Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Kaplumbağalarım ve Sorunlarım

ayaz

Bronz 3 Üye
Katılım
18 Nis 2020
Mesajlar
72
Hepinize merhaba burada başka bir hesabım vardı o.önder diye fakat bir türlü hesabıma giremedim ve şifre kurtarma işlemi gerçekleştirilemedi yönetim o.önder hesabını silebilir.
Simdi arkadaşlar çok garip olay oldu size tüm şeffaflığı ile anlatacağım öncelikle yaklaşık 50x15x25 ölçülerin de bir akvaryumum var doğal taşlardan bir kuru alan yaptım ısıtıcı ile 28c su sıcaklığı ve iç motor koydum.Kuru alan ısıtıcı lambamı aldım (uv eksik hala) ama kaplumbağa bulamamıştım ve Beylikdüzü - Eminönü arası 50-60 petshop aradım ve Beşiktaş'ta birinde buldum Beşiktaş akvaryum diye bir yer. Adamda sadece bir tane vardı aldım onun, az ilerinde çok garip bir kadın vardı dükkanın içine girmeme bile izin vermeyen bir petshop (korona sebebi ile) ondada iki yavru kaplumbağa vardı bakmak istedim uzaktan gösterdi elime almama bile izin verdi bende almadım kaplumbağaları ama dayanamayıp döndüm geri aldım çünkü o kadında öleceklerdi biliyordum : ( Şuan 3 kaplumbağa var biri ilk adamdan aldığım sağlıklı görünüyor diğer ikisi kadından aldığım. Arabada rahat getirmek için o ölüm kaplarına koyup eve geldim  ve sorunlar burada başlıyor : ( Eve geldiğimde kadından aldığım kaplumbağaların gözlerinin şiş olduğunu fark ettim biri arada açıyordu ama diğeri hiç açmıyordu ısıtıcıyı 30 a yükselttim biraz hareketlenir gibi oldular adamdan aldığım kaplumbağa suya atladı (aldığım iç filitre biraz tazikli sanırım onu halletmem lazım) bi yüzük kuru alana çıktı ama kadından aldığım hiç kımıldamadı gözleri kapalı duruyorlar. Üç kaplumbağada yemek yemiyor ve fazla hareket etmiyor bugün gözü kapalı olan kaplumbağalardan biri gözünü açmış biraz hareketlenmiş ama diğerinin gözleri çok şiş ve hareket yok. Gentagut diye bir damla damlattı ama gözleri kapalı. hepsinin kabuğu yumuşak ama gözleri kapalı olanın kabukları çok yumuşak. Şimdi can alıcı yere geliyorum 
  İstanbul da sokağa çıkma yasağı olduğu için ve eşim hamile olduğu için anneme gelmemiz gerekti (bunu hesap etmemiştim) kaplumbağaları da tüm akvaryum ile getiremedim mecbur ölüm kabı ile getirdim : ( . Pazar gece 00:00 da eve gideceğim ama o zamana kadar sokağa çıkma yasağı var ve idare etmemiz lazım. Yardımlarınız lazım 
1) Yem yemiyor hiçbiri
2) 2 kaplumbağa hareketli yüzüyor ve çıkıp güneşleniyor kuru alan ışığı da yanımda ısıtıcı ışık ama biri hiç haraket etmiyor hep kuru alanda
3) Gözleri kapalı olana günde 3 kere Gentagut damlatın dedi face de biri deniyorum sizin başka öneriniz var mı ? Herhangi hırıltı yada başka bir belirti yok
4) A vitemani nasıl veririm 
Size her şeyi anlattım ve şefaf olmaya çalıştım o kadından kaplumbağaları almasam büyük ihtimal öleceklerdi şimdi önerileriniz neler ?
 
Yani yapılabilecek çoğu şeyi yapmışsınız veya hala yapıyorsun sanırım. Belki daha tecrübeli isimlerin başka bir önerisi olabilir. Ama 3 kaplumbağa için filtrasyon sisteminiz, akvaryum büyüklüğünüz filan sanırım fazlasıyla küçük.
 
