Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yavru Kaplumbağalar Nasıl Beslenir?

yes23

Platin 5 Üye
Katılım
13 Eyl 2010
Mesajlar
326

Yavru Kaplumbağalar Nasıl Beslenir?*​

Kaplumbağalar muhteşem ev hayvanları olabilir. Evde gün boyu gözetimsiz kalabilir. Tüyleri, saçları yoktur. Alerjileri olan insanlar için çok iyi hayvanlardır. Eğer iyi bakılırlarsa uzun yıllar yaşayabilirler. Bu makalede kaplumbağanızı nasıl mutlu, sağlıklı ve uzun ömürlü kılacağınızı öğreneceksiniz. Hazırsanız başlayalım!

Yavru kaplumbağanızı ticari yemlerle beslemelisiniz, çünkü henüz onlar doğadan direk beslenmek için çok küçüktürler. Pelet yemin boyuna bakın, çok büyükse makasla ortadan kesip kaplumbağanıza yemi verin. Kaplumbağalar her ne kadar hepçil(hem et hem de bitki yiyen) hayvanlar olsalar da büyüdükleri oranda bitkisel beslenmeye yönelirler. Ancak bilgi kara kaplumbağaları için geçerlidir. Su kaplumbağaları büyüdükçe daha çok et ister.

Kaplumbağanıza aldığınız besini marul, lahana gibi bitkisel besinlerle karıştırıp ona verin. Yavru kaplumbağalar için yemleri yukarıda dediğim gibi makasla bölebilirsiniz.

Birden fazla yem alın, onlar da bizim gibi çeşitli besinlerle beslenmeyi severler. Böylece protein ihtiyaçlarını karşılarlar ve yeterli besin alırlar. Kaplumbağanızı hamburgerlerle, kebaplarla beslemeyin!

Kaplumbağanıza çok sık olmamakla beraber canlı yem verin. Bu canlı yemler kaplumbağanız için iyi egzersiz olacaktır.

Kaplumbağanızı başka bir kapta besleyin. Bunu yapmanız ana paludaryumun temiz kalmasına yardımcı olacaktır. Kaplumbağalar yedikten yarım saat sonra yediklerini tükürebilirler.

Bebek kaplumbağaları her gün besleyin. Ancak yem verdikten sonra daha istiyorlarsa yem vermeyin, doyduklarını doyduktan yarım saat sonra anlarlar. Bu arada; kaplumbağanız büyüdükçe acıkması azalabilir, siz de yem vermeyi her gün yapmak zorunda kalmazsınız.

Kaplumbağanıza verdiğiniz besinleri vitamin ve mineraller ile tamamlayın. Özellikle D vitamini kabuk gelişimi için çok yararlıdır. Ona güneş ışığı yerine geçecek bir lamba almayı da ihmal etmeyin.

B-12 vitamini kaplumbağanızın iştahını açar, buna kanıp daha fazla yem vermeyin. Kaplumbağanız obez olabilir.

Kaplumbağanıza daha kesin bir beslenme programı uygulamak için farklı türler hakkında okumayı ihmal etmeyin.

Not: Kaplumbağanızın taşıdığı salmonella virüsünü unutmayın, kaplumbağanıza dokunduktan sonra her zaman ellerinizi yıkayın.

Çeviri: Uğur Ali Kaplan
Kaynak: How to Feed Baby Turtles | eHow.com
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Teşekkürler. Ben sukaplumbağalarında büyüdükçe daha çok otçul olduklarını biliyordum.
 
İşin doğrusu, ben de öyle sanıyordum. Ancak bu sadece kara kaplumbağaları içinmiş, su kaplumbağalarında tam tersiymiş. Ben de çeviri sırasında öğrendim. Yorumunuz için teşekkürler
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Resimdeki çok tatlı acaba hangi tür.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
bilgilendirme için çok çok teşekkür ediyorum
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben de yorumlarınız için teşekkür ederim. Bu arada resmi beğendiğim için koydum, kaplumbağanın hangi tür olduğunu bilmiyorum.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba, evet konu 2011 den kalma ama ben yine de sormak istiyorum. Benim su kaplumbağam 3 aylık. Ben iki öğün veriyorum ve her öğünde kafası büyüklüğünde, hatta daha fazla karides veriyorum ve bitkiselden de 1 tane veriyorum. Ama korkuyorum. Yanlış beslemek istemiyorum. Sizce çok mu veriyorum???? Acil cevap lütfenn.
Şimdiden tesekkürler

Görenler lütfen cevap verebilirler mi
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
6 cm kabuk boyuna kadar sera raffy P ve gammarus yeterlidir. Gammarus kapalı kutu olacak açık aldıysan çöpe at. Sera raffy I, jbl, tetra, prodac veya tropical markalardan biri olur. günde iki öğün ve günlük toplam kafa hacmi kadar olacak tam ayarlayamaz isen bir fazla verirsin tolere eder. Fazlası hayvanda hazımsızlık yapıp rahatsız eder. Stick yemler suyu yiyince 2-3 kat büyür.

Yine 6 cm kabuk boyuna kadar bitkisel verme. Bu dönem protein ağırlıklı beslenme lazım.
 
Geri
Üst