Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yeni aldığım kaya renk veriyor ne yapmalı?

fulya

Yeni Üye
Katılım
9 Şub 2015
Mesajlar
12
mailto:/9VgGEN.jpg

mailto:/yPNVLn.jpg

mailto:/EVr35g.jpg

kırmızı olan taşa parmağımı sürtünce resimdeki gibi leke oluşuyor yıkarkende kum kum dökülüyor üzerindeki kırmızılıklar? Bunları nasıl dezenfekte etmeli yoksa akvaryuma koymamalımı ama petshoptan aldım ve koyulduğunuda bende sizlere danışmak istedim :ff:
şimdiden teşekkürler.
 
Cvp: yeni aldığım kaya renk veriyor ne yapmalı?

Aldığınız kaya spagetti kaya olarak geçmekte.

Örnek

Akvaryuma koyduğunuz kök ve kaya gibi dekor malzemelerini akvaryuma koymadan önce suya salınım yapacağı kiri ve suyu arındırmak için akvaryuma koymadan bir kaç gün önce belirli aralıklarla kaynatıp suda bekletmeniz bu kirliliğin önüne geçecektir.

Ayrıca bu spagetti tarzı kayaların kırılganlığı fazla ve girintileri çok olduğu için hem canlıya zarar verme hem de kir tutma olasılığı mevcut.Bunun yerine farklı türden kayalar seçebilirsiniz.

Örnek - Akvaryum Taşları
 
Isırır ise hayvana zarar verebilir bence koyulmamalı. Dezenfekte içinde akvaryuma koyacağınız hiçbir maddeyi su dışında birşey kullanarak temizlemeyin gerekirse kaynatılır Kum gibi ama kimyasal bir madde olmamalı
 
Cvp: yeni aldığım kaya renk veriyor ne yapmalı?

Önceden bende kullanıyordum sonra attım.Oluk oluk kir tutuyor ve eğer kuru alan felan için kullanılacaksa bu hayvana eziyettir.Hem tırnakları için hemde korktuklarında kuru alandan hızlı indikleri için kendini sakatlama ihtimali yüksek.
 
Cvp: yeni aldığım kaya renk veriyor ne yapmalı?

kaya yapısı itibariyle yoğun gözenekli olduğu için kir biriktirir. zararlı bakterilerin oluşması için ortam sağlar. bu da göz ve kulak enfeksiyonuna neden olur. akvaryuma konulacak ürünlerin yüzeyleri pürüzsüz ve mümkün olduğunca az delikli olmalıdır.

hayvan üzerinde dolaştığında yaralanmaya sebep olabilir. hayvan erkek ve tırnakları uzunsa takılıp kırılma riski olur. bu taşı kullanmanı önermiyorum.

akvaryuma koyulacak ürünleri sterilizasyonuna gelirsek. çıkıntılı yüzeyi olan ürünler başta olmak üzere ilk olarak su altında fırçalanmalı. ulaşılamayan yerlerdeki pislikler alınmalı. bir çok ürün petshoplarda yerlerde açıkta bekliyor. geldikleri yerlerin nasıl olduğu belli değil içinde parazit yumurtaları bakteriler, mantar ve zarar verebilecek kirler olabilir.

fırça uygulamasından sonra yapay bitki gibi plastik alaşımlı ürünler hariç; mango ve taşlar tencerede yaklaşık bir saat kaynatılmalı ve eğer tencereye sığmıyorsa kova gibi bir kabın içine metal tercihimiz kaynar su dökülerek soğuyana kadar bekletilmeli, bir iki kez yenilenip devam edilmeli. sonra musluk altında tekrar fırçalanıp. kovaya yeterince el yakmayacak su konup 2-3 çorba kaşığı dolusu tuz atılıp eritilir ve ürün konulup en az bir gün bekletilir. yapay bitki ve benzer ürünlerde bu aşamada konur. tuz yerine metilen mavisi de konulabilir. yalnız koyu mavi olacak miktarda konulacağı için sakıncası ürünü boyayabilmesidir. tuz bu açıdan daha sağlıklıdır. 1 yada 2 gün kadar bekletildikten sonra bir kaç kez yıkanır. ve son bir kez bir kaç saat ılık bir suda bekletilir. son bir kontrol yapılıp mangoda lif ayrığı varsa kesilir. sivri yüzeyi olan ürün varsa düzeltilir, durulanır ve akvaryuma alınır.

metilen mavisi kullanılması sırasında kesinlikle kaynar su kullanılmamalıdır. bu metileni emen ürün üstünde pişmesini sağlayıp kalmasına neden olur. çıkmaz.
 
Cvp: yeni aldığım kaya renk veriyor ne yapmalı?

çok teşekkür ederim hepinize bana çok yardımcı oluyorsunuz, evet parçalınıyor ısırırsa fena olabilir ama benimki düz zeminlerde kayıyor yani yürüme güçlüğü yaşıyor, altındaki alanı tırtıklayıp duruyor. Geri verebilirim bu kayaları yerine mermermi alsam? düz şekilli kayalarda vardı uygun mudur? Bide bu sitede görüyorum cd Kapağıyla kuru alan yapımını acaba büyük bir kaplumbağası olup yapan deneyen varmı? taşıyor mu kaplumbağayı?
 
Cvp: yeni aldığım kaya renk veriyor ne yapmalı?

Hayvanın ebatlarına göre değişir. 6cm kabuk boyuna kadar kullandık biz. Ama sonra vantuzlar sürekli kaymaya başladı. Ağırlık ve buyudukçe yaramazlık artınca kullanamadık. Yine plastik bir kutudan kuru alana geçtik.
 
Halı kaydırmaz sererek çözüm bulursun. Bu kayayı dekor için aldıysan iade et. Gerçi her türlü iade et. Dekor olarak dipte taş kullanma kaplumbağalar için dipte kumu eşelemesi daha önemli.
 
Cvp: yeni aldığım kaya renk veriyor ne yapmalı?

kuru alan niyetine mi kullanacaksın. yle kullanıcaksan hayvanın kabuk boyu ve akvaryum ölçüsü nedir?
 
Cvp: yeni aldığım kaya renk veriyor ne yapmalı?

Bu kayalar uygun değil. Olumsuz bakteri üremesine sebep olur. Daha düz doğal kayalar tercih edilmeli. Ama mango kökü daha uygun olur.
 
Geri
Üst