Cvp: RE: Yeni Kaplumbağalarım ve Sorunlarım

RedonTheo' Alıntı:
Yani yapılabilecek çoğu şeyi yapmışsınız veya hala yapıyorsun sanırım. Belki daha tecrübeli isimlerin başka bir önerisi olabilir. Ama 3 kaplumbağa için filtrasyon sisteminiz, akvaryum büyüklüğünüz filan sanırım fazlasıyla küçük.
iç filtre güçlü hatta bu yüzden fazla akıntı yapıyor bu akıntıyı dalga kıran tarzı bir yol ile azatmayı deneyeceğim akvaryumu önümüzdeki ay büyütürüm ondan yana sıkıntım yok zaten şuan akvaryum boyutu ve filtre ile alakalı bir sorunum yok. 
Şuan durumu kritik olan (yemek yemeyen ve hareket etmeyen ) başta olan kaplumbağaları kurtarmak. 
Ben bu iki kaplumbağayı almasaydım bu hafta sonu kesin ölürlerdi satıldıkları yer çok kötüydü kadın saterken hasta olduklarını anlamayayım diye göstermeden sattı zaten ki ben kurtarmak için aldım ama bu sokağa çıkma yasağı elimi kolumu bağlıyor
 
Filtreyi arka cama konumlandırıp ön cama vurdurunca şiddet azalır.

Akvaryum boyutu konuşulmuş zaten yalnız en azından bir 100 litre düz dikdörtgen akvaryum, akvaryum yenileme sürecini uzatır.

Eşin hamileymiş hayırlı olsun. Onu akvaryum ile temastan uzak tut. Bu hayvanlar salmonella taşır bulaşmasın. Ve çocuğunuz doğduğunda akvaryum odası ayrı ve kapısı kapalı olsun bebekler rutubetten etkileniyor.

Gelelim hayvanlara göz enfeksiyonu var ikisinde birininki biraz daha ağır. Bu hayvanların gözleri kapalı olduğunda yemi görmedikleri için yyemekten çekinirler. İkincisi yeni bir sisteme giren hayvanlar adaptasyon sürecinde yine iştahsızlık gösterir.

Her üçüne de günde bir defa yem yiyene kadar bir damla vitamin ver. Bu kırgınlığı alıp iştah açar. Ağızlarını açmazlarsa elinde dik tutup ruj sürer gibi 10-15 saniye arayla iki defa ağız çevresine sür. Bir kısmı girer.

Hasta olanlara sabah akşam her göze 10 saniye arayla üçer damla damlatıp 10 dakika kuru yerde beklet. O aşırı şiş olanın göz içindeki iltihap taşlaşmışsa biraz geç atılır. Göz kapağı dışından beyazlığı görürsün. O tamamen kaybolup gözlerini rahatça açıp şişlik inene kadar devam edersin. Ağızlarına gentadan 1 hafta boyunca her gün sabah akşam bir damla damlatırsın.

Akvaryuma aldığında 2 günde bir, bir damla metilen mavisi damlatırsın.

Hayvanlar gıdasız kalmış. Kabuklarının ön üst bölgesi arka kadar yumuşak ise kalsiyum eksikliği vardır. Daha sert ise normaldir.

Eğer kemik erimesi mevcut ise eczaneden devit damla alıp ilk iki hafta, haftada iki kez birer damla sonraki iki hafta, haftada bir kez bir damla ağızlarına damlat.

Kabuklarına da havanın iyi olduğu zamanlarda kabuğunu peçete ile kurutup haftada bir kez bir damla damlatıp yay ve 10 dakika kuru yerde bekletip peçete ile kalanı silip suya koyarsın. Bunu göz damlasını damlattığın anda yaparsan dışarıda fazla durmamış olurlar.

Yemi ağızlarına sığacak ebatta kırıp suya önlerine bir parça atıp biraz uzaklaş. Yiyen olursa devam edersin. Sabah öğle akşam verirsin. Bir süre böyle yem verip uzaklaş. Senden yana tedirginlikleri olmasın. Gözü kapalı olanlar gözleri açılıncaya kadar yemeyebilir.

Akvaryum ısısı 28 derecede sabit olsun. Yüksek ısı dış ortam ısısıyla farkı artırır, her kuru alana çıktıklarında da üşütürler.

Hayırlı olsun dediğin gibi hayvanları kurtarmışsın.
 
Eğer eski knicke dönmek istiyorsan admin ile konuşup açtırayım.
 
Ne yazık ki çoğu pet shopta heba oluyor bu hayvanlar. Hem kötü şartlarda barındırtıp hem yalan yanlış bilgiler verilip basit bir canlıymış gibi gösterip elinde değilde müşteride ölmesi sağlanıyor. Yaklaşık 1 ay önce dış filtre malzemesi almak için pet shopa gitmiştim, boyunu almış 2 tane kaplumbağayı 20 litrelik akvaryumda kovuğuna yetmeyecek suda besliyorlardı. Yan dönmek isteseler dönemezlerdi o derece. Su simsiyah olmuş artık, bu şekilde olmayacağını belirttiğimde çok hareket etmiyorlar zaten gibisinden cevaplar aldım.. 2 tane japon balığına verilen alan daha fazlaydı. Bu konuda çok doluyum ama elden birşey gelmiyor ne yazık ki.
 
