Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yosun sorunu

xgviper

Bronz 5 Üye
Katılım
27 Ara 2016
Mesajlar
20
Herkese selam,
direkt konuya giriş yapayım, 
akvaryum suyum uzun süre dengelemeye çalıştığım biyolojik döngü sebebiyle sarımsı bir renge sahipti. her şey genel olarak normal gözüküyordu. şimdi ise uv ampulun altındaki kuru alan (bir kısmı su içinde bir kısmı dışarıda) bayaa yosunlanmaya başladı ve bu yosun artık suyu yeşertti desem yeridir. 

bir süre önce ufak bir fırça ile suyun altına koyup yosunları temizliyordum ama hem çok yorucu bir durum olmaya başladı, hem de kuru alan(adayı) sabitlediğim için yapılması daha da zorlaştı. (akvaryum içinde temizmeyi denersem tüm yosun parçacıkları akvaryuma dağılacak) 
kısaca bir yosun engelleme çözümüne ihtiyacım var. gerek filtreye eklenecek bir eklenti, gerekse kimyasal...
uv filtre işe yarar mı mesela?

ikinci soruma gelicek olursak;
hayvanın tokluk kavramı olmadığı için doyup doymadığını kestiremiyorum. tamam kıstas kafa boyutu ama biraz şüpheye düşmüş durumdayım. eskiden dışkıladığını dahi arada bir görürdüm ama artık ufak tefek parçalar hariç takipte edemiyorum. 
diğer yandan hayvan gerçekten iyi büyüdü ve ben "şişko mu?" sorusunu sorar hale geldim.
hani neresine bakmamız, neleri gözlemlememiz gerekiyor hayvanın fiziki olarak ideal olup olmadığını gözlemlemek için. 


son olarak sürekli deri değiştiriyor. 
hani 1 ay pürüzsüz olan kaplumbağa 1 ay boyunca büyüme sebebiyle deri döküyor ve bu filtrenin çabuk tıkanmasına sebep oluyor. 
elyafları ve filtre içeriğini ne kadarlık kullanım sonrası değiştirmek lazım?

şimdiden herkese teşekkür ederim.
 
Sondan başlayalım. Bu deri değişimi ömür boyu sürer ve en illet durumdur. Ömürlük akvaryuma geçip dış filtre kullandığımızda dahi iç filtreyi sırf bu sebeple kullanmaya devam ederiz. İç filtre çöp olmaz.

İçfiltrenin kirlenme derecesine göre haftada bir veya iki defa temizleyeceksin.

Hayvan dışkısını yiyordur. Zayıf hayvanın bacakları ince durur. Obezde kalın, boyun derisi yüzük yutmuş gibi kalınlaşır ve kafasını kabuk içine sokamaz. Yemi tam ayarlayamıyorsan bir fazla verirsin.

Akvaryum doğrudan güneş ışığı almayacak. Bu simülesi olan uv ampul içinde geçerli doğrudan kuru alanı ışıtmalı.

Yosun olmasa bile alg yem artıkları kuru alan yüzeyini kaplar. Belli dönem temizlik gerekiyor. Yosun önleyici filtre malzemeleri var. Ama bunlar iç filtrede kullanılmaz. Sıvı olanlar ise hayvanlar açısından sağlıklı değil. Suyu düzenli biçimde yenilemelisin. Akvaryumu komple iyice temizle camlardan bulaşık süngeri ile geç. En ufak bir parça kalsa tekrar ürer. Fosfat ve silikat yosun ve algin coşmasına neden olur. Amonyakta öyle. Suya hava kabarcığı ile oksijen girmeli. Yosun sudaki oksijeni azaltır. Oksijen ise amonyağın uçmasını hızlandırır.

Sarı rengin döngüyle alakası yok. Ya kök salınım yapmıştır yada amonyak patlaması olmuştur ki bu hayvanı zehirler. Su berrak olacak. Her gün bir damla metilen mavisi damlat. İç filtrede döngü işi olmaz. Dış filtre lazım.

Uvc filtre içinden geçen her biolojik canlıyı öldürür. Ama yosun cam kenarına yapışık vaziyette duruyor. Faydası olmaz.

Bu konu çok detaylı aslında kısa özet geçtim.
 
Geri
Üst