Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yemek yemiyor, hareketsiz ve gözleri tepki vermiyor...

Zeda

Yeni Üye
Katılım
20 Tem 2012
Mesajlar
1
Benim iki tane kaplumbağım var ilk bana hediye olarak geldiğinde plastik bir kaptaydı ve çok iyi bakamadığım için elleri, gözleri şişti tırnakları döküldü. Antibiyotik tedavisi uyguladık,(antibiyotik tedavisi veteriner tavsiyesiyle uygulandı.) düzeldi. İkinci bir kaplumbağa daha aldım ve bunla birlikte akvaryum, su ısıtıcısı, hava filtresi, dinlenme taşı herşeyi tamamlandı. Haftada bir sularını değiştiriyorum, Su vitaminlerini döküyorum, kabuk sertleştiricileriyle fırçalıyorum, hergün güneş banyosu yaptırıyorum. Uzun bir süredir iyiydiler sorun yoktu ama şimdi ikinci aldığım küçük olan (yaklaşık 1.5-2 ay oldu) ailem tarafından 2 hafta önce suda ters dönmüş bulundu, gözleri şişmişti. Ayrı kaba aldık ve 1 hafta antibiyotik verdik biraz daha canlandı ama üzerinden 2 hafta geçmiş olmasına rağmen 2 haftadır hiç yemek yemedi ve çok hareketsiz sürekli uyuyor. Sorunun neyden kaynaklanabiliyor olabileceği konusunda bir fikriniz var mı acaba?
(Bugün birşey farkettim elimle gözlerine yaklaştığım zaman hiç tepki vermiyor gözlerini kapamıyor yada kafasını çekmiyor, gözleriyle ilgili bir problem olabilir mi acaba)

İlginiz için teşekkürler....
 
Cvp: Yemek yemiyor, hareketsiz ve gözleri tepki vermiyor...

öncelikle su kaplumbağaları akvaryumda yaşadığında hayatlarına 10 yıl katmış olursuznuz.plastik kaplarda bakıldığında ise en fazla 3 ay yaşayabilirler.gözleri kapalı ve kızarık mı suda yan yan mı yüzüyor akciğer enfeksiyonu olabilir.akvaryum ısıtıcı filtre almalısınız yoksa bu hastalığın tedavisi zordur


akvaryum kısmını okumamışım.hasta olanı akvaryuma almalısınız ve suyu 33 derece yaparak antibiyorik uygulamalısınız.eğer yaşadığınız il geceleri soğuk oluyordsa diğer kaplumbağanızda hasta olabilir.attığınız antibiyotik 12 saat suda kalmalı ve su seviyesi kabuğunu geçicek şekilde olmalıdır
 
Cvp: Yemek yemiyor, hareketsiz ve gözleri tepki vermiyor...

Öncelikle, hemen bir veterinere götürmeniz gerekir. Veteriner onu muayene edecek ve önemli bir şey yoksa antibiyotik verecektir.Antibiyotiğin kullanımını veteriner size ayrıntılı bir biçimde anlatacaktır.Büyük ihtimalle göz enfeksiyonudur. Önemli bir şeyse veteriner farklı ilaçlar da verebilir ama iyileşecektir. Merak etmeyin.
 
Geri
Üst