Cvp: Yeni Kaplumbağalarım ve Sorunlarım

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Cem bey yardımlarınız için öncelikle çok teşekkür ederim. Anlayamadığım bir kaç konu var [/font]
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]1) yem yiyene kadar ağızlarına vitamin verin demişsiniz. Vitaminin uygulanma şeklini anladım ama ilacın adını alabilir miyim lütfen ?[/font]
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]2)Hayvanların 2 sinin kuyruk kısmında ki kabuğunda yumuşama var ama birinin ki çok yumuşak. 3. kaplumbağa iyi durumda sadece yemek yemiyor. Kabuklara ne yapalım devit mi damlata yım ? [/font]
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]3)Kuru alan için aldığım ısıtıcı istediğim gibi ısıtmıyor önere bileceğin bir marka yada özellik var mı ?[/font]

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Cem bey inşallah 3 üde yaşar ve yaşarlarsa sizin emeğiniz gerçekten çok büyük [/font]


RedonTheo' Alıntı:
Ne yazık ki çoğu pet shopta heba oluyor bu hayvanlar. Hem kötü şartlarda barındırtıp hem yalan yanlış bilgiler verilip basit bir canlıymış gibi gösterip elinde değilde müşteride ölmesi sağlanıyor. Yaklaşık 1 ay önce dış filtre malzemesi almak için pet shopa gitmiştim, boyunu almış 2 tane kaplumbağayı 20 litrelik akvaryumda kovuğuna yetmeyecek suda besliyorlardı. Yan dönmek isteseler dönemezlerdi o derece. Su simsiyah olmuş artık, bu şekilde olmayacağını belirttiğimde çok hareket etmiyorlar zaten gibisinden cevaplar aldım.. 2 tane japon balığına verilen alan daha fazlaydı. Bu konuda çok doluyum ama elden birşey gelmiyor ne yazık ki.

Kadın o 2 kaplumbağaya bakmama izin vermeyince almak istemedim Allah biliyor dedim almasam ölürler alırsam belki yaşatırım inşallah kurtarırım sizlerin de yardımıyla.Biri hiç hareket etmiyor onaçok kafamtakılıyor diğer ikisi en azından güneşte hareketliler.


mailto:/HsHUxX][img]https://i.hizliresim.com/HsHUxX.jpg[/url]*

mailto:/TcN11x][img]https://i.hizliresim.com/TcN11x.jpg[/url]*

mailto:/1mgc12][img]https://i.hizliresim.com/1mgc12.jpg[/url]*

mailto:/Vu16ZA][img]https://i.hizliresim.com/Vu16ZA.jpg[/url]*

mailto:/2NLJII][img]https://i.hizliresim.com/2NLJII.jpg[/url]*

son eklediğim resim durumu daha iyi olan kaplumbağa  ve sondan bir önceki resimde olan ise hep öyle duruyor hareketsiz sadece arada güneşe doğru uzanıyor
 
1. En iyi vitamin sera reptilin ama pahalı. Diğer markaların vitamin damlası da olur. Kaplumbağalar için olanından.

2. Deviti yukarıda anlattığım gibi uygula yalnız o fazla yumuşak olana 1 ay boyunca haftada iki defa ağız yoluyla ver. Kabukları ince olduğu için sürme yoluyla da bir miktar emilim olacaktır. D vitamininin fazlası da zararlıdır aşırıya kaçmayalım.

3. Su kaç litre, ısıtıcının markası ve wattı kaç?

Hayvanın gözü bayağı iltihaplı 3 dedim ama 4 damla 10 saniye arayla günde 3 kez yapalım.

Bu hasta iki hayvana yine ağızdan genta vermeyi her gün iki damla yapalım. Hayvanlar üşütmüşte olabilir. İnşallah akciğer enfeksiyonu safhasına geçmemişlerdir. İş göz ile biter.

Yapabilirsen kulak pamuğu ile alt göz kapağını aşağı doğru indirmeye çalış. Belki iltihap hareket edip göz ortasına doğru çıkar, alırsın. Ama çok dikkat et yapamaz isen kalsın.

