutmuyor.Hal böyle olsa da Cem'in önerdiği Vantuzlu Tutma Aparatı ile medium boydaki ürün sabitlenebiliyor.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cvp: ulus akvarycular çarşısı varmış?

Çok teşekkür ederim cem abi, kızılaya bakmıştım zaten o aklımda dıger yerlerle de ben bu hafta içi görüşeyim yaptırayım veya alayım. İnternetten akvaryum almanın sakıncası var mı pekı? Ona göre bakayım oralara da. Akvaryum tamam olduktan sonra tekrar yazarım buraya içi ıcın neler yapabiliriz dıye. Bır de kabuk degıstıryor bızımkı onun ıcın ek bır şey almam veya yapmam gereklı mı?
 
Cvp: ulus akvarycular çarşısı varmış?

Üst bağa için mangrov kökü,alt bağa için silis kumu iş görecektir.
 
Cvp: ulus akvarycular çarşısı varmış?

Ben aslında bunu görmüştüm bır de mailto:/evcil-hayvan/dekoratif-yuzen-kaplumbaga-adasi-small-150307375
Ama rampası yok çıkmaları sorun olur mu dıye düşündüm, bır de sabıtlenmıyor exo terra gıbı. Tercih etmeli mıyım? Sıkıntı yaratır mı?
 
Cvp: ulus akvarycular çarşısı varmış?

İnternetten alınacak akvaryumun kargo sırasında kırılma/çatlama riski olduğundan risk taşımaktadır.


cansu2361' Alıntı:
Ben aslında bunu görmüştüm bır de mailto:/evcil-hayvan/dekoratif-yuzen-kaplumbaga-adasi-small-150307375
Ama rampası yok çıkmaları sorun olur mu dıye düşündüm, bır de sabıtlenmıyor exo terra gıbı. Tercih etmeli mıyım? Sıkıntı yaratır mı?

Bu aparata çıkmaya çalışırken uygulayacağı kuvvet ile aparat suda hareket edecektir.Ayrıca suya salınım yapma riski de var.Bu yüzden sabitlenebilir olması ideal.
 
Cvp: ulus akvarycular çarşısı varmış?

netten akvaryum şu şekilde bakabilirsin. ankara içi olmalı ve gidip bakarak kendin almalısın. çatlağı çiziği var mı siliconlar elastikliğini koruyor mu gibi. bu ekstra ekipmanlarla ucuza da gelir. ama kargo ile yollanma mesafesindekilere bulaşma furkanın dediği gibi nakliye sırasında kırılır. paradan olursun.

o ada çıkma açısından bir işe yaramaz. hayvanlar çıkamaz ama su içinde tutunarak dinlenme ve uyuma konusunda faydası olur. yalnız ebat ve hangi malzemeden yapıldığı yazılmamış.
 
Cvp: ulus akvarycular çarşısı varmış?

Evet su ıcınde bı yere oturarak sokularak ve gölgede uyumayı sevıyor, onu da düşünmem lazım o yuzden. Tamam ben kapsamlı bır araştırmaya gırıseyım.
 
Cvp: ulus akvaryumcular çarşısı varmış

ulusa gidersen kıskaçlı lamba da bak. sanayi sokakta uygun armut ampullerden de var. lambayı o sokakta meslek lisesi var onun karşı çaprazında sanayi han var içeri girince sol kanatta en soldaki dükkandan ben oradan lamba almıştım belki yine getirmişlerdir. önce oraya bak sonra diğer dükkanlara da bakarsın. ampulü bulursan birkaç tane yedek alırsın. soft yani camı beyaz olanı tercih et. ya da bauhaustan ecolite ampulü alırsın. lamba bu.
http://www.elektrikmarket.com.tr/Horoz-HL067-E27-60W-Masa-Lambasi,PR-50756.html
 
Cvp: ulus akvaryumcular çarşısı varmış

Aslında benım vardı ısıtıcı lambam ama kıskaç olayı çok işime gelır çünkü bendekini nasıl koyacagımı düşünüp duruyordum. Çok teşekkür ederim cem abi, her konuda çok yardımcı oluyorsunuz.
 
Cvp: ulus akvaryumcular çarşısı varmış

Merhaba tekrar bız akvaryumumuzu aldık ebatları 70x30x40, ıcıne 500L/H bır fıltre, 50watt ısıtıcı, temızlemekle baya uğraştığımız 5kg silis kumu, Gaga taşı olarak bılınen bır adet taş, suyun ıcınde dinlenmesi ıcın bır testi, bır de çıksın dıye bır kaya alıp koyduk. Önümüzdeki gunlerde de daha geniş bir kuru alan çalışması da yapacağız. Sorum şu UV lamba haricinde eksıgımız var mı acaba? Bır de akvaryum suyunu ıcme sularından koyduk dezenfektan, damla falan herhangi bir şey koymadık, gereklı mıdır?
 
Cvp: ulus akvaryumcular çarşısı varmış

Soft akkor ampul ısıtıcı görevini görecektir.Bunun için bir de mandallı armatür gerekli.İçme suyu kullanacaksanız herhangi bir su düzenleyiciye gerek yok ancak akvaryumun kurulumu aşamasında dezenfeksiyon için uygun miktarda metilen mavisi eklenmesi iyi olacaktır.Metilen mavisi için Deep Fix Dezopur ya da Contra Ichthyo kullanılabilir.Kısmi su değişimleri için dip sifonu da ihtiyaçlardan biri.

Örnek Ampul
Örnek Armatür
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst