Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

UV lamba

PARS

Bronz 5 Üye
Katılım
16 Ara 2013
Mesajlar
33
Uv lamba bulamadım; sürekli gttiğim petshopta yok, Kentpark, Cepa da aradım bulamadım. Tek bulduğum JBL nin 100 W olanı. Daha düşüğü yok. Yardımcı olursanız makbule geçer.. (Şehir:Başkent)
 
Cvp: UV lamba

Tugay Bey merhaba,

İnternetten sipariş vermeniz daha rahat olacaktır. Aynı zamanda mağaza fiyatlarına göre daha uygun olur. www.juenpetmarket.com'a bakabilirsiniz.
 
Cvp: UV lamba

tugay, 0530 418 53 84 hakan bey. bu arkadaşı ara benim ismimi ver uygun fiyata gelirse ondan alırsın. 15 W veya 23 W olacak buradan fiyat karşılaştırması yaparsın. bu ikisinden birisini alacaksın.

mailto:/urun_detay.aspx?urn=13212&ad=jbl-solar-reptil-jungle-uv-190-kompakt-surungen-terraryum-lambasi-15-w&kat=0
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13213&ad=jbl-solar-reptil-jungle-uv-310-kompakt-lamba-23-w&kat=0
 
Cvp: UV lamba

Teşekkürler, Hakan beyin yeri nerede? bu iki linke baktım fakat aynı sitede UV480 adlı model daha uygun fiyata (123 TL) Alt modeli mi?
 
Cvp: UV lamba

UV480 DESERT yazıyor. Yani çöl kertenkeleleri için olan yüksek ışınımı olan bir ampul o. Hiç uygun değil. Bizim hayvanlar jungle yani yağmur ormanları modelini kulanıyor.

Bir diğer konu sizin 100 w dediğiniz uv ampul uva ışını içeren ısıtma lambası. Cem in önerdiği lambalar uvb ve uva ışını verir ancak ısı vermez. Ayrıca ısıtma için ampul gerekir. Bu basit 40-60 w güçte tasarrufsuz soft ampul olmalıdır. Bu uvb ve uva lambalar gündüz öğlen gibi sabit 4-6 saat yanar. Gerek uva içersin gerek basit tip olsun ısıtma lambaları gündüz sabit sabahtan akşama gün döngüsü ile 10-12 saat yanar.

Yani 2 lamba kullanmak gerekiyor.

Genel bilgi;
Isıstma lambası metabolizmayı hızlandırmak, hasta olmaması ve sindirim için gereklidir.
UVA ışını doğal hareketler, canlılık ve cinsel davranışları uygun geliştirir.
UVB ışını d vitamini sentezi yaparak kemik ve kabuk gelişimini sağlıklı kılar.
 
Cvp: UV lamba

tugay, bu arkadaş yeni petshop açma işine girecek. malzeme temini var. ama verdiği fiyatı kontrol et. aynı veya yüksek gelirse jueni tercih et, ucuz olursa bundan alırsın. o da kaplumbağa besliyor bu konuda sohbetimiz olmuştu. bazı ürünlerde sıkıntı çektiğimizi söylemiştim. benim kuzenin arkadaşı, belki bu sebeple girmiş olabilir.
 
Cvp: UV lamba

Anlaşıldı.. mevzuya en yakın zamanda yardımlarınız sayesinde çözüm getirecem. Teşekkür ediyorum Emre bey, Cem bey.
 
Geri
Üst