Lamba işini en kısa zamanda halletmelisin ısınmaya ihtiyaçları var. Metabolizmaları da canlansın.

Durumları hakkında 2-3 günde bir mutlaka haberdar et.

Hayvanları o halden aldığın halde yine de kabuk yapıları ve rengi çok güzel, yapısal bir anormallik yok.

Hayvanlar bu işlemler sırasında strese girecektir. Bunlar harici mümkün olduğunca rahatsız etmemeye bak.
 
Cvp: Yeni Kaplumbağalarım ve Sorunlarım

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]cem abi sana güzel haber vereyim. Resimlerde gözleri çok kötü olan durumu ağır olan kaplumbağanın bir gözü hafif açıldı diğeri sanki beyaz top gibi ama oda kırpışmaya başladı. Gentagut damla ilacı işe yaradı bugün 2. gün ve kuru alandan suya girmeye başladı diğer kaplumbağanın gözleri açıldı ama hafif beyazlık var gözlerinde. Gentagut göz damlasını kullanmaya devam ediyorum .[/font]
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Kuru alan ısıtıcısını da hallettim çok şükür o konularda bir sorunumuz kalmadı. [/font]
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]vitamin olayına yarın başlayacağım [/font]
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]hasta iki kaplumbağaya ağızdan iki damla genta verelim didin ya bu genta dediğin gentagut göz damlası mı ? (gözlerine kullandığım eczaneden aldığım damla )[/font]
 
Devam et ta ki gözlerde hiçbir pürüz kalmayıncaya kadar. Hareketlenmeleri de iyi bu akciğer enfeksiyonu olma ihtimalini şimdilik azaltır. Yine de bu ihtimal için ağızlarına damlatmaya devam et.

Genta, gentagut emsal her ikisi de 0.3 gentamisin içerir. Gentagutu kullanabilirsin.
 
Cvp: Yeni Kaplumbağalarım ve Sorunlarım

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Sonunda eve geldik ve akvaryuma koyduk ufaklıkları onları hiç bu kadar mutlu, hareketli ve enerjik görmemiştim akvaryum 29' c  de  sabit kuru alanları var ve ısıtıcı ışıkları açık. bayağı bir yüzdüler aralarında yamuk yüzen hatta o ilk aldığım sağlıklı olan bir iki diş mamayı da ısırdı ama çıkardı tekrar azından yarın sizin dediğiniz mamaları alacağım [/font]
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]sera raffy p -- sera raffy l [/font]
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]bu arada yarın işten gelirken vitamini de alacağım ama alimde sera mineral plus v var ( kaplumbağayı aldığım adam verdi bunu kullan dedi sürüngenler içinde dedi ama üstünde kuş resmi var kandırdı mı beni acaba ). Umarım yarın yemek yemeye de başlarlar size iki üç günde bir bilgi veririm bir sorun çıkmaz ise[/font]
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]çok saolun [/font]
 
O kuşlar için açmadıysan geri iade edebilir yada kuş besleyen birine satabilirsin. Vitaminler aynı özellikte olsa da hayvanların türüne göre vitamin oranları farklılık gösterir. Birine yeten oran diğerine fazla gelebilir.

Sera ürünleri kalitelidir. O yemi dişliyorsalar bunları kesin yerler. Son kullanma tarihi 2021 ikinci yarı veya 2022 olsun. Kapağı açıp jelatinin sağlam olduğunu da kontrol et. Açılmış ise içindeki nem gider ve yem sertleşir.

Akvaryumlarını her büyütüp donanımlarını iyileştirdiğimizde coşarlar. O hallerini gözlemlemekte ayrı bir his. Dilerim her arkadaşımız o imkanı sunar.
 
Gerçekten öyle, 70 litrelik akvaryumdan 270 litrelik akvaryuma geçirdiğimde 2 gün boyunca keşif yaptı neredeyse bi o yanda bir bu yanda :D Şimdi kuru alanını büyüteceğim vereceği tepkiyi cidden merak ediyorum :)
 
Cvp: Yeni Kaplumbağalarım ve Sorunlarım

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Hepinize tekrar merhaba. Gözleri çok iltihaplı olan ve çok hasta olan kaplumbağanın iki gözü de açıldı. Artık iki gözü ile de görebiliyor ama sürekli kuru aranda ve pek yüzmüyor yemek de yemiyor. Gözleri yeni açıldı ama çok hafif bir saydamlık var gözlerinde oda yavaş yavaş gidiyor.[/font]
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Diğer iki Kaplumbağa iyi gidiyor bugün ilk öğünlerini yemeye başladılar yüzüyorlar kuru alana çıkıyorlar ama bana alışamadılar beni görünce kaçıyorlar.[/font]
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Bizim buralarda sera raffy p ve sera raffy ı bulamadım ama İnternet den sipariş verdim onlar gelene kadar da sera raffy vital vardı onu aldım ve açık kurutulmuş karides vardı onu aldım ikisini de severek yiyorlar en azından mamalar gelene kadar (biliyorum uygun bir mama değil ama mamalar 2-3 güne gelecek o güne kadar takviye başka bir öneriniz olur mu)[/font]
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]vitamin olarak deep live reptivit kaplumbağa vitamini vardı onu aldım anlattığınız gibi kullanmaya başladım ve bunu kullandığımın sabahı yemek yemeye başladılar tabi durumu ağır olan kaplumbağa hala mama yemedi sadece gözleri açıldı[/font]
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Bu arada günde kaç kere besleyeyim bunları 444[/font]
 
Cvp: Yeni Kaplumbağalarım ve Sorunlarım

<p>Açık mamaları bence hiç almayın çok fazla hastalık barındırabiliyırlar birde benim mama kabıma kaplumağamın suyu damladı acaba bakteri oluşurmu?</p>
 
Hayvanlar ufak, protein ile beslenmeleri gerekiyor. Vitali normalde yemezler. Belli ki bayağı acıkmışlar.

Hayvanlara haşlanmış yumurta akından parçalayıp verebilirsin. Kıyma varsa birkaç dakika haşlayıp verebilirsin. Açık gammarus bayat yada parazit yumurtası taşıyabilir onun vereceğin miktar kadarını akvaryum kepçesi varsa ona yoksa evde kullanılan eleğe koyup kaynar su dök tozu tortusu gitsin öyle ver. Yem gelince atarsın kalanını.

Öğünleri sabah akşam vereceksin. Günlük toplam kafa hacmi kadar olacak.

Bu hasta olanın gözlerine gentagutu damlatmaya devam et. Ağzına da sabah akşam üçer damla damlat. Diğerlerinin gözlerinde ufakta olsa bir sıkıntı varsa onların gözüne de damlat.

Vitamini hepsine 1 hafta boyunca birer damla vermeye devam et.

Isıtma lambası işini geciktirme deveboynu lamba, mandallı lamba veya yukarıdan sarkıtma armatürde olur, o halsiz olanda akciğer enfeksiyonu olabilir. Diğerleri de üşütebilir. Isınmaları lazım.
 
Cvp: Yeni Kaplumbağalarım ve Sorunlarım

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Herkese tekrar merhaba öncelikle Cem abi yardımların için çok saol : )[/font]
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]size önce sağlıkları hakkında bilgi vereyim şuan gözleri diğerlerine göre daha kötü olanın boynunda biraz kızarıklık var ama onun haricinde 3 kaplumbağada çok güzel yem yiyor ve yüzüyor. Genelde yem yedikten sonra kuru alana gider ışığın altında uyurlardı ama şuan bir balık gibi yüzüyorlar : ) Sanki yeni iyileştiler de keyifleri yerine geldi. Yemleri gelince bunları atacağım ve yem konusunda dediklerinizi yapıyorum ama et 2 gün önce kırmızı et verdim yemediler tekrar denerim. [/font]
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]  Mama öğünlerinde kafa hacmi derken boynu dahil mi ? Ben biraz fazla veriyor olabilirim : ) Fazla vermenin zararı nedir[/font]
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Bu arada 2 kaplumbağa bana alıştı gibi elimde karidesleri görünce yaklaşıyorlar biri hala çekingen ama diğerlerini izliyor : )[/font]

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Isıtma lambası olayını 2. gün filan hallettim söylemeyi unuttum sanırım masa lambamın duyu ve ampulünü değiştirdim ve çok güzel bir ısı lambası oldu 75 wat halojen lamba taktım taşla uzaklığını da 15-18 cm arası yaptım ki 25-28'c arası ısı olsun [/font]

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Bu arada cem abi hesabımın şifresini sadece bu pc den giriş yapıyor telefondan yada başka pc den girince hatalı diyor diğer hesabıma da da aynısı olmuştu yeni hesap açmak zorunda kaldım. Şifre yenile yapsam gelen kotları kabul etmeyecek ve sana özel msj da atamıyorum onun içinde birkaç yıl beklemem gerekiyor. Bu konuda da yardımcı olur musun lütfen [/font]
 
Boyundaki kızarıklık, bir diğerinin ısırması, bir yere çarpması yada kabuğun sürtmesi ile lezyon oluşması olabilir. Hayvanın ilerleyen zamanda tüm deri bölgelerini kontrol et. Benzer oluşum görürsen haber ver. Koyu kahverengi ise mantar olabilir. Kırmızı ise değildir. Kuruyup iyileştikçe kahverengiye döner bununla karıştırma. O bölgeye kulak pamuğu ile baticon sürüp 5 dakika kuru yerde beklet. Bu mantar olma ihtimali için. Bir kez uygulama yeterli.

Yemde boyunlarını katmıyoruz ense köküne kadar. Tam ölçemezsen bir fazla verirsin. Hayvan hareketli ve büyüme aşamasında olduğu için bunu tolere eder. Aşırı yemleme hazımsızlık ve kabızlık yapar. Sonucunda dışkılama yapamadığı için fazla hareket etmez. Durağanlaşır. Büyükler anüs bölgesini kuma sürter tabanda durmayı tercih eder. Stick yem suya temas edince şişer hayvan hızlı yediğinde bu midesinde genişler. Aşırı hazımsızlıkta hayvan başını öne atıp öğürür ve kusar.

Çoklu hayvan beslenmesinin avantajı birbirlerinden cesaret almaları ve birbirlerinden birşeyler öğrenmeleridir. Elden beslemede birinin yemesini diğerleri de görüp daha çabuk alışırlar.

Kuru alanda daha rahat dururlar birden fazla göz çevreyi daha iyi kontrol eder, birinin görmediğini diğeri görür.

Çoklu hayvanda handikap ise herhangi bir sebeple birbirlerine dalaşma ihtimali. Mesela o hayvandaki kızarıklık ısırmaya bağlı ise bu tip hafif lezyonlar normaldir. Ciddi hasarlarda ayırmak zorunda kalırız.

Kaplumbağalarda insanlar gibi farklı karakterlere sahiptir. Biri uysalken diğeri asabi olabilir. İlerde alfa olma mücadelesi de olacak, biri diğerleri üstünde hakimiyet kurmak isteyecek.

Isıtma lambası altına hayvanı ikame kibrit kutusu gibi bir şey koyup üstüne cam derece yatır yarım saat sonra bakıp ona göre 32 derecelik mesafeye ayarla. Spot ve 75 watt olması yüksek ısı demek, hayvanları kızartabilir.

Admine Ahmet beye haber verdim şifre yenileme yapıp eski hesaba dönebilesin diye.

Bizim forumda bu sıkıntı var bilgisayar ve telefonda farklı yazılım kullanılıyor, bu foruma girememe aynı anda giriş yapılmaması açısından güvenlik içinde olabilir. Bilgisayardan girdiğinde telefon; telefondan girdiğinde bilgisayardan şifre ile yeniden giriş istiyor.

Şifre kaynaklı giriş yapamaz isen ya bana haber ver ya da şikayetleriniz bölümünden konu açıp yazabilirsin. Admin ilgilenir.
 
Cvp: Yeni Kaplumbağalarım ve Sorunlarım

Desene taht kavgaları yakındır : ) boynuna yarın batikon alıp süreyim gelişmeleri sizinle paylaşırım 
kuru alan derecesini de dediğin gibi kontrol edeceğim merak ettim bakalım kaç çıkacak ben 28 filan biliyordum 32c olması gerektiğini hatırlayamadım : ) Bunu öğrendiğim iyi oldu  

şuan bu pc de otomatik giriyor siteye ama başka yerden girersem şifremi kabul etmiyor sizden rica etsem bana msj ile kullanıcı adı ile şifre atarmısınız ben giriyorum ama olmuyor deli oldum.
 
Mantar değilde yaralanma kaynaklı ise baticona gerek yok. Bu hayvanlar bizden hızlı iyileşiyorlar. 10-15 güne izi kalmaz.

Dışarı çıkıp ceza yeme aman! İlaç alma serbestisi var ama belli olmaz.

Su 28 kuru alan 32 olacak. Bu 32 derece ilk yarım saatlik süredeki değer bunu baz alıyoruz yoksa uzun süreli ışımada ısı bunun üstüne çıkıyor. Onun için dereceyi fazla bekletme.

Admine mesaj atıyorum şimdi. Giriş tek telefon yada tek bilgisayardan oluyor. Farklı telefondan bilgisayardan girersen öncekiler silinir.
 
Geri
